Last news in Fakti

18 Септември, 2018 17:29 5 214 7

Ferrari обяви името на първия си всъдеход

  • ferrari-
  • purosangue

На ежегодното събрание на акционерите новият шеф на Ferrari Луис Кери Камилери разкри названието на първия кросоувър в историята на компанията. Моделът ще дебютира през 2022 г. под името Purosangue ("Чистокръвен"), съобщава италианското сп. Quattroruote.

"Не ща и да чувам абревиатурата SUV", казва Камилери и твърди, че Purosangue няма нищо общо с кросоувърите. "Това ще бъде мощен, просторен и универсален автомобил, най-добрият в своя клас".

Вместо с традиционен атмосферен двигател или V8 с два турбокомпресора всъдеходът ще се оборудва с хибридна силова установка на базата на бензинов V6. Подобно задвижване ще имат 60% от автомобилите на Ferrari през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    10 8 Отговор
    няма да е сув,няма да е лека кола,а ще е нещо като нищо на света
  • 2 112

    6 3 Отговор
    Айде айде, чист SUV ще е ама нали трябва интерес да има...
  • 3 123

    4 1 Отговор
    Понякога и 'аз не ща' да ви чета, ама ей на, пак се 'нахендрих' на езиковите ви класика!
  • 4 асддса

    11 10 Отговор
    Тия на кви се правят ? Имат история и се държат като задници. Нито един от сегашните им модели не е най-добър в класа си, и изобщо на пазара. Макларън, ламборгини и порше им разказват играта при всеки показател.

    Коментиран от #5

  • 5 Антон

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "асддса":

    Предполагам имаш в гаража поне две от цитираните от теб марки и всеки уикенд отиваш и ги караш на писта, та по този начин си събрал достатъчно обективно мнение за тези коли. В противен случай звучиш смешно и нелепо. Ти си отговори кой от двата варианта те касае
  • 6 Transporter

    1 1 Отговор
    Ламбо си имат урус,що и фери да си нямат подобно возило!
  • 7 CL500

    2 6 Отговор
    ''Просторен и универсален'' - е, като няма да е СУВ, какво ще е ван ли? Това под чохъла на снимката не ми мяза да е просторно, още по-малко универсално. Ама не това е въпроса ... какво се случи с тези марки не знам - Бентли, Ролс, Ламбо, Ферари, за Бугати се говори също... Остава да чакаме и МакЛарън и Астън. Сега Ферари ще го нарекът най-бързия СУВ или каквото и да е там и Кьонингсег няма да го преглътнат и ще почнат и те .. Ужас Само като чуеш примерно, че семейно комби като РС6 ще бие дори на писта което и да е от тези от върхова спортна марка и ти става смешно, нищо че са други класове, просто имената им са икони. Ама те си решават.