20 Септември, 2018 17:25 8 324 16

Новото Jimny се издъни в краш тестовете на Euro NCAP

  • suzuki-
  • jimny-
  • euro ncap-
  • краш тест

Едва три от възможните пет звезди - толкова успя да събере новото поколение на Suzuki Jimny в изпитанията за безопасност на Euro NCAP. Японската джипка получава 73% за защита на възрастни пътници, 84% - за деца, 52% - за пешеходци и 50% - за спомагателни системи.

След челния удар с частично припокриване Euro NCAP констатира "недостатъчно налягане в еърбега за водача", в резултат на което манекенът се удря във волана, и "изключително деформиран пътнически отсек", особено около рамката на вратата. Предните седалки и подглавниците им пък осигуряват "посредствена защита" при камшичен удар отзад. Като "недостатъчна" е окачествена безопасността за вратовете на деца при челен удар с частично припокриване.

В същото време специалистите отчитат "добро представяне на системата за автономно спиране при ниски скорости". От Euro NCAP обаче констатират, че тя не е достатъчно ефективна в условия на слаба осветеност и реагира бавно на велосипедисти.

Jimny губи точки и заради липсата на система за следене на движението в лентата. Ръбестите форми също се отразяват негативно на крайната оценка за предпазване на пешеходци в случай на удар, като основни виновници за това се сочат бронята и колонките на предното стъкло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    5 23 Отговор
    А това защо прилича на недорасъл мелез между Джип Чероки и Хамър? Толкова ли им се изхаби фантазията на дизайнерите?

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    51 2 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    За всеки влак си има пътници, приятелю. Точно дизайнът на колата е едно от нещата, което ме грабва в новото поколение. Дизайнът е решителен и недвусмислен - това е кола, която ще бъде и трябва да бъде удряна от клони в гората. Малко козле, което ще го връткаш върху камънак и канафки и няма да се "окантари" на първата бабуна, щото ще го вкараш в "ситуацията" без жал и с мръсна газ. Това не е кола ала нисан джука, с която ще впечатляваш кифли, нито камион от 2.5 тона уона би адвенчър. Колата е с "достатъчни" габарити и с приличен разход за дневен комют от вилата в планината до работното ти място. Не е кола с която ще ходите на море със семейството.

    Коментиран от #3, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 148

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Ееее край.Сега ше те почнат русофилите. :)))
  • 6 Кибик

    25 1 Отговор
    Джимнито е здраво и високопроходимо без да харчи 30 л. на сто км. Идеално е за риболов, ще се качва до вилата и зиме и лете, в града става за пазарска чанта, лесно се паркира, вярно че не е Лендкрузър, ама и цената не е 200 бона.
  • 7 майстора

    1 16 Отговор
    каросерийни те тестове са като от 80-та година .... много безопасна кола нямам думи .... японска таратайка !!!
  • 8 Алфа Ромео

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Със сигурност е по-читаво от нивата, готино е джипчето кефи ме, между другото се продават нови и по-големи коли със същия резултат, Дачия Сандеро, Дъстър, Логан, Пежо 301, може и други да има.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 004130

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Ромео":

    И с какво? 3-цилиндрово моторче с турбо как си ги представяш на къра? То не може да завърти гумите.
    Има и 1.3 75 коня. На нивата е 1.7 84 коня.

    Коментиран от #13

  • 11 КО РИВЕТЕ ТУКА БЕ

    8 1 Отговор
    НЯКОЙ ПРАЙЛ ЛИ Е ДАЧИЯ ОТДОЛУ ? ИМА 100 КИЛА КИТ, ПЪЛНЕЖИ , ЛЕПИЛА.....ЕДНОДНЕВКА ДО ПЪРВОТО ПТП.
  • 12 Driver

    2 5 Отговор
    Нормално - все пак е оризарник ...
  • 13 Алфа Ромео

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "004130":

    Конете на японците са друга порода коне, не са руски уморени коне от 76-та година, тогава излиза Нива и нищо съществено по двигателя не е променено от тогава.
  • 14 Марто

    14 0 Отговор
    Много добро джипче си е за тези пари получаваш приличен офроудър без да му правиш никакви подобрения освен естествено да го подготвиш с подобаващи гуми.Ще бъде много продаван автомобил в това съм сигурен.
  • 15 асддса

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Съгласен съм, новото джипче е уникално. Само едно не разбирам. От кога нисан джуки впечатлява кифли ? Мислех, че се кара от млади майки с леко наднормено тегло ?
  • 16 Transporter

    2 1 Отговор
    Мойто самурайче след тунинга ще му разкаже играта!!!