21 Септември, 2018 18:59 8 477 11

Chrysler най-сетне пенсионира модела 300

  • chrysler-
  • lancia-
  • 300-
  • thema-
  • portal

След 16 години производство Chrysler 300 ще слезе от поточните линии. През 2020-а базираният на Mercedes-Benz E-Klasse W211 седан ще отстъпи място на серийната версия на електрическия ван Portal, съобщава Automotive News.

С пенсионирането на 300 в гамата на Chrysler няма да остане нито един класически лек автомобил. Марката ще бъде профилирана само в еднообемни модели като Pacifica, а седаните (ако такива изобщо останат) ще се продават под бранда Dodge.

Концептуалният Chrysler Portal бе представен на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас миналата година. Изцяло електрическият ван с обсег 400 км ще се оборудва със система за автономно управление от трето ниво с опция за надграждане до четвърто и пето.

Chrysler 300, продаван и като Lancia Thema, бе последният опит на марката да продължи традициите на големите седани с осемцилиндрови седани с този индекс (наречен е така, защото е първият американски автомобил, чиято мощност в конски сили надхвърля работния обем на двигателя в кубически инчове).

От 2004 г., когато започва производството на модела, досега са продадени около 1 036 000 бройки. Търсенето на 300 обаче спада със сериозни темпове и миналата година в Щатите са купени само 51 237 екземпляра, а в Канада - 3 838.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелее

    17 15 Отговор
    Новата Лада си казва думата!
    Очаквам скоро и ВАГ да ги спрат от производство и да отворят завод за лимузината на ка Путин
  • 2 qwerty

    32 5 Отговор
    Язък, гангста стайла в тази кола беше на 100% :(
  • 3 Random

    20 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: традициите на големите седани с осемцилиндрови седани. Факти както винаги имат уникална граматика.
  • 4 майстора

    22 3 Отговор
    в момента работната ми кола е 300с от 2010 комби ... дизелче сменен софт на 300 коня при вала музичка ... вози добре ... гори ми към 12 нафта .... място за инструменти и оборудване има .... нямам от какво да се оплача ... не ми създава ядове

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "майстора":

    Да, противно на очакванията не са толкова лакоми. Преди 7г. имах впечатление от такъв, но в6 бензин и за нормално каране даваше към 10-12л среден разход, което си е добре предвид размери и килограми. Вътре е американска дървения с гладки и твърди пластмаси, простичко, но пък е дуракоустойчива машина без някакви знайни проблеми.

    Коментиран от #10

  • 6 Jason Button

    5 9 Отговор
    15 години произвеждат тази 25 годишна Е-класа W210, облечена в хамерикански кожух. Отдавна и беше време да си отиде.
  • 7 300C

    12 1 Отговор
    На практика обаче няма нищо от 211 в 300C. Почти всичко е от 210, а някои компоненти по окачването са дори от 124! Факти, проверявайте си фактите. Недейте да копирате уикипедия на сляпо.
  • 8 Виктор

    4 0 Отговор
    Нормално е да го спрат настоящия модел. Всички марки сменят моделите през 8 години

    Не е вярно това което е написано в статията че търсенето е спаднало. Ето статистиката е долу страницата - https://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_300.
  • 9 гост

    8 1 Отговор
    300 е много добър автомобил. Имал съм удоволствието да карам. Второто поколение е на платформа "Chrysler LX platform" който иска да чете в нета. Няма общо с мерцедес
  • 10 ГЕЛЕ

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Нормално е да ти харчи толкова. Все пак тези двигатели на Крайслер са наградени за най-икономичен V6. Това, което казваш за пластмасите е само за стария модел. Второто поколение е много луксозен вътре и e в списъка за топ 10 на най-добрите интериори.
  • 11 Алфа Ромео

    6 0 Отговор
    Изглеждаше яко колата, не знам иначе как е, на нейно място идва няква кашонообразна грозотия.