Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 11:13 16 753 26

Най-проходимите нови всъдеходи от автосалона в Париж

  • dacia-
  • mercedes-benz-
  • suzuki-
  • paris 2018
Най-проходимите нови всъдеходи от автосалона в Париж - 1

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Вече ви разказахме личните си впечатления относно тазгодишното автомобилно изложение в Париж. То е с по-малко блясък, по-малко участници, но и с някои много интересни премиери на концептуални и серийни автомобили. Предвид факта, че тенденцията по отношение на т.нар. всъдеходи се изменя драстично с всяка следваща година и истинските всъдеходи стават все по-малко, решихме да ви разкажем за тях. Всъщност в Париж имаше само три серийни високопроходими коли, които ни се сториха интересни.

Dacia Duster

Най-проходимите нови всъдеходи от автосалона в Париж


Новият Duster вече е добре известен у нас, но румънците продължават да се хвалят с него. Той е евтин, не е на рама, но въпреки това е доста по-проходим от аналозите си. Новото, с което ни запознаха специалистите от Dacia, е едно свръхинтересно попълнение в двигателната гама на Duster. Става дума за мотор от Mercedes, който е с работен обем 1.3 литра. Новият агрегат е съвместна разработка на Renault-Nissan и Daimler и носи обозначението 1.3 TC. Този мотор се монтира и на новата A-Klasse на Mercedes. Мощността му при Duster е 130 конски сили, а максималният въртящ момент - 240 Нм. Има и по-мощна версия със 150 коня и 250 Нм пиков момент. 4х4 предаване ще е налично с новия двигател от следващата година.

Suzuki Jimny

Най-проходимите нови всъдеходи от автосалона в Париж


Новото Suzuki Jimny ще се продава на Стария континент на цена от 17 915 евро, като базовата версия ще е снабдена с климатик, ел.пакет, аудиосистема, Bluetooth, подгряване на седалките, датчик на светлините, круиз контрол с ограничение на скоростта, система за разпознаване на пътни знаци и такава за екстремно спиране. Продажбите стартира веднага след салона в Париж. По-любопитното обаче е, че този всъдеход, макар и с малки размери, разполага с истинско 4х4 с понижаващи предавки и е на рама. Новото Suzuki Jimny ще се предлага на пазара само с един-единствен двигател. Той ще е бензинов с работен обем 1.5 литра и с мощност 102 к.с. Всички нови Suzuki-та Jimny ще са оборудвани с 4х4 система с понижаващи предавки. Скоростната кутия може да бъде петстепенна механична или четиристепенна автоматична.

Mercedes-AMG G 63

Най-проходимите нови всъдеходи от автосалона в Париж


Новото поколение на култовата G-Klasse винаги си е била авторитет. Въпреки че не е новост за салона в Париж, тя отново привлича погледите на журналистите. В Париж е изложен наточен G 63, решен в особен черно-червен цвят. Изпълнението се нарича Edition 1 и разполага с четирилитров V8 битурбо мотор, форсиран до 585 конски сили. Ускорението до 100 е 4.5 секунди, като наред с това всъдеходните качества са запазени. Понижаващите предавки и блокажите на трите диференциала продължават да държат G-Klasse на върха на "хранителната верига".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БатП

    113 26 Отговор
    Истински всъдеходи и Дъстър в една статия? Направо спрях да чета.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 498

    43 10 Отговор
    Landcruiser, Padjero 4, G-то. Това са истинските, които все още може да се купят нови то магазина. Дошли или не на автосалона - други няма.
    Дъстърчето е нежно малко SUV, със задвижване от X-trail. Не е лошо, но истински ВЪСЕХОД не е.
    Джимните, естествено е хубаво, стига да успееш да влезеш в него - не е за всеки. Но и то не може да се мери с батковците.

    Коментиран от #8, #10

  • 3 Бай Благой

    47 17 Отговор

    До коментар #1 от "БатП":

    Точно това щях да пиша..... направо щях да припадна като я видях и ТО на Първо място...Дачия Дръстър...смях в залата..
  • 4 Методи

    40 22 Отговор
    От предлаганите "паркетни" на пазара именно дъстера е най-проходим. На малцина е известен факта, че отдолу е използвана модифицирана 4х4 система от нисан терано. Това е най-смислената джипка, защото не е на рама и вози меко, като същевременно с това е с много добра проходимост. Г-клас го превъзхожда естествено, но и парите са съвсем различни. Джимнито е истински всъдеход, но не става за асфалт

    Коментиран от #7

  • 5 цистит

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "БатП":

    че и най-отгоре сложен
  • 6 Точно така

    24 14 Отговор
    Ами най-отгоре му е мястото - Методи ти е обяснил защо. Чети, ако можеш мисли и не плещи дивотии!

    Коментиран от #11

  • 7 Джуган

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "Методи":

    Интересно кога и къде успя да караш новото Джимни, че и да стигнеш до извода че не става за асфалт?
  • 8 qwerty

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "498":

    pajero IV, го спряха от продажби поне в България гадовете мръсни
  • 9 Plameni

    7 1 Отговор
    Липсва все още коментара на ГОШО за G класата
  • 10 Джуган

    37 3 Отговор

    До коментар #2 от "498":

    Карал съм старото Джимни по тесни горски пътчета в планината които стават все по тесни и накрая просто свършват. Големите батковци са прекалено широки за да се качат до горе, прекалено дълги за да могат да обърнат и прекалено тежки като затънат някъде, така че има ситуации в които Джимнито е абсолютен номер едно. Много се радвам че новото са го оставили на шаси, с цели мостове (дано са ги подсилили) и с демултипликатор, нямам търпение да го видя на живо и да го пробвам
  • 11 цистит

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Точно така":

    тая кола ако някои спре рязко пред мен е за бракуване бе
  • 12 Отвън

    3 13 Отговор
    Джимни-то с решетка на Хамър и дизайн на G-класа. Визия на китайски кич.
  • 13 ИВАН

    8 23 Отговор
    Наглите джипаджии, вместо да замърсяват природата с джипките си, да вземат да си извадят карданите от диференциалите си и да се поразходят пеша, анадъм му :)))

    Коментиран от #15

  • 14 Voro

    21 15 Отговор
    Дачия Дъстър проходима. Ще умра от смях!!!

    Коментиран от #22

  • 15 Еколог

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "ИВАН":

    Наглите джипаджии замърсявали природата хахах
  • 16 Край

    13 10 Отговор
    Дъстер е в пъти по-проходим от Мерцедеса. Там където ще мина с Дъстера не би ви минало и през ум да минете с кола за 250 хил. лева. Ако ще да сте Ветко Арабаджиев
  • 17 PlimP

    5 1 Отговор
    най-добре е с Г-то, ама парите са му доста, дъстърчето е супер готино, карал съм 2,3 пъти такова и определено се справя супер на тежки терени, а не е като да си нямам представа какво е добро 4х4(джипка), само LSD му липсва и много други ще духат супата
  • 18 товарищ

    22 1 Отговор
    Сещам се за една реклама, където някакъв скъп СУВ прегази един вестник върху асфалта. И това беше голямата му проходимост. Не съм фен на руската техника, защото имах една лада нива. Но трябва да ви кажа, че е уникално проходима. И има едно голямо предимство, което другите нямат - не ми пука за нея.
  • 19 косъма

    5 2 Отговор
    НАЙ ДОБРОТО Е ЛАДА НИВА И ТЕКЕЗАРКА
  • 20 УЙЧО

    11 2 Отговор
    С УАЗ СЪМ ВАДИЛ ВСИЧКИ ТАКИВА КУРНИЦИ ОТ КАЛТА
  • 21 Алфа Ромео

    3 5 Отговор
    Явно не е важно кво ша пише във статията, важното е да се отвори, колко невеж трябва да си да сложиш Дъстър при всъдеходите.
  • 22 Алфа Ромео

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Voro":

    Колата е доста проходима във вариант 4х4 и имитация на блокаж, но няма достатъчно клиренс и ход на окачването, не е за раздел всъдеходи.
  • 23 vasik atanasova

    0 6 Отговор
    НЯМА ЛИ АУДИ ВСЕ ЕДНО НИЩО НЯМА !
    СЕДНАЛИ НЕУДАЧИЯ ДА МИ ХВАЛЯТ
  • 24 гощо

    7 1 Отговор
    Ако говорим за всъдеходи нещата са ясни. G-класа и Джимис.
  • 25 незнайко

    1 4 Отговор
    Боже какъв ръбат е този Mercedes-AMG G 63 !!! Смеем се на уазките а това е същото !!!

    Коментиран от #26

  • 26 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "незнайко":

    Не ти ли направи впечатление Jimny -то колко е "заоблено"? Само G класата виждаш.Боже ,колко си сляп !