4 Октомври, 2018 14:01 36 725 90

Още по-грозна Toyota RAV4

  • toyota-
  • rav-4-
  • paris 2018
Още по-грозна Toyota RAV4 - 1

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Започваме с уговорката, че екстериорният дизайн на един автомобил не може да се оценява еднозначно. На едни им харесва даден автомобил, а на други не, но именно заради това автомобилните концерни участват в различни автомобилни изложения, една от целите на които е да проучат обществената нагласа.

Още по-грозна Toyota RAV4

Японците от Toyota показа американската версия на новото RAV-4 и въпреки че тя не се хареса на европейската публика и голяма част от нея очакваше различна версия за Стария континент, японците показаха почти идентичен дизайн. Новата RAV-4 за Европа дебютира в Париж, но както нашето, така и мнението на болшинството от присъстващите журналисти не беше никак ласкаво.

Още по-грозна Toyota RAV4

Това важи основно за външния облик на автомобила, а дали ви харесва или не, можете да прецените сами от снимките. Материалите в салона също изглеждат по-евтини. Иначе габаритите спрямо предшественика са изменени минимално, междуосието е увеличено с 30 мм (2 690 мм), а якостта на каросерията е нараснала с внушителните 57%. Японците заявиха, че при новата генерация ще наблегнат на хибридите.

Още по-грозна Toyota RAV4

Основната, вече представена версия, е с 2.5-литров бензинов двигател и електромотор за задната ос. Хибридният силов тракт ще е със системна мощност 222 конски сили. Още една новина е, че дизелови модификации на RAV-4 няма да се предлагат за Европа. Моделът ще се предлага, както с предно, така и с AWD задвижване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    80 134 Отговор
    Не че е грозна - просто японците толкова си могат ...

    Коментиран от #8, #39, #54, #64

  • 2 Миро

    84 95 Отговор
    Верно е изключително грозна. УжасТ
  • 3 Караиванов

    57 118 Отговор
    Те никога не са блестели с дизайн, но това просто и да ми го подрят няма да го карам
  • 4 МаКаТа

    50 89 Отговор
    Малеееее, тия джапанки на какви наркотици са били докато са я делали бе. невероятно грозно, невероятно
  • 5 СССР

    52 68 Отговор
    И материалите вътре са като на лада, даже ладите са с по-качествени салони
  • 6 гост

    32 33 Отговор
    Профил на Волво ХЦ40 и предница на Хюндай Кона. Явно корейците са изпреварили времето си и сега доста от производителите се ориентират като техния дизайн.
  • 7 Енцо

    105 39 Отговор
    E супер е даже по-хубав от предишния. дизайна е страхотен.
  • 8 Go Go

    49 37 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не японците, а тойота конкретно, защото мазда и хонда не правят лоши коли. тойота просто се излагат върховно напоследък.
  • 9 фггдфа

    95 34 Отговор
    личи си че всички над мен карат немски кошове...

    Коментиран от #12, #22, #82

  • 10 Пламен

    17 24 Отговор
    За США да, вижте им президента, но за Европа - няма начин. От такива "недомислия" печелят Пежо, Рено груп(Нисан и мицубиши) и Корейците.
  • 11 Тосканини

    25 26 Отговор
    Единствено Равките имат деградация с всеки нов модел.Просто ги сравнете.
  • 12 до фггдфа

    22 13 Отговор

    До коментар #9 от "фггдфа":

    така е баце ама ние нали сме балъци а ти си терикат … :)
  • 13 чичо саашо

    17 28 Отговор
    Рав4 от 2002-2005, втората генерация са много здрави. Не случайно държат цени около 7000 лв, а останалите джипки от тези години са от 6500 надолу. Иначе от третата генерация нататък Рав - ките стават грозни.

    Коментиран от #21, #71

  • 14 красивото може да е много относително

    66 16 Отговор
    Дали е грозна или красива може да кажеш като първо покажеш снимка на жена си, за да преценим какъв въобще може да ти е вкуса.

    Коментиран от #17, #50

  • 15 QWreqwe

    35 12 Отговор
    Е какво й е на колата? Поне на снимките си е добре. Ако я сравняваме с предния модел си е красива
  • 16 Чеп

    32 25 Отговор
    Не е лоша колата! На Орхан Мурад примерно, би му харесала!
  • 17 Ivan

    42 10 Отговор

    До коментар #14 от "красивото може да е много относително":

    Много добре казано. Какъв си ти, селтако, че да категоризираш Тойота. Толкова субективно усещане е красотата. Вземи се покажи ти, да те видим какъв си убавец. Иначе РАВ-ката ЗА МЕН си е супер, но хората са различни...
  • 18 перфектна е каруцата

    38 13 Отговор
    Изглежда повече от прилично. Ако някой иска по-луксозно изпълнение, Тойота предлага Лексус.
  • 19 фжр

    47 8 Отговор
    Момчета не се бойте - новото БМВ е с последните хитове на Азис, Слави и Кондьо, ще има и топка магнезий висяща от огледалото, за да може да си щракате с пръсти, дори когато си нагъвате мазните банички под "Доко-доко" ))) Японците са сложили софтуер, който игнорира чалгата, за да може да станем отново страната на киселото мляко, а не на шкембе чорбата и силиконовите коври амаааа... тва не го казвайте на никой, че ще станете за смях!
  • 20 САШО DICKOFF

    10 3 Отговор
    haters gonna hate
  • 21 Държи цена

    16 10 Отговор

    До коментар #13 от "чичо саашо":

    една позната на околовръстното държи 50лв. за обслужване от 15 години - викаме и Тойотата )))
  • 22 BG1000

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "фггдфа":

    Хахах да...
  • 23 Антон

    16 20 Отговор
    Все по-безлични и грозни коли пускат от Тойота. На това скъпото изпълнение ще удари едно 80-90 хил.лв. Занапред все по-малко Тойоти ще виждаме за сметка на преките им конкуренти от Европа.Ама те си го правят защото са нефелни !

    Коментиран от #55

  • 24 Вие кви крокодили клатите

    21 13 Отговор
    Пък тойотата ви е грозна,нали жените ви са кат наоми кембъл разбираш ли
  • 25 коко

    66 12 Отговор
    Грозни,красиви Тойотите са изключително здрави и надеждни автомобили,това са коли за здраво каране а не да висят по сервизите като Ауди,БМВ и Мерц.Давам ви пример от първа ръка.Карам Рав-4 бензинов мотор 2.0/158 к.с.ръчна ск.кутия модел на 2012г.Колата е купувана чисто нова от България ползвам я като лична и като фирмена за моята си фирма в момента е навъртяла близо 330000 км. само смяна на консумативи и един път съединител,това е даракоустойчив автомобил,на който няма какво да му се счупи.На жена съм взел Фолксваген Тигуан 2.0ТДИ модел 2011г. отново чисто нов,този автомобил като беше гаранционен и извънгаранционен не излизаше от отризираните сервизи,за всякакви проблеми като стана на 5 години и беше на 80000 км. го продадох със кеф следващия да си чупи главата с ремонти.Скочих на по голям трошляк взех на жена ми Ауди-Q5 /бензин 2.0 TFSi автоматична кутия.Откъм двигател Аудито се оказа пълен БОКЛУК със здрав разход на масло в специализирания сервиз само вдигат рамене и ти казват то тези мотори са си така,трябва да се прави ремонт като се сменят комплект бутала със сегменти и т.н за едни 6-7 хиляди лева тогава такива бяха цените,не съм търсил колко ще ми струва в гаражни сервизи.Закрепих положението с Аудито и него го продадох.Извода къкав е за мен наринати доста кинти във немски коли и хвани едната цапни другата,взех и на женами японска кола само че е Мазда СХ-3 бензин 2.0/155 к.с автомат и си реших проблемите със сервизи и ремонти на гаранционни коли.Сега

    Коментиран от #53, #60, #88

  • 26 Добрелисте

    43 12 Отговор
    Не мисля, че новия рав е грозен. Никога не съм виждал толкова тенденциозно заглавие.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пффф

    35 13 Отговор
    Големи разбирачи и дизайнери тука . Точно защото Тойота не могата да правят коли, за това са почти всяка година № 1 по продажби.

    Коментиран от #31

  • 29 Консултант

    23 9 Отговор
    Страхотна форма!!! Естествено, няма нищо излишно и натруфено. Все пак марката е известна със своите уникално здрави автомобили и изпитаните технологии, които вгражда в своите модели. Този модел ще промени SUV пазара. За пореден път се убеждавам, че останалите компании могат само да следват примера на Toyota, отказвайки се от използването на дизеловото гориво и доверявайки се на хибридни, бензинови, електрически и водородни технологии.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Антон

    15 18 Отговор

    До коментар #28 от "Пффф":

    То и евтината ракия се продава много спрямо отлежалото уиски ама това не я прави качествено питие :)

    Коментиран от #61

  • 32 Баш Майстора

    12 22 Отговор
    Грозно, по-грозно, най-грозно, страшно грозно, непосилно грозно, новата Тойота Рав 4! Първите две поколения имат изглеждат добре, ама от трето поколение насам стават все по-зле. Могат да погледнат какво правят от Мазда например.
  • 33 Ic@ka'61

    31 8 Отговор
    Явно по-голямата част от целокупният български автомобилист не е имала японски автомобил , а са си свикнали с 10-15 годишните немски " кошници " , както ги нарече някой по-горе. Ами то и гроздето , дето е на високо е кисело , нали ! Карал съм доста различни автомобили , вкл. и японски . От личен опит смея да твърдя , че от японските коли и по-точно от Тойота по-надеждни и по-здрави аз не съм имал.Да не говорим и че първият сериен хибрид в света е на Тойота,и все още е в производство.

    Коментиран от #65

  • 34 6гщжжожж

    27 12 Отговор
    Грозна защото я нямате и не можете да си я позволите -хайде карайте си немските нафтови печки и масленици и си плюйте колкото си искате ,но пак няма да си купите качествени коли
  • 35 Majesty

    18 5 Отговор
    Аз мисля че колата е с доста по добър дизайн от предния модел което с малки изключения се случва рядко на днешно време.Пропорциите са добре подбрани. Разбира се всички искаме S класа салон ама няма как.
  • 36 РАВ 4

    23 6 Отговор
    RAV-ката е супер и винаги е била супер! На който му е грозна естествено кара германски варел на нафта и обгазява всички щото му бло евтино.
  • 37 Джуган

    26 8 Отговор
    Очевидно средностатискическите форумни критици карат Пагани, Ферари, Ламборгини, а по бедничките се задоволяват с новички Рейндж Ровъри, тук таме някое Порше. Новия Рав4 ще се купува само от най изпадналите цигани и афганистански мигранти
  • 38 Естета

    23 4 Отговор
    Интересно ми е автора прави сравнение с 20 годишния Голф 3-ка който кара ли? Щото голфу е номер едно... особено ако е с МР3 плейър.. е адски красив.. :D

    Коментиран от #40

  • 39 Васил

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Японците са номер 1,никой не може да ги стигне
  • 40 Мирослав

    6 15 Отговор

    До коментар #38 от "Естета":

    Е те тук се изказа неподготвен. Точно този автор (не го познавам лично, но от години следя статиите на мобилето) присъства на тестовете на всички нови автомобили. В момента е в Париж на автоизложението, а и предава винаги от Женева и Франкфурт. Така че точно той е видял и карал толкова нови автомобили, че може би има най-добра преценка за това дали е хубава или грозна новата тойота. Освен това си изказва лично мнение, не зъдалжава никой и го е посочил в материала. Аре стига толкова съм ти обяснявал, че му се превърнах в нещо като адвокат :)

    Коментиран от #41, #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ввв

    14 10 Отговор
    Че те на Тойота 90 процента от колите са грозни и то не е от днес,а добро утро
  • 43 Кибик

    10 4 Отговор

    До коментар #40 от "Мирослав":

    Джилязна логика, аз от 30 години ходя на мачове но едва ли съм Гуардиола
  • 44 Плутоний

    14 7 Отговор
    Страхотен дизайн. Перфектен автомобил...

    Коментиран от #80

  • 45 ......

    12 5 Отговор
    Въпрос на вкус,казало кучето и си облизало оная работа.на мен ми харесва в пъти повече от предишния им модел(ектериорно).интериорно,не се наемам да изказвам мнение:):):):)
  • 46 МSux

    5 19 Отговор
    Само да не стане мит издържливостта на Японските. Имам приятел с Хонда Сивик 8генерация. Взе я за една камара пари (най-добрата на пазара). Кара я по 8-10 макс хиляди километра на година , пази я като очите му. Съединител и маховик 2 бона и турбо и изпускателен колектор предполагам още 2. Аз ако дам 4 бона за кола толкова нисък клас бих се замисил дали японските са толкова здрави наистина.

    Коментиран от #56

  • 47 Американеца

    20 7 Отговор
    Кое и е грозното бе пишман драскачи
  • 48 Американеца

    15 4 Отговор
    Изглежда си супер колата
  • 49 bg citizen

    7 3 Отговор
    Е, сега може да наблегнат на хапването на дръвце в Европата!
  • 50 Съсел

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "красивото може да е много относително":

    Не забравяй, че жената избира мъжа, не мъжа жената.Той може красива да иска, ама... Тя дали го иска е въпросът!

    Коментиран от #72

  • 51 Бай

    6 9 Отговор
    Аве в първия момент си казвам - "ква Тойота, кви 5 лева, тва си е мелез Форд Мустанг/Фиеста, преобразувано в паркетник"....после - "а! Тойота? Рав4? Е тва вече си е чиста еб ..."
  • 52 145

    7 6 Отговор
    Ха! Това не е кола за гъзария а за всекидневна употреба. Предназначена е да те закара до там за където си тръгнал дори и при по-лоши пътни условия. По-интересно ще да се каже нещо за техническите им качества, иначе всички коли от този сегмент са си грозни и неестествено изглеждащи. Красиви и впечатляващи коли предлагат например "Ферари".....
  • 53 Съсел

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "коко":

    Коко ти на българина не му обяснявай, он си знае!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 селянин

    9 5 Отговор

    До коментар #23 от "Антон":

    Картошкин,не помагат хапчетата..Федералната транспортна служба(КВА)наложи задължително изтегляне на 90 000-Порше..та,Spigel-27.07.2018, не издържат тестовете на TUV NORD,няма да ти превеждам,що си закърмен с изкуствено млеко..още тогава когато Тойота,пройзвеждаха хибриди..

    Коментиран от #57

  • 56 АЛФА Q4

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "МSux":

    АМИ ХУБАВО.,АУДИТО НАЛИ Е.МНОООГО ЗДРАВО,,
    АУДИ А4, 2.0TFSI НА ДЕДЕМ ХОДИНИ БЕШЕ, МОМЧЕТО НАЛЯ 4.500 ЛЕВА В ДВИГАТЕЛ НА 120 К
    САМО БЛОКА ОЩЕ ДИШАШЕ
    АБСОЛЮТНА БРЪКМА

    Коментиран от #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 селянин

    6 4 Отговор

    До коментар #54 от "АЛФА Q4":

    ..ааа-не обиждай на селянин,аз харесвам алфа,особенно,,Giulia,,Италянски стил с превъзходно качество-тя показа къде е мястото на вагаджите,,в,,прахоляка,,зад нея.
  • 59 МSux

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "АЛФА Q4":

    Ами не знам какво да ти кажа, не съм фен на Ауди и т.н. Като цяло карам Фордове. Фокус , транзит и фиеста след 2005-та. До сега ремонти почти не съм имал. Като цяло са каруци , ама не се чупят поне. Дано никога не дам 4 бона за ремонт. Просто гледам колите и не знам какво да си харесам.
  • 60 АЛФА Q4

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "коко":

    ПИЧ.ПО НАЛУ САМ НАПИСАЛ ТОЧНО ЗА ТОЗИ ДВГ НА АУДИТО
    4.500 лева И ТО ПО МИЛОСТ
    ЯК БОКЛУК, СРАМ И РЕЗИЛ НА 120 К , МОТОРА БЕШЕ МАЗАЛО
    МАЗАЛО
  • 61 селянин

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Антон":

    Има и долнопробно уйски..както и,,ефтино..изкуствено млеко-сигурно си фен и на двете..
  • 62 тони

    8 8 Отговор
    Според мен дизайнът е много добър, и интериорът е много по-добре отколкото в сегашното поколение. Общо взето тойота доста дръпнаха в дизайна от c-hr насам
  • 63 vasik atanasova

    7 4 Отговор
    НА МЕНЕ НЕ МИ Е ГРОЗНА
  • 64 Зайко Байко многознайко

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Могат японците и то много, но никой не може да прави по хубави, здрави и сигурни коли от дойчовците! Mercedes Benz und alle andere!
  • 65 Зайко Байко многознайко

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "Ic@ka'61":

    Заек, мирно, свободно, не се шашкай. Прав си за Тойотите, но не обиждай немските автомилостроители. Имам LS 400, железен един от най-добрите осем цилиндрови двигатели UZF1. Абсолютно копие на W126, т.н. "Пура", дори стрелките на таблото за мигачите са с големината и разположението, както при Мерцедеса. Имам обаче два W 124 E 300 D с последната версия двигатели ОМ 607-910 и ОМ 606-912. Тоя двигател е неразрушим. И за капак притежавам и два W 163 ML 500 ,V 8 . От всичко, което по-горе изброих в класацията на десетте най-добри двигатели в света са и трите. Все пак всичко зависи от гледната точка, германците са номер едно.!
  • 66 Зайко Байко многознайко корекции

    1 2 Отговор
    Чети горе автомобилостроители.
  • 67 Зайко Байко многознайко корекции

    2 2 Отговор
    606, вместо 607
  • 68 гощо

    7 6 Отговор
    Да вземат пример от Хюндай. Вербуваха инжинер от Ауди вербуваха инжинер и от БМВ и нещата им се получават.
  • 69 Карачо

    7 7 Отговор
    Равката е перфектна! Много добре изглежда. На който не му харесва да се мята на Гоуфа и да отпрашва, ако запали. Я сложете един Тиган до това японско бижу да видите разлика! А за качество и надеждност да не говорим, че там немската конфекция е мега зле. Ставаш автоматично спонсор на сервизите.
  • 70 Гост

    7 3 Отговор
    И ТОЧНО КАКВО Е ГРОЗНОТО НА РАВКАТА....,ЧЕ НЕ РАЗБРАХ.... ПЕРФЕКТЕН ВЪНШЕН ВИД,А ЗА ДВИГАТЕЛ НЕ ГОВОРЯ. КАРАМ ТОЙОТА ОТ ГОДИНИ.... МНОГО СКУЧЕН АВТОМОБИЛ...НЕ Е КАТО ДРУГИТЕ КОЛИ, КОИТО СЪМ ИМАЛ....
  • 71 Viieee

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "чичо саашо":

    Виж колко държат цени Црв от 2002-2005 и тогава коментирай между 7000 и 10000
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Радко

    5 4 Отговор
    Жал ми е за тойотаджиите, празноглавци са ви родили, скучни НЕестети ще си заминете. Много тъжно!
  • 74 Някой от...

    6 4 Отговор
    Китайците вече имат коли с по-добър дизайн. Тук всичко е претрупано и нахвърлено... Никакъв стил.
    Все едно гледам творение от Междузвездни войни (първа серия)
    Вижте някоя мазда от джиповете и ще ви стане ясно, какво имам предвид.
    Много се излагат и с евтината пластмаса вътре. Ужас...

    Коментиран от #84

  • 75 БатП

    6 1 Отговор
    Аз карам немско и по принцип не съм фен на японското, но не виждам нищо сбъркано в Равчето. Всъщност в предницата много ми бие на Форд, но като се абстрахирам от това е в пъти по-добре от последните две поколения.
  • 76 Qwerty

    6 4 Отговор
    Да бе, грозна е като смъртта, определено не става за гейове.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Орхан Мурад

    6 3 Отговор
    На мене пък ми харесва дизайна!
  • 79 Трифон

    3 5 Отговор

    До коментар #77 от "Plameni":

    Не бе брат, недей така!
    Те тойотите не се чупят и са стабилни колкото крик в пясък. Има нещо много просто в легендата за тойота и подобните им. Хората, които ги купуват трябва да си намерят извинение за лошия избор на марка и всеки път чуване една и съща глупост.. "ми те са много здрави и надеждни". Сигурно, но не по здрави и надеждни от Форд, Рено, Киа, Хюндай, Шкода и др.. Много ви здраве, продължавайте със сънищата.
  • 80 Путкин

    2 6 Отговор

    До коментар #44 от "Плутоний":

    Японските коли са най Гадни на планетата Земя! Особено новите.

    Коментиран от #81

  • 81 Кроми

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Путкин":

    Срам не ,срам ,карам си моята Опел Омега 14 години вече и ако смяната на предни накладки и задни амортесьори се брои за проблем , ми...сорри , здрава кола , добра возия . Е , не е модерна ,нито изглежда футуристично ,но съм предоволен , 8-9 /100 газ ,катализатор , не замърсяваме околната среда , яко каране и никакво жалене , вероятно всеки бранд си има добри модели . Относно темата - вероятно е отлична кола , нова и готина , но гроздето е кисело ...мен лично няма да ми отива , щото не ми е по джоба ,но се заглежда човек :-)
  • 82 АЛФА Q4

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "фггдфа":

    ДА ПИЧ ВРИ ОТ КОМПЛЕКСИ
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 АЛФА Q4

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "Някой от...":

    Е ПАДА И МЕРЦЕДЕС И АУДИ И BME СА ОФИЦИАЛНО КИТАЙЧЕТА
  • 85 уйо

    3 2 Отговор
    Че те Тойота имат ли красива кола?
  • 86 юрист

    2 5 Отговор
    Супер готина си е колата, само че не е за всички вас ,дето карате разни таралясници за по 10-20к... Ясно? Айде обратно по селата, боклуци!!!
  • 87 Автомобилист

    4 1 Отговор
    Тойотата е като добра съпруга. Пържи кюфтета, носи студена бира и не създава проблеми. Има други марки които са като коври, кефят повече в леглото, знаят много ишерети но са капризни и разбира се искат кешовица.
  • 88 Ти си мазохист

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "коко":

    Може ли след vw да се метнете на алди хаха
  • 89 Morgoth

    1 0 Отговор
    Дизайна е като за американския пазар. Не бих го нарекъл грозен, но и не блести с особена красота, поне не по европейски стандарт.
  • 90 ivo

    0 0 Отговор
    Това си е маската на Хюндай бре