8 013 4

Автономна S-Klasse през 2020 г.

Следващото поколение на Mercedes-Benz S-Klasse ще се оборудва със система за автономно управление от 3 ниво, съобщава Automotive News. Това предполага колата да може да се движи без намесата на водача по пътища с предсказуем трафик.

Актуалното законодателство в повечето страни налага ограничения върху безпилотните системи, така че автономните технологии до голяма степен са изкуствено спъвани. В момента най-усъвършенствани разработки в тази област предлагат GM (Super Cruise) и Tesla, но те се класифицират като второ ниво.

Mercedes-Benz смята да предложи още по-модерна система за автономно управление, категоризирана като "условна автоматизация". Тя сканира постоянно пътната обстановка и не изисква от шофьора да следи случващото се през цялото време, макар че трябва да има готовност да поеме контрола над автомобила в случай на опасност. Audi вече предлага автопилот от трето ниво за новото A8.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АМГ
  Отговор
  1 14:43  12.10.18
  И нека местенето и проблемите да започнат сега.
 • Лоренция
  Отговор
  2 14:52  12.10.18
  Олелее
 • перко
  Отговор
  3 15:21  12.10.18
  и таман калпавите шоф.ще имат оправдание после ,,не бях аз колата беше
 • Никой
  Отговор
  4 16:10  12.10.18
  Като се замислиш тези коли най се нуждаят от автономия. Скъпи са и хората, които ги купуват обикновено искат да се возят

Напиши коментар:


Публикувай