Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 19:09 15 824 5

Бум в кражбите на еърбегове от Honda

  • honda-
  • еърбег-
  • въздушна възглавница-
  • кражба
Бум в кражбите на еърбегове от Honda - 1

Истинска епидемия от кражби на въздушни възглавници от автомобили на Honda отчита американското Национално бюро за застрахователи престъпления. Всяка година в Щатите без еърбегове остават около 50 000 коли от японската марка. Точният брой не се знае, тъй като нито ФБР, нито Националната служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) водят статистика за подобни посегателства.

Според USA Today само в окръг Маями-Дейд, Флорида, през 2017 г. са откраднати 875 въздушни възглавници. Година по-рано броят им е бил 199, а през 2013-а са регистрирани 38 случая. От началото на 2017 г. в Ню Йорк за задигнати еърбеговете на 409 "хонди", а във Флорида само за една нощ от паркинг на хотел без въздушни възглавници са останали 14. Крадците се интересуват най-вече от нови модели, произведени след 2013 г. - Civic, Accord, CR-V и Pilot.

Предполага се, че еърбеговете предизвикват интереса на крадците най-вече заради цената си. Тя достига $1 000 (€863), а нова възглавница с монтажа излиза между $2 000 и $2 500 (€1 726-€2 160). Крадените еърбегове по правило се използват от съмнителни сервизи, които ги калкулират на цената на нови, а ги купуват за по $200-$300 (€173-€260).

Представител на Honda заявява, че компанията не води статистика за кражбите на въздушни възглавници и няма обяснение защо крадците предпочитат именно нейните автомобили. Едно от предположенията гласи, че престъпниците просто избират модели, които се ползват с най-висока популярност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леле

    72 2 Отговор
    В Гърция крадат акумулатори.В Щатите еърбеци а в БГ цялата кола.

    Коментиран от #2

  • 2 Ryty

    30 14 Отговор

    До коментар #1 от "леле":

    Е как, нали ни управлява бивш автоджамбазин, скрит зад това че е огнеборец с генералски пагон, срам ще е да караме само на по някой сегмет, целия най хубаво
  • 3 Анти галфон

    7 5 Отговор
    България е остров на спокойствие.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бат' Генчо

    5 3 Отговор
    Едно време на опелите яко гепиха огледалата. Лепили сме ги с контактно лепило - може да го счупи, ама и пари няма да вземе за него!