Last news in Fakti

27 Април, 2010 10:10 5 980 9

Дизел за следващата Mazda RX-7?

  • mazda-
  • rx-7-
  • rx-8-
  • ванкел

Източник от Хирошима твърди, че Mazda вече работи усилено върху наследник на RX-7, а изпитваните прототипи са задвижвани от роторни мотори, работещи както на бензин, така и на дизел. Според информацията от развойния отдел на компанията са поканили група външни пилоти за тестове на мулетата, а дизайнерите сондират за идеи и отзиви сред контролна група "клиенти".

От ръководството на Mazda все още не са дали окончателно зелена светлина на следващия RX-7. Инженерите на компанията настоявали да се запази Ванкеловият двигател, който отличава модела от всичко друго на пазара, но все още не била постигната желаната комбинация от динамични показатели, икономичност и вредни емисии.

Новото поколение на роторния мотор, което вече носело неофциалния индекс 16Х за вътрешнофирмено ползване, разходвало много по-малко гориво, но мощностните му характеристики все още не били на желаното ниво. Друг проблем бил разходът на масло, който се оказал доста по-висок от планираното при сегашната RX-8. Очаква се 16Х да развива поне 300 к.с. и да позволява ускорение до 100 км/ч за по-малко от 5.0 секунди.

Двутактовият роторен прототип нямал предпочитания към вида на горивото, което позволявало на инженерите на Mazda да го настроят както за работа на бензин, така и на дизел. Всъщност на теория не съществувало никакво ограничение за вида гориво при такъв тип агрегати - можело да се използва дори рициново масло, което давало надежди на японците и ги карало да продължават традицията.

Основен двигател зад идеята за ново издание на RX-7 е Mazda North American Operations, от която настояват, че в Щатите все още има достатъчно широка ниша за евтин спортен модел с Ванкелов мотор. Някои от последните концепти на марката пък показват как би могло да изглежда следващото поколение на модела, който със сигурност би заел черти от външността на Kabura и Furai.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цфдсф

    11 0 Отговор
    Не лоша рисунка
  • 2 FXX

    14 1 Отговор
    мазда продължава, със роторните двигатели, което е супер, дано да успеят да се преборат със недостатъците на двигателя, бегачката ще е супер
  • 3 Joro

    12 3 Отговор
    SUPER печка ще е ей това е спортен дизел :) не унея умрели голфове и т.н.
  • 4 Japan

    11 4 Отговор
    qponcite vinagi sa s pone 5g napred
  • 5 mai6tor4eto

    13 3 Отговор
    tova e ne6to nestandartno no az li4o se nadqvam da napravqt super dizelov dvigatel i taka da bqga kato ciganin ot policiq
  • 6 Някой запознат с тези неща

    5 14 Отговор
    Спортна Мазда с Дизел?-Отвратително! Къде ще бъде спортният дух,къде ще бъде приятното ръмжене на бензиновото-турбо?Няма ги!!! Ще мърка като котенце,ще бъде мудна в завоите,ще има по малък разход но на кой му пука затова! Който си купува такава кола не се интересува от разходът на Дизелче!Иначе дизайнът е добър,но само толкова!С тази голяма паст като акула копира доста модели от 20-век наречени устите на Акулата! Искам нещо свежо в срок от 6 месеца! Иначе ще си променя сериозно мнението за спортните коли на Мазда! Неуспех!
  • 7 NIkola

    6 1 Отговор
    Страхотно! .. нямам думи .. някой да са сети да направи нещо "cool"
  • 8 Jo

    6 0 Отговор
    е тва е истината и аз имам мазда но за такава ще си мечтая за сега :D
  • 9 laverda

    8 0 Отговор
    дизел и червената зона започва примерно на 8 хиляди оборота е това требва да се види чаякам с нетърпение японците пак избиха рибата