Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 14:59 7 344 5

Американската класика от дъвките Turbo

  • lincoln-
  • continental-
  • дъвки turbo
Американската класика от дъвките Turbo - 1

Под номер 53 от картинките на култовите в миналото дъвки Turbo е публикувана една американска класика, произведена през 1984 година. Този луксозен седан не е толкова ексклузивен зад Океана, но по нашите географски ширини винаги се е смятал за такъв.

Принципно, Lincoln Continental се произвежда от далечната 1939 година, като първоначално колата е направена в един-единствен екземпляр по поръчка на сина на Хенри Форд. Американският елит обаче оценява колата и компанията решава да започне серийно производство.

Американската класика от дъвките Turbo

През 1982 година на бял свят се появява седмото поколение на модела, което впечатлява с ретро стил и с класическа радиаторна решетка. в сравнение с предшественика си обаче, колата е по-лека и по-компактна. Дължината и обаче все така остава впечатляваща - 5.1 метра.

Американската класика от дъвките Turbo

На картинката от дъвките Turbo е показана версията след рестайлинга през 1984 година. Този автомобил е типичен представител на т.нар. премиум сегмент и е снабден с екстри като климатик, круиз контрол, ел. регулируеми седалки, ABS и дори с цифров приборен панел.

Американската класика от дъвките Turbo

Интересно е още, че Lincoln Continental не се оборудва само с бензинови мотори 3.8 литров (140 к. с.) и 5.0 литра (131 - 152 к. с.), но и с 2.4-литров турбодизел с мощност 114 конски сили, който е на BMW. Всички версии работят с четиристепенна автоматична трансмисия, а топ модификацията развива 170 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манго

    17 6 Отговор
    Два тон и половин дърто жилезу, жакпода одарих...
  • 2 KKK

    13 0 Отговор
    Американските яхти за асфалта. Малко мощ има ама мисля че ако се кача на такова няма да искам да стигна бързо така или иначе.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АLFA Q4

    12 1 Отговор
    НЕРЕВЕТЕ ЗА МОЩНОСТА
    ДОСТАТЪЧНА Е, ЗАЩОТО ТОВА ЖЕЛЯЗО ИМА ВЪРТЯЩ МОМЕНТ НА КАМИОН
  • 5 Георги Начев

    1 0 Отговор
    Купувам всякакви картинки от дъвки https://www.alo.bg/5526879