Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 11:41 7 870 13

Най-евтината Tesla идва през март

  • tesla-
  • model 2-
  • standart

Обещаният от Илон Мъск електромобил за $35 000 (€30 360) ще бъде пуснат в продажба през следващите четири до шест месеца, обяви говорител на калифорнийския производител. Model 3 Standard Range ще може да изминава 220 мили (354 км) с едно зареждане.

За сравнение модификациите Mid и Long Range имат автономен пробег 260 и 310 мили (418 и 499 км), а цените им са съответно $45 000 и $49 000 (€39 030 и €42 500). Най-скъпи в гамата на Model 3 са Long Range и Performance, които струват $54 000 (€46 836) и $78 000 (€67 652).

Илон Мъск коментира новината с твърдението, че инженерите му са внесли в конструкцията на най-достъпния Model 3 подобрения, които правят електромобила по-лек, по-евтин и по-икономичен. Предприемачът обаче не влиза в конкретика какви са измененията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аман

    8 26 Отговор
    И ден не минава без реклама на Тесла! Е-Golf има цена 33000$ и отлични технически показатели. Произвежда се от 2010. Има добри продажби поради което не се нуждае от реклама. Opel Ampera също е по-добро решение от прехвалената Тесла3.

    Коментиран от #10

  • 2 eto

    9 7 Отговор
    Най-масовите електрички в Европа са:e-Golf, ВМW і3, Fоrd Fосuѕ ЕV, Кіа Орtіmа, Кіа Ѕоul ЕV, Nіѕѕаn Lеаf, Меrсеdеѕ-Веnz В-Сlаѕѕ Еlесtrіс, Сhеvrоlеt Воlt и Сhеvrоlеt Vоlt .....
  • 3 така се прави

    30 1 Отговор
    В Калифорния, САЩ може да закупите чиcтo нoв eлeĸтpичecĸи Vоlkѕwаgеn е-Gоlf cpeщy cĸpoмнaтa cyмa oт ... 4 495 дoлapa (или мaлĸo нaд 7 400 лeвa).Как става това:
    Чисто нов e-Golf струва 28 995 долара .Уcтaнoвeнaтa oтcтъпĸa oт дилъpa e цeли 7 000 дoлapa, фeдepaлнaтa oтcтъпĸa e 7 500 дoлapa, a тaзи нa щaтa - oщe 2 500 дoлapa. Ѕоnоmа Сlеаn Роwеr, мecтният дocтaвчиĸ нa eлeĸтpичecтвo, пpaви oщe 2 000 oтcтъпĸa. Sonoma Clean Power прави и още отстъпки в определени случаи като цената може да спадне до 4495 долара.....В в БГ единствения стимул е дране на кожи(високи данъци).

    Коментиран от #4

  • 4 Е 'що така

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "така се прави":

    Е защо така не го купуват този е Golf, като го дават на цена на шестмесечно зареждане на бензин от бензиностанцията? Защо за година продават толкова колкото Тесла продава за седмица? Имаш ли някакъв смислен отговор, който да споделиш с нас, като написа 3 коментара да го хвалиш?
  • 5 ето

    5 5 Отговор
    За момента лидер по продажби в Щатите са Нисан. А най-много продажби в световен мащаб на ел.мобили има в Китай (там Тесла не се търси)! Tesla S e електричка с огомни батерий,разход ,размери и космическа цена (да си я карат хамериканците).

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "ето":

    И в момента и преди лидер за продажби на електромобили в САЩ е Тесла , а в някои класове е лидер и в сравнение с петролните , а тия измислени коментарчета за наивници дето ги пробутваш , не хващат дикиш , ама хич !!!

    Коментиран от #12

  • 7 Driving pleasure

    6 5 Отговор
    Да изчакаме да видим колко ще е загубата в новия финансов отчет пък тогава а?!
  • 8 Driving pleasure

    5 8 Отговор
    И тия 350 км нали знаете, че са пожелателни - ако караш с 30 на кръгла писата и при идеална температура... 40% от пробега пада само при падане на температурата - е то по-добре с колело да си вършиш работа

    Коментиран от #9

  • 9 Когато си прав, си прав

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Driving pleasure":

    Почти никога от Тесла не си спазват обещанията. Бяха обещали 500км на големия модел, но едни журналисти които ги направиха на пух и прах заради спирачки и какви ли не нередности, след всичкия тормоз бяха изминали "само" 530 км. Най-вероятно и за малкия модел ще "излъжат" . И най-готиното е че са използвали абсолютно същата думичка за 500-те километри - desired range
  • 10 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "аман":

    Ти май не си добре да твърдиш, че е-голф бил с отлични технически показатели?!? Минава малко над 100км и се ползва основно за служебна кола от корпорациите, за да си намалят емисиите и най-малкото затова, че не се продава евтина Тесла,а в Европа започват от 70х.евро. То тази логика и Нисан Лийф се продава за 20х.долара и е с по-добри характеристики от е-голф, ама няма място за сравнение с модел 3. ГМ Волт е най-близокото, но пак стои по паркигите, а производството му е ограничено и завода работи почасово.
  • 11 Кольо Камиона

    5 2 Отговор
    Евтини са защото се произвеждат във временно опънатата палатка в която е разширена "поточната линия" (не си го измислям, който може - да чете). Това е най голямото подобрение с което ще постигнат желаните производствени нива, същевременно намаляваики производствените разходи, и вече със сигурност ще излязат на печалба в първото тримесечие на 2031 година.
  • 12 Анти шок

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Бля,бля,бля.Настинал си,пусни си парното в теслата,опс недей че намалява пробега.

    Коментиран от #13

  • 13 Парно

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анти шок":

    И с колко да му падне пробега? 6 киловатовия калорифер затопля купето до 30 градуса при външна температура минус 6 за 15 минути, а след това мощността на нагревателите пада за да поддържа температурата. Ако за 100 километра са ти необходими 18 киловатчаса, то тази енергия може да ти захранва калорифера на пълна мощност за три часа, но тогава температурата става 43 градуса при минус 6 градуса външна - трябва да се съблечеш гол за да издържиш. https://m.profit.bg/avto-moto/mozhete-li-da-prevarnete-kola-tesla-v-sauna/