Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 13:17 4 086 3

Мърдок син заменя Мъск начело на Tesla?

  • джеймс мърдок-
  • илон мъск-
  • tesla

Основният кандидат за поста председател на съвета на директорите в Tesla е Джеймс Мърдок - по-малкият син на медийния магнат Рупърт Мърдок. Информацията е на Financial Times, които се позовават на анонимни източници от компанията.

Джеймс Мърдок в момента е в борда на директорите на Tesla, като това стана възможно по настояване от страна на инвеститорите с цел засилване на механизмите за контрол в корпоративното управление. Според други информации обаче постът ще бъде зает от човек извън компанията.

Financial Times отбелязва още, че самият Мъск ще настоява постът му да бъде зает от независимия директор Антонио Грациас, но мнозина знаят, че той не е толкова независим, тъй като има сериозни участия и в Tesla, и в SpaceX.

Мъск отказва да коментира темата, а Мърдок посъветва медиите да се обърнат към компанията Tesla, която също отказа коментар. Всичко това се случва, след като на 27 септември Мъск обяви намеренията си в Twitter да направи компанията публична.

Заради това SEC заведе дело, а Мъск се съгласи на съдебно споразумение. Според него той е длъжен да напусне поста председател на съвета на директорите на Tesla, като ще бъде отстранен от тази длъжност за срок от минимум три години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    10 16 Отговор
    Друсаното африканче оттърва заслужена пандела - ако не беше толкова популярен и с кинти сега щеше да е любовница на някое негро...
  • 2 хабиби

    9 10 Отговор
    Спасил се е от потъващия кораб.
  • 3 123

    16 5 Отговор
    Време е най-големия инвеститор в Тесла - държавата да поеме управлението. То не бе наливане на милиарди, не бе държавна подкрепа, не бе финансови стимули от 12 000 долара на калпак. И после това било пазарна икономика...
    Най-добре - Тръмп - председател на съвета.