30 Октомври, 2018 10:55 50 076 81

Шеф подари 600 коли на служителите си

  • hare krishna exports-
  • савджибхай долакия-
  • автомобил-
  • кола-
  • подарък-
  • дивали-
  • индия

Собственикът на индийската компания за търговия със скъпоценни камъни Hare Krishna Exports Савджибхай Долакия подари на 600 от служителите си нови автомобили по случай най-големия индуистки празник Дивали, който е еквивалент на християнската Коледа. Други 1 000 работници са получили големи парични премии и апартаменти.

"Целта на инициативата е да бъде възнаградена лоялността и предаността на служителите в компанията", пише във Facebook Савджибхай Долакия. Автомобилите са най-вече Renault и Suzuki, а общата им стойност надхвърля $2 млн. (€1.76 млн.).

Това не е първият изблик на щедрост от страна на Савджибхай Долакия. Преди две години шефът на Hare Krishna Exporters подари на работниците си стотици апартаменти по случай Дивали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Татко ти

    479 8 Отговор
    Нашите думбази да вземат пример от индиеца.Така се гради империя,а не с мижави заплати и постоянен трафик на работници.

    Коментиран от #46

  • 2 Мащаби

    317 10 Отговор
    Мащабите са големи там и мисленето е по-човешки, все още няма изнесени евроценности. Там е като тук едно време - ако семейство тръгне да си изгражда жилище - всички идват да му помогнат. Наскоро и на мен ми се наложи да строя и забелязах много странно чуства в работата ми - от любимец в екипа почват да те гледат като най-черния, шефа се опитва всячески да ти намали (да !) заплатата или да ти откаже неплатени отпуски за да мога да работя на обекта. Като цяло ... вместо всеки да каже че може да помогне с нещо, всячески се появява завист и почва едно дърпане за кръка надолу.... споделете вашите наблюдения по въпроса за щедростта.

    Коментиран от #22

  • 3 ЛЕЛЕ

    71 4 Отговор
    Дай и аз ще работим при вас.
  • 4 Боко щедрия

    229 2 Отговор
    Същият, като Домусчиев ага мхъм ! Тук работодателите, ако могат, ще ти вземат колата и парите вместо да ти дадат.....не че няма и такива случаи де !

    Коментиран от #5, #63

  • 5 Стига комунизъм

    179 46 Отговор

    До коментар #4 от "Боко щедрия":

    Хайде стига комунизъм. Заплата не се "дава", а се "изработва". Правите ли разликата? Със сигурност работниците са изработили много милиони и човекът е решил да ги поощри. А няма по-ценен работник от мотивирания. За съжаление тази мисъл не вирее в главите на нашите мутробизнесмени.

    Коментиран от #6, #8, #9, #13, #15

  • 6 КРЕЗ

    192 20 Отговор

    До коментар #5 от "Стига комунизъм":

    ти счупи тъпомера направо - след като дружеството, в което работя е на 100 млн. печалба, кой я е изработил според теб? Ама познай дали за робите има дори 13-та заплата....направо си реват за национализация днешните чорбаджии.

    Коментиран от #36

  • 7 А така

    43 2 Отговор
    МАРАБА ШЕФЕ!!!!!
  • 8 Слот

    59 21 Отговор

    До коментар #5 от "Стига комунизъм":

    Стига комунизъм, вижте до къде я докара комунистически Китай, ужас...
  • 9 гост

    190 4 Отговор

    До коментар #5 от "Стига комунизъм":

    Съгласен съм, че заплата се изработва, но какво става когато един малък хотел направи милион лева печалба за годината има разходи и амортизации от 200х.лв и дава за заплати и поддръжка 100х.лв? Това, че хотела е генерирал 700х.лв чиста печалба очевидно е добре за собственика, но това не променя факта, че той плаща по 600лв на персонала, а те получават 500лв чисто. Спокойно може да се увеличи заплатата на всеки двойно, но не се прави, спокойно може да се направи бонусна система и накрая на годината всеки да получи по няколко хиляди макар и константната заплата да му е ниска. Какво пречи на един такъв собственик да поема разходите по транспорт или да осигури кола на някой нуждаещ се от нея, или да поеме плащането на детската градина, или да осигури надеждни телефони на персонала, или да ги изпрати на почивка за седмица? Нищожен разход срещу уважението и преданността, която ще получи насреща. Лоялност, удоволетвореност, все думи, които са рядкост у нас.

    Коментиран от #14, #29, #30, #43

  • 10 Рокера

    23 26 Отговор
    1 760 000 / 600 = 2833 Euro.
    Коя нова кола струва толкова?

    Коментиран от #17, #27, #57

  • 11 бббббб

    69 1 Отговор
    Преди една година имаше друг такъв случай в пак в Индия.Явно там имат друго мислене за капитализъм.

    Коментиран от #52

  • 12 Кики

    7 2 Отговор
    Ти пък от къде знаеш колко пари получават 90% от служителите?
  • 13 Гост

    26 14 Отговор

    До коментар #5 от "Стига комунизъм":

    Нещо бъркаш доста нещата. Заплатата не е процент от печалба или изработено, а е месечен доход от постоянна величина, която е записано в трудовия кодекс как се определя. А това, за което говориш за изработването е работа именно на собственика на предприятието. Остава и обикновените работници да носят негативните на управлението на дадена фирма.
  • 14 Стига комунизъм

    68 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Дългият ви пост е обобщен в последното ми изречение за мутробизнесмените. Тук е в сила поговорката - "Не е луд този, който яде баницата" - щом има възможност да вземе 700 хил. чиста печалба и да купи два нови джипа за себе си и любовницата без последствия, ще мутрата ще го направи. И това е така, защото тези 700 хил. са в сивия сектор. А държава е виновна, че не е създала условия работодателите да са в конкуренция за работна ръка. Тогава заплатите ще се вдигнат. Защо в IT сферата мутренските мурафети не вървят? Същото вече става и във вашия пример - очаквам голям рев на собственици в Банско и Боровец, защото няма персонал за зимния сезон. Нищо, някои почнаха да се нучат по трудния начин как се задържа персонал.
  • 15 Боко щедрия

    56 5 Отговор

    До коментар #5 от "Стига комунизъм":

    Точно така заплата се изработва, но в Бълхария, какво е "той ме лъже, че ми плаща аз го лъжа, че му работя" И за да е така не е проблема в работниците, а в работодателите !! Ако дават добра заплата, превилегии и си ценят персонала, ще се намерят и читавите хора, които да я заработят и заслужат ! Ако някой работодател "мрънка", че не може "да си позволи толкоз", ами тогава не е за този бизнес или, ще получи кофти бачкатори и така или иначе, ще е аут от бизнеса! Кой е казъл, че всеки трябва да е бизнесмен ? А сега, какво е на работниците си дава трохи, ако изобщи дават, а вечер хвърля на целия си персонал месечните заплати под формата на салфетки в чалга кръчмата, защот е "бизнесмен с претенции и статут" И изобщо за 'къв комунизъм ми говориш ????? Говорим за най-ценния капитал - работниците и справедливото заплащане и най-вече оценка на труда им !!

    Коментиран от #75

  • 16 Гого

    72 4 Отговор
    У нас робовлядетелите те награждават обикновено с орязване на заплатата или с допълнителен труд който не се заплаща!
  • 17 газо

    26 4 Отговор

    До коментар #10 от "Рокера":

    Сигурно е получил отстъпка за пазаруване на едро.
  • 18 Минаващ от тук

    32 1 Отговор
    Когато си човек ...
  • 19 кокото

    17 2 Отговор
    Харе Кришна !?
  • 20 Kick

    49 1 Отговор
    При нас - ау, шефеее, как хубаво ти мирише пръднята...и е повишен или не е уволнен с другите
  • 21 Грую

    32 4 Отговор
    Шефо ми оряза заплатата ама всички от фамилията все шефове вече по трето возило сменят!
  • 22 Мдааа

    65 9 Отговор

    До коментар #2 от "Мащаби":

    Българите са завистливи, понеже са прости и мързеливи. Индийците са прости, но хич не са мързеливи и затова не са завистливи като цяло. Едно време Индия беше от първите Супер Сили, докато Англичаните не ги измамиха и съсипаха. Индия е уникална държава като природа, с най-добрата старинна архитектура, и в света има много известни индийски учени. Но все пак в Индия не са много добре и там е като при нас пълно с експлоататори. Иначе евала за този началник. Като цяло не е дал много пари ако ги сравним с цените на колите на богатите. В БГ има Bugatti Chiron, което е 2 пъти по-скъпо от тези 600 подарени автомобила, но комплексирания г*ей собственик на това Бугати и през ум не му минава да даде 100 лева бонус на служителите си

    Коментиран от #26, #79

  • 23 Townboy

    63 1 Отговор
    Предприемачите навън знаят че най-големият им капитал са хората, за разлика от комсомолците като Николай Банев които са получили куфара с парите на готово и зелен светофар да грабят безнаказано.
  • 24 Не бива

    24 1 Отговор
    Индийците са готини, но не само трябва да ограничат карането, но и раждаемостта през следващите 20 години. Твърде много са и скоро няма да могат да се изхранват. Въздухът в градовете им е много замърсен. Иначе са готини, като лекари и учени не са лоши, и за лафове ги бива.
  • 25 Браво

    38 2 Отговор
    Добър човек. Възможно е и да го прави с цел признаване на разход, но все пак - щедър и добър човек е този шеф. Не като останалите (вкл. и българските) собственици на мегакорпорации, които са практически робовладелци.
  • 26 Гост

    19 21 Отговор

    До коментар #22 от "Мдааа":

    Индийците били работливи - хахахаха От кога плацикането по цял ден в Ганг и правенето по 15 деца се смята за работливост?
  • 27 Математика

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Рокера":

    Да не си забравил една нула.

    Коментиран от #38

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Скучаещ

    25 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Много е просто. Очевидно, че при нас никой не взима парите от данъци. Ако на тия 700 хил. собственикът трябваше да плати 50% данък, както е навсякъде по света, той би предпочел да ги инвестира в хората си, предприятието и каквото е да е, а не да ги дава на държавата. Не може да има 10 % данъци за такива приходи
  • 30 Малък хотел

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Наркотици ли продавате ?
  • 31 Радо

    3 10 Отговор
    Тия коли да не са някои нови хибридни електрички с педали?
  • 32 Гуньо

    27 6 Отговор
    Ами и аз днес съм на работа, но половината ден прекарвам в такива сайтове като този. Като не ми плащат колкото искам ще скатавам, колкото мога!

    Коментиран от #33

  • 33 газо

    17 6 Отговор

    До коментар #32 от "Гуньо":

    Явно шефа ти е бунак, иначе ако ти провери компютъра къде си влизал през деня...натам се сещай сам.
  • 34 Японеца

    8 1 Отговор
    Има ли кръв има и пари!Диамантите до един са добити с много мъка и кръв!
  • 35 Члена

    23 1 Отговор
    А нашият борсук даже и коледни не даде, да.....ба неговата верица.
  • 36 Мустафа

    29 1 Отговор

    До коментар #6 от "КРЕЗ":

    Иванчо дадоха ли на татко ти 13 заплата ?
    - Да - сега чака останалите дванадесет.
  • 37 Фанети Мазакура

    11 3 Отговор
    Тази година в Индия, догодина и у нас.
  • 38 Висша математика

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Математика":

    Вземи един калкулатор и виж, не е толкова трудно дори без калкулатор.
    Твоя май е счупен ако си сериозен :)

    Коментиран от #49

  • 39 БЕНЗИНДЖИЯ

    6 14 Отговор
    ГЛАДЕН Г.З ПРОСО СЪНУВА ПОГЛЕДНЕТЕ СИ ЗЛОБНИТЕ КОМЕНТАРИ И МИ КАЖЕТЕ КОЙ ЩЕ ВИ ДАДЕ И СТОТИНКА ДА ВИДИТЕ А ДА НЕ ГОВОРИМ БОГ ДА ВИ ПОМОГНЕ ЗЛОТО Е ПОКВАРИЛО ЦЯЛАТА ВИ ДУША И САМО АДА ЩЕ БЪДЕ ВАШЕТО ДАРЕНИЕ ЗА ОТРАВАТА КОЯТО ПИШЕТЕ ВЪВ ВСЯКА СТАТИЯ

    Коментиран от #45, #72

  • 40 тони

    10 3 Отговор
    Индийците работят, за разлика от българина, който отиде на работа и почне да се чуди как да изкара пари :-)

    Коментиран от #58

  • 41 Шефче идвай тука

    12 2 Отговор
    Шефче, идвай тука. 18 часа в денонощието ще работя за теб......
  • 42 Пенсионер

    24 1 Отговор
    Тледам че колите са Рено , а не Тата.Рено трябва да го позлатят за рекламата. А инак така се задържат работници , а не с 500 лв.
  • 43 Така е

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Че кой работодател ще посмее да увеличе заплатите двойно? Нали другите ще го пребият с камъни. Става предател на картела.
  • 44 Шаран БГ

    16 5 Отговор
    Няма никакъв комунизъм у нас, нито е имало , нито ще има !! При нас си е див капитализъм прикрит под името "демокрация". Колкото народа вярваше в "развития социализъм", толкова и сега вярва в демокрацията. Нарича си я просто- демонстрация. В някой хора може и да е останало нещо от "социализЪма", защото той беше много по-справедлив в социално отношение и простичкият човек вярваше в "справедливостта" на Партията ! Заплатата винаги в България се ДАВА на робите на труда. И най-вече сега, ако чорбаджията прецени, че сиромаха си е я изработил !! Това касае хората на " черния труд " !! Държавните служители просто знаят, кога ще им я дадат !! Те винаги са си я изработили, даже с години напред. На тях и бонусите им идват навреме , че и тринадесетата заплата също !! Трудящите да не се обаждат, защото капиталистическите пишман- мъдреци ги "срязват " моментално със "Стига комунизъм !!"
  • 45 Патриот

    10 5 Отговор

    До коментар #39 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    всичките тези благинки като яхти, бентлита, вайрони, ферарите ги заработва работника. Много, ама наистина много рядко ще се види шеф да работи с персонала, да помогне и т.н. Той седи и нарежда, дава указания и накрая си тръгва в БМВ-то.
    ЗА махане с пръст никъде не дават пари, дори и при държавните служители.

    Коментиран от #65

  • 46 Евала на собственика

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Татко ти":

    Че се опитва да направи живота на хората по добър,за да ги накара да мислят в условия на изобилие а не във условия на излишък.
  • 47 Димитър

    26 6 Отговор
    Нашите шефове гледат как да те глобят та да ти дадат по-мизерна заплата от обикновенната мизерна. И не ми говорете, че сме мързеливи или непроизводителни, защото просто не е вярно.

    Коментиран от #68

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Като гост

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Висша математика":

    Много неграмотници с претенции коментират тук. А сметката е елементарна: 29333 Евро или 57371 лева за кола.

    Коментиран от #56

  • 50 Пак Съм Аз

    3 2 Отговор
    600 коли за 3 000 000$ ???
    Това прави по 5 000$ средно... хаха грешите в сумата или броя? А забележете че има и джипки Мерцедес! Искам нов за 10 000 лв а дайте ми хаха
  • 51 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Това сякаш преди година и повече, го беше направил
  • 52 Един

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "бббббб":

    Ами ако купиш 600 автомобила нали се сещаш, че цената няма да е като за един автомобил!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Иван

    10 1 Отговор
    Интересно МВР. Купи 50-60 кии за по 90000хил.лева а този човечеч 600 коли за няма 2 милиона евра ,как ли е излязла сметката на посредника?
  • 55 Петър

    4 2 Отговор
    Интересно МВР. Купи 50-60 кии за по 90000хил.лева а този човечеч 600 коли за няма 2 милиона евра ,как ли е излязла сметката на посредника?
  • 56 Даскал

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Като гост":

    Задача за 2 клас: 600 коли струват 2 млн. долара. Колко струва една кола?
  • 57 хахха

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Рокера":

    ти всеки месец нова ли ще взимаш

    Коментиран от #59

  • 58 Dragon

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "тони":

    Чуди се защото заплатата не му стига да живее нормално яко му дава 3 000 -4 000 лв дали ще се чуди или ще гледа да работи и да е доволен шефа от него за да не го уволни

    Коментиран от #67

  • 59 Петко Славейков

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "хахха":

    Пенчо бре, чети!
  • 60 Dragon

    8 1 Отговор

    До коментар #53 от "Дали":

    А пробвал ли си да му дадеш голяма заплата поне един месец и виж дали ще закъснява и дали ще се опитва да краде , краде и дали ще го мързи просто няма ли мотивация за голяма заплата няма и да работи защото колкото и да се бъхти ти дадеш ли му минимума няма как да искаш да работи повече след като ще вземе същите пари и когато закъснява и го мързи

    Коментиран от #66

  • 61 Dragon

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Дали":

    А пробвал ли си да му дадеш голяма заплата поне един месец и виж дали ще закъснява и дали ще се опитва да краде , краде и дали ще го мързи просто няма ли мотивация за голяма заплата няма и да работи защото колкото и да се бъхти ти дадеш ли му минимума няма как да искаш да работи повече след като ще вземе същите пари и когато закъснява и го мързи
  • 62 Робърт Бош

    6 0 Отговор
    НЕ ДАВАМ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, ЗАЩОТО СЪМ БОГАТ, А СЪМ БОГАТ, ЗАЩОТО ДАВАМ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ!!!
  • 63 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боко щедрия":

    Кво разпрааш ....тук Ковачки подарява цели рудници на работниците си ,ама те нали ги мързи ,оставят ги затворени.
  • 64 Усмивката

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Дали":

    Не спомена каква заплата получава твоят работник .Пропускаш и ти ,хитрецо на посткомунизма
  • 65 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "Патриот":

    А вие как я мислите, не трябва ли някой да координира кое как защо с кой кога и прочие. Също така един собственик работи 24/7 - с мислите си, докато служителя ( в нормалния случай) след работа отива и пие биричка с колеги/комшии или жена му го бие.... ами който иска да рискува, да стане предприемач и да види колко е лесно да се събират дългове,
    да се търсят по изгодни условия и да се РЯАБОТИ С ТАКИВА СЛУЖИТЕЛИ НА КОИТО СЕ ПЛАЩА ДА ИЗКАРВАТ ПАРИ А СЕ СКАТАВАТ!
    Стабилните служители винаги получават бонус, мрънкачите колкото и да получат все няма да са доволни.
  • 66 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Dragon":

    И с голяма - същата работа- човек Мрънкач си е мрънкач. А за голяма заплата - не трябва ли и малко повече умения от МРЪНКАНЕТО?
  • 67 Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #58 от "Dragon":

    Ами да речем един Портиер 3-4000 лв.? Кам да станат точно нещата? Такива пари взимат хора които ги заслужават! На дела а не на думи по форумите!
  • 68 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Димитър":

    Защо си в тази фирма? Пробвай собствен бизнес!
  • 69 Усмивката

    3 0 Отговор
    Братчет ...не ми се пръй на отворен .В нормалните държави един работодател като не може да осигури заплата на работниците си за покриване основни нужди си я работи сам .Тук първо няма пазар на трудъ. Второ, при формиране и начин на заплащане и защита сме от Индия през 18 век.И не на последно законите са си от комунистическо .Не се орави на хитрец.Караш лимузина ,нямаш пари за заплати и бавиш

    Коментиран от #73

  • 70 хорхе

    2 0 Отговор
    Аре всички по плантациите
  • 71 Само нас ни шибат

    3 1 Отговор
    За по 900-1000лв,все съм без пари,никъде не ходя по ваканции и почивки,искам и аз да съм индиец.
  • 72 Дали вали?

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    Прост пример от личния ми живот:
    При предният ми работодател бях ТП в София. Вдигнах му оборота в района със 100% и го поддържах с лек приръст на годишна база (3 години бях там, а при поемането районът бе на 1-во място по продажби във фирмата). Ре зултат - 1 месец с 200лв по-висока заплата (разбирай 1200лв.) и се отприщи армагедона на глобите, задържането след работа, разкъсването на платените отпуски, хокането, завишените изисквания (извън трудовата ми характеристика).
    И така, сега съм в чужбина, работя нискоквалифициран труд на 4 часа и взимам 3 500 лв чисто... няма да коментирам редът и спокойствието в държавата, която съм.
  • 73 Само с 1 не съм съгласен

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Усмивката":

    Законите за защита на работната сила от комунистическо време работеха добре, докато не ги промениха и спряха да ги спазват. Всяка година съм бил на море по 14 дни с осигурено спане и хранене, чисти и безплатни плажове. Нека кажа и че по 3 пъти съм ходил в годината с родителите и бабите по отделно. А никой от родителите ми не е бил шеф или член на БКП. Не рийте срещу положителното в различните системи.
  • 74 Картел

    5 0 Отговор
    Има сред работодателите. Събират се сядат на една маса, ядът и пият и решават. Заплатата в тоя и тоя отрасъл 500 лева в тоя и тоя 600 и така.
    Докато българинът се принизява да работи за ниски заплати ще е така. Само един пример с една моя позната. Работи 12 часа осигуряват я на 4 и взима 14 лева надник на ден. А шефката и кара кола за 100 хиляди и отгоре...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Индийска му работа

    0 0 Отговор
    Кола има в барака живее, що е то ?
  • 78 meanwhile in balharia

    0 0 Отговор
    А в Балхария работиш като луд и накрая те потупат по рамото и чат пат ти хвърлат 50лв. отгоре.После как да имаш стимул да се раздаваш.Даже почваш по гановски да мислиш кво да си щипнеш сам щото никой те не цени.
  • 79 Тцццц

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мдааа":

    Индия не е била суперсила в миналото, когато англичаните пристигат там, сегашната територия на Индия е била плетеница от множество държави, всяка начело с по един раджа или султан.То и затова англичаните успяват да ги завземат и на края да ги обединят в една държава.
  • 80 Фактолази

    0 0 Отговор
    Ако е най важно това , Да в Индия има коли за окола 3000EUR -> https://www.cardekho.com/carmodels/Maruti/Maruti_Alto_800
    Има модели за по 2.5 Lakh което е около 3000EUR
  • 81 незнайко

    0 0 Отговор
    Тези рена и сузукита по 3000 евро нови къде се продават ??? Сигурно са само тяхно индийско производство !!! Рикша с хубаво купе !!!