Last news in Fakti

31 Октомври, 2018 15:00 4 092 25

Дядка с електрическо сърце

  • mercury-
  • icon-
  • рестомод-
  • конверсия-
  • sema 2018

Калифорнийското ателие Icon, известно с реставрираните си класически всъдеходи, превърна Mercury Coupe от 1949 г. в електромобил. Рестомодът (от реставрация и модификация) изглежда като пълен оригинал, престоял десетилетия на трупчета, но под ръждивите ламарини се крият електрическо задвижване и 85-киловатчасов акумулаторен блок от Tesla.

Силовата установка на олдтаймера е доработена от Icon и Stealth EV. Част от батерийните модули и управляващата електроника са оформени като V-образен 8-цилиндров двигател и са монтирани под предния капак, а електромоторът е разположен на мястото на скоростната кутия.

Електрифицираното Mercury разполага с мощност 406 к.с. и въртящ момент 637 Нм. С едно зареждане могат да бъдат изминати до 322 км, а капацитетът на акумулаторите се попълва на 100% за час и половина.

От Icon са се потрудили доста над дребни, но хитри и изпипани детайли като скрития под капачката на резервоара конектор за зарядно Tesla Supercharger. Зад регистрационната табела има още един куплунг за зареждане със 125-амперово устройство CHAdeMO.

Класическото купе на практика не е променяно, но лежи на поръчкова рама Art Morrison с изцяло независимо окачване. Стъклата са електрически, но се управляват с оригиналните ръчки. Цифровите прибори Andromeda са изпълнени в ретро дизайн. Нови са превключвателите и вентилационните дефлектори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S74LK3R

    44 8 Отговор
    Жестока машина.

    Коментиран от #11

  • 2 Ivan S

    41 5 Отговор
    Хубавец! Е това е бъдещето- ел. кит за пълен къстъм на каквото си искаш купе. Има такива хубави купета които са с морално остаряла "плънка". Избушваш , подновяваш и си уникален!
  • 3 Тодор Живков

    6 19 Отговор
    Другари и другарки,ша ги стигнем американците и ша ги задминем!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Пеуник

    7 11 Отговор
    Абе хубав винкел, ама как да му сложа метан?
  • 5 Random

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тодор Живков":

    Ако не помниш руснаците бяха сложили ел двигател и батерии на ИЖ. Доста добре им се беше получило, а инверторът беше с размери от сорта на 50х50х100.
  • 6 Вин Електрик бивш Дизел

    16 2 Отговор
    Супер яка концепция за осъвременяването на една перфектна класическа машина. Другият вариант би бил оригиналният V-8 да се конвертира да гори водород. Но с батерии е по-добро КПД-то.
  • 7 Random

    15 1 Отговор
    Е това е готино. Колкото и да не харесвам електричките, то е защото се правят на футуристични и не мязат на нищо. А това си е чиста работа - разбира се че е електричка по звука и мощността и нищо друго.
  • 8 Браво

    10 3 Отговор
    Ресурс 300 км за 1 700 kg купе на ток, си е постижение (ако не е рекламен трик). И аз харесвам ретро колите, даже мисля да подхвана проект за едно Пежо 404...
  • 9 АLFA Q4

    12 7 Отговор
    УНИКАЛНА ПРЕКРАСНА МАШИНА
    НО НАЙ ГОТИНОТО ТУК ГО НЯМА
    ГЛАСЧЕТО НА ОСМАЧЕТО
  • 10 Удроу Уилсън

    12 8 Отговор
    Еххх, САЩ и света щяха да бъдат супер готино място ако бяхме продължили да развиваме електрическия транспорт още в началото на 20 век! Представете си само щеше да бъде един чист и щастлив, високотехнологичен свят, без войни, без замърсяване! Залитането по нефта беше много опасна и престъпна грешка, която ще струва много пари и животи.

    Коментиран от #13

  • 11 А С Поло

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "S74LK3R":

    Мда , истинска кола, а не някой утрепан фолксваген да ми показват.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Антиелектрика

    12 7 Отговор

    До коментар #10 от "Удроу Уилсън":

    Вие май не почивате в БАЕПС? Гьобелс ряпа да яде сравнение с глупостите ви. Нямало да има замърсяване и войни ако транспорта бил електрически! Уникални бисери раждат облъчените мозъчета. Сигурно Хитлер ако имаше електричка щеше да си остане художник, а пък САЩ щяха да пуснат електрическа вместо атомна бомба над Хирошима и Нагасаки?! Колко ниско може да падне един трол от НПО с лъжите си. Иначе за мен е нелепо да се посяга на такава кола като се прави тролей, но всеки си решава как да си харчи парите.

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Удроу Уилсън

    8 7 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    Ама и вие от БПГА слухтите навсякъде! Ако икономиката не се базираше на нефта, вероятно щеше да има по-малко население, нямаше да има Първа и Втора световни войни, нямаше да има Велика депресия, която в Европа доведе до идването на власт на Хитлер и до Втората световна война. Няма петрол=няма стремеж към печалба=няма военни конфликти за повече петрол. Просто и логично.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Зорлем

    12 6 Отговор

    До коментар #14 от "Удроу Уилсън":

    Бе, не че нещо, ама Чингиз Хан например без капчица петрол е изградил империя та дрънка и междувременно е изтрепал между 5% и 10% от световното население, така че тази твоя теория нещо доста куца ми се струва.
  • 16 Антиелектрика

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Удроу Уилсън":

    Ох, ще умра от смях - хахахахаххахаха Първо, това че не ви се връзвам на тролските лъжи, не ме прави слуга в никакво НПО като теб, още по-малко на БПГА. Второ, наглостта за войните е толкова малоумна и тъпа, че изобщо няма смисъл да се коментира, още повече, че вече запалихте достатъчно войни в Конго за кобалта в батериите. Нямало петрол, нямало войни - боже прибери си верисиите!

    Коментиран от #17, #20

  • 17 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "Антиелектрика":

    Неприятничко , а ?? Въпреки всички напъни и заклинания , "черното злато" си отива , а с него и някои любими "государства" , хахахахах !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Винаги ли си страдал от дислексия? Какво ме интересуват съчиненията ти за черно злато и государства, като никога не съм писал за тях и никога не съм бил привърженик на петрола?! И твоите бисери заедно с многониковия трол ще се помнят вечно в "Златната книга на глупостта" - береш ли още етер в Пловдив - хахахахаххахаха
  • 19 АLFA Q4

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    БИХ ТИ ДАЛ ПОЛОВИН МИЛИОН ПЛЮСА
    ПОВЕЧЕ ОТ ПИШЕЩИТЕ НЯМАТ И ПРЕДСТАВА ЗА УДОВОЛСТВИЕТО ОТ СТАРИЯ ОСМАК,,,И НЕ КОЛИТЕ СА ВИНОВНИТЕ ЗА ЕКОКАТАСТРОФАТА,,
    АМА ДОСТА ПРАВИТЕЛСТВА НА НАЙ РАЗВИТИТЕ СТРАНИ ПО ТОЗИ НАЧИН ОТБЯГВАТ ИСТИНАТА ЗА ОТРОВАТА КОЯТО СИПЯТ,
    И НЯМА ЗАЩО ДА МИ СЛАГАТЕ МИНУСИ СЛЕД КАТО НЯМАТЕ И ПРЕДСТАВА ОТ УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ГЛАСЧЕТО НАНСТАРИЯ ОСМАК,
    В МОМЕНТА РЕМОНТИРАМ ОСМАК ОТ 1972 И Е ГОЛЯМ КЕФ,,,ГОЛЯМММ
  • 20 АLFA Q4

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "Антиелектрика":

    ПИЧ ТИ МИ.СТАНА СИМПАТИЧЕН
    НЕ СИ НАГЛО И ТЪПО ПАРЧЕ КАТО СМОТАНЯЦИТЕ КОМПЛЕКСАРИ,
    ЗАРЕЖИ ГИ ДА СИ ДРАСКАТ,В ЖИВОТА СА НИЩО И ТУК СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ,,,АБЕ И ТЕ ЩЕ ПОРАСНАТ НЯКОГА А МОЖЕ И ДА ПРОГЛЕДНАТ,,,,ЕЕЕДВА ЛИ

    Коментиран от #21

  • 21 Удроу Уилсън

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "АLFA Q4":

    Момче, аз не само съм ремонтирал, но съм карал V-8, и то не "измислен" италиански, а 460 на Форд ЛТД, което си е баш класиката. И да звукът е неповторим за тези, които го оценяват. Но им мина времето на тези неща, златния период 1945-1970 мина! И сега е време за нови, чисти технологии и електрификация!

    Коментиран от #23

  • 22 ВАГ

    0 1 Отговор
    Тва ставали нагаз ?!!! ... аконе тц .
  • 23 АLFA Q4

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Удроу Уилсън":

    НЕ АВТОМОБИЛИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ОТРОВАТА
    ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯТА НЕ Е ПО МАЛКО ЗЛО ОТ АВТОМОБИЛИТЕ
    И БЛАГОДАРЯ ЗА, МОМЧЕ,
  • 24 незнайко

    2 0 Отговор
    Направо се стресирам като видя, колко силови кабели има това творение ! Не че електромобилите ги нямат. В електромобила единственната липса е на МАСЛО за двигателя !!! Антифриз за охлаждане има ! Спирачна течност има ! Хидравлично масло има ! ЗАТОВА ДВГ СКОРО НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕ !!!
  • 25 гощо

    0 0 Отговор
    Пълен душегуб! Върнете и сърцето,върнете и душата,върнете и 7литровият V-8 с огромният карбуратор.