5 956 5

Чували ли сте за BMW Phantom?

Чували ли сте за BMW Phantom?
Радослав Славчев

Името на този странен автомобил е измислено от неговия автор - майсторът Сергей Назаренко, който разработва това BMW с ретро форми за цели осем години.

Необичайният автомобил, който е наречен BMW Phantom, е изработен в ретро стил, като в него се откриват детайли от довоенните Bugatti и Ford V8.

Чували ли сте за BMW Phantom?

В основата на ретро BMW-то лежи шаси от BMW 340, производство 1938 година, но всички останали възли и агрегати са или самоделно направени, или заимствани от съвременни автомобили.

В салона добре са съчетани естествена кожа и дърво, като са интегрирани и различни екстри, включително и камера за заден ход.

Под капака на BMW Phantom е монтиран 2.8-литров редови шестак от BMW, който е с мощност от 215 конски сили. Моторът работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия.

Своеобразният хот-род без проблеми ускорява до 160 км/ч, като според думите на своя създател, може да вдигне и още, но той по обясними причини не смее да го "натиска".

Автомобилът е редовен участник в различни автомобилни изложения и ретро изложби, като собственикът му го използва често и за по-дълги пътешествия.

Чували ли сте за BMW Phantom?


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • цистит
  Отговор
  1 10:53  05.11.18
  за циганска сватба е идеално
 • Сплинтър
  Отговор
  2 11:24  05.11.18
  Нищо особенно. Поредния вманиачен механик, който е имал излишни 8 години от живота си за да измаистори това подобие на автомобил.
 • 123
  Отговор
  3 14:19  05.11.18
  Изобщо не съм фен на марката, но това, бих го карал с кеф! Предницата не е много ок и може по-добре, обаче като цяло е много добро! .... Това е лично мнение. Моля, който има различно такова, просто да цъкне минус, а да не ми обяснява, защи и колко е зле колата!
 • АБСОЛЮТЕН
  Отговор
  4 15:01  05.11.18
  КОШНИК
 • майстора
  Отговор
  5 23:22  05.11.18
  смола и кит .... ще повърна ..... човека си е объркал занаята ... трябвало е да се занимава със скулптури

Напиши коментар:


Публикувай