Last news in Fakti

5 Ноември, 2018 18:48 6 943 9

Забраниха реклама на VW, осмиваща забраната на реклами

  • volkswagen-
  • amarok-
  • реклама-
  • забрана-
  • австралия
Забраниха реклама на VW, осмиваща забраната на реклами - 1

Подобно на Великобритания, в Австралия важат строги стандарти за съдържанието на телевизионните реклами. Те не бива да показват безразсъдно шофиране и да изтъкват скоростните качества на колата, за да не насърчават подобно поведение на пътя.

Създателите на нов рекламен клип на Volkswagen Amarok са решили да използват налаганите ограничения с комичен ефект. Видеото показва немския пикап във всевъзможни геройски ситуации, но най-зрелищните сцени са изрязани, за да не се нарушават правилата на медийната регулация.

По ирония на съдбата обаче рекламата, озаглавена "Прекалено мощен за телевизията", е била забранена от австралийската Служба за рекламни стандарти с аргументите, че "може да окуражи шофьорите да предприемат опасни изпреварвания" и "пренебрегва напълно законите за движение по пътищата".

От Volkswagen коментират, че рекламата разказва за "измислен режисьор, който има напълно нереалистична представа как трябва да изглежда най-впечатляващата автомобилна реклама в света". От компанията смятат да преработят клипа така, че да покрива стандартите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕМ

    17 3 Отговор
    Изглежда ми почти същото както и вас ви усмиват във фейсбук за това че цензурирате коментарите, а всъщност е безсмислено защото дискусиите се водят основно там
  • 2 Гошо

    14 36 Отговор
    VAG попълних още един сегмент, в който да са най-добри.
    Всички знаят, че никой не може да бие по качество и продажби продукцията на VAG.

    Коментиран от #6

  • 3 поредна ваг излагация

    17 9 Отговор
    Като не могат да правят пикапи ще се чудят с какво да отвлекат вниманието на клиентите от същината. Да беше реклама на Голф, където имат традиции и изградено име, ама в тоя сегмент в който имат едно жалко подобие на пикап, който никой не взема на сериозно си е просто излагация да се напъват да убеждават клиентите в каквото и да е.
  • 4 мани беги

    37 2 Отговор
    И в автомобилния сектор вече се настаняват някакви автовегани и автоджендъри иначе, няма как да си обясним такива налудничави забрани !? Следващата реклама за да покрие стандартите трябва да изглежда така: " Електрически пикап се движи кротко с 20 км/ч, отзад натоварени весело се полюшват листенца лапад и коприва отгледани в саксии от рециклирана хартия и торени с органична тор от бременно кенгуру. Отпред шофира весела двойка той-бял и той-абориген и щастливо се усмихват на закачките на осиноврната им чернокожа дъщеричка....." Нататък може и сами да си го представите !
  • 5 ЙКЛ

    10 15 Отговор
    ВАГ доказано не могат да спазват закони и правила. Дори не могат да направят реклама, която да спазва закона. Какво остава за колите им?
  • 6 АLFA Q4

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    АБЕ ХОДИ НА ЛЕКАР БЕ,, И СМЕНИ ХАПЧЕТАТА ВЕЧЕ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Алфа Ромео

    10 5 Отговор
    ВАГ отново се проявиха като палячовци, тоя скапан пикап искат да го представят като спортна кола ли, абсолютна идиотщина.
  • 9 ЕлВагаджия

    7 0 Отговор
    Най-добре е - наемаш - караш - фърляш