8 Ноември, 2018 13:55 3 779 19

Какво се случва с електрическия Mercedes?

  • mercedes-benz-
  • eqc
Какво се случва с електрическия Mercedes? - 1

Дъщерното дружество на Daimler, носещо названието Deutsche Accumotive възнамерява да удвои броя на служителите си и той да достигне 1 000 до края на годината. Идеята на ръководството на Daimler е по най-бързия начин да стартира втората фабрика за производство на батерии в Германия.

Първото съоръжение вече е произвело повече от 200 000 акумулаторни блока, предназначени за BEV, PHEV и HEV системите на компанията, които обслужват различните електрифицирани автомобили с емблемите Mercedes-Benz и Smart.

От пролетта на 2019 година втората фабрика ще започне да произвежда нови 80-киловатови батерии за Mercedes-Benz EQC. Самият EQC ще влезе в производство в средата на 2019-а, тъй като батериите трябва първо да бъдат изпратени до завода в Бремен (също в Германия). Първият изцяло електрически SUV на Daimler беше представен тази есен в Париж.

Какво се случва с електрическия Mercedes?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо Славчев

    15 4 Отговор
    Това е най-интересната, вълнуваща и полезна статия, която някога съм чел. Браво Ради, за пореден показваш кооооолко голям преписвач си.
  • 2 Преиграно

    8 9 Отговор
    Малко се избързва с тези ел. неща ... пак казвам, има много ТЕЦ-ове а с ел. колите потребностите за мощности ще нарастнат - респективно и ТЕЦ-овете няма как да се заторят. Те са добър балансьор между постоянните енергии и тези дето зависят от вятъра и слънцето ) С други думи да не се окаже че горим въглища за да се движи чиста кола на ток ?

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 3 ПИНДОС

    10 2 Отговор
    Ма тва - сичкото - батерия ли е бе??
  • 4 асддса

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Преиграно":

    Дори така а е, пак не е колкото бензина. ТЕЦ не е единственият източник на енергия, а и ще минат години докато електромобилите заменят повечето автомобили с двигател
  • 5 гост

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Преиграно":

    В Китай е така. Но и там, и в другите страни има устойчиво развитие на зелените енергии и те взимат все по-голям дял в целия микс. Например в Германия са стигнали до 30% от цялата енергия, всеки може в рамките на 4-6седмици да получи фотоволтаици на покрива и да произвежда ток, дори там има вече червени панели, които не променят облика на исторически или знакови сгради и облика на селцето/града не се променя. У нас ЕРП тотално отказват присъединяване на мижави мощности, как да стане? Само централите на нашите хора биват пускани в експлоатация и се оказва, че произвеждат повече от потенциално възможното, нали, магия само у нас се прави. Та Китай имат и строят огромни централи, Панда Пауър, навсякъде по света строят смислени и устойчиви централи, у нас Догана развива ТЕЦ.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Да допълня само, че за 2030г. планът за Германия е 60% от микса. Затова плащат от 20 до 30 евроцента на киловат, за да се стимулира развитието на енергията и никой не мрънка за цента на тока, защото знае за какво се прави, има планове, има цели, има резултати. У нас е 20ст. и всеки мрънка, че му било скъпо вместо да се замисли как да си намали сметката, никой нен казва къде отиват парите от тока, от таксите за пренос, какво се развива, за какво се дават пари, колко процента е дела на ВЕИ и нас и какви са целите. Знае се само, че Доган си купил ТЕЦ, който не работи, но държавата му плаща милиони, а Доган го купил без деклариран доход.
  • 7 гост

    4 1 Отговор
    80 квт 2020 ще е най-малката батерия на Тесла и то за най-малките модели 3 и Y дето имат два пъти по-малък разход от тоя , тоест два пъти ПО-ГОЛЯМ пробег !!!! За време за зареждане и налични зарядни станции да не говорим !!! И като добавиш два пъти по-малко място от S и X и много по-лоша динамика , направо ще е "разбивач" по продажби , хахаххах !!!! Очаквам обясненията как немските "премиуми" са за "избрани" и въобще не ги интересуват продажбите !!!! Ама изобщо , и 100 броя им стигат за "реклама" , ахаххахахах !!!

    Коментиран от #10

  • 8 Германците бързали?

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Преиграно":

    Как ще избързват германците, като са закъснели? Ако имаха електромобили и интелигентни мрежи, нямаше цената на тока да стига до отрицателни стойности, но въпреки това да няма кой да я ползва, та се налага да плащат на съседните държави да им ползват енергията. Вятърът и слънцето не са постоянни източници и вече са изградени пределните мощности, които може да поеме системата без акумулиращи системи. Електромобилите от своя страна са перфектните акумулиращи системи, защото се нуждаят средно от зареждане един път в седмицата, батериите им могат да поемат както много голяма енергия така и много голяма мощност.

    Коментиран от #9

  • 9 Язе

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Германците бързали?":

    Уау,един път седмично се зареждала ел.кола!Това сериозно ли е?Явно собственика разчита на градски транспорт.

    Коментиран от #15

  • 10 Язе

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    "И като добавиш два пъти по-малко място от S и X и много по-лоша динамика , направо ще е "разбивач" по продажби"Да разбирам,че вече си карал този МБ или кристалната топка ти казва всичко това?

    Коментиран от #16

  • 11 гост

    3 2 Отговор
    Добави и това, че електричката се зарежда в паркинга до работата през деня, когато производството на ток е високо, а потреблението малко, то този начин на употреба се явява балансиращо звено. Добави и възможността колата да ти доставя тока в къщата и става точно смарт-грид система. Нисан правят подобно нещо в Англия.

    Коментиран от #12

  • 12 Зорлем

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Е, де, е, де, ти се уе! Цитирам, "... през деня, когато производството на ток е високо, а потреблението малко...". С това си изказване току-що задраска цялата концепция на дневната и нощната тарифа и разликата в цените им. То бива да плямпаш/пишеш небивалици и утопии, ама айде от време на време да се усещаме и да правим справки с реалността, а?
  • 13 дсадса

    4 4 Отговор
    ВАГ са най-големите боклуци.

    Коментиран от #14

  • 14 АLFA Q4

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "дсадса":

    ТАКА Е АМА КАКВО ОБЩО ИМА С ТЕМАТА И ТАЗИ ГРОЗОТИЯ НА.СНИМКАТА
  • 15 Германците бързали?

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Язе":

    Ако автомобилът изминава 500 км с едно зареждане, а а годишният пробег е 15 хиляди километра, ще сметнеш ли колко зареждания са това? Според мен са 30 пъти, но надали някой ще чака батерията му да падне до нула и да я зареди до 100%. Годината има 52 седмици. Ако го обърнем в проценти, всеки ден трябва да дозареждаш 8% от капацитета на батерията за да я поддържаш с един и същ заряд. Дали ще зареждаш всеки ден 8% или през 5 дни по 40%, А защо не през 10 дни по 80%. С други думи може да зареждаш когато има излишна енергия и цената е близка до нулата, А да пропуснеш цяла седмица, когато цената е висока. В най-лошия случай, когато батерията ти падне на двайсетина процента, ще заредиш за следващите ден-два на по-висока цена, докато духне вятър или пекне слънце.

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Язе":

    Интересно що трябва да съм "карал" тоя "Бенц" , та да видя обявените му размери и да знам , че Тесла С е 5+2 с два багажника , а Тесла Х , която би трябвало да е прекия конкурент си е пълноразмерни 7 места и 2 багажника , които и при 7 човека имат по-голям обем от тоя с 5 !!! Ти как ги мериш , по "немски премиум е най-добър " , хахахах ?? Щото хората обикновено ги мерят с метър !!

    Коментиран от #18

  • 17 Зорлем

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Германците бързали?":

    Ех, откога те чакаме да дойдеш да обясниш пак за "средните" стойности на производство, потребление, приходи, разходи и т.н.! Аз пък за пореден път да ти обърна внимание, че усредняването е похват само на счетоводителите (дори и да се самоафишират като "икономисти"!) и няма място в "живия живот". Защото средно погледнато напоследък валежите в Европа примерно са около нормата, но дребната подробност е, че в Италия се издавиха, докато в София не е валяло повече от 3 месеца вече. Така че тези хубави сметки за средния пробег, средния разход, средния капацитет и другите "средни" работи можеш спокойно да си ги... занесеш някъде "по средата".

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Зор ми е да мисля

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Зорлем":

    Ами как няма да говоря за средни стойности, като именно акумулирането на енергия може да осредни производството на седмична база. Погледни каква лудница е добивът на енергия от слънце и вятър в Германия погледнато от ъгъла на среднодневна база: https://www.energy-charts.de/energy.htm?source=solar-wind&period=daily&year=2018

    Както се вижда от графиката, в една седмица ЕДИНИЯТ ДЕН има добив от 50 гигаватчаса, а ДРУГ ДЕН 940 гигаватчаса (колкото АЕЦ Козлодуй произвежда за 20 ДНИ!)

    Хайде сега да погледнем какво се случва в СРЕДНО седмичен план? https://www.energy-charts.de/energy.htm?source=solar-wind&period=weekly&year=2018

    За цялата 2018 година, минимумът е 1,5 тераватчаса седмично, а максимумът 4 тераватчаса. Няма седмица, през която само слънцето и вятърът да не могат да осигурят пробегът на 45 милиона електромобила. Единствено е необходима смарт енергийна система, която да управлява зареждането на електромобилите тогава когато има излишък, а да ги изключва когато има недостиг.