8 Ноември, 2018 17:44 4 252 8

Citroen сменя имената на два модела

  • citroen-
  • c4-
  • picasso-
  • spacetourer

C4 Picasso и Grand C4 Picasso вече ще се казват C4 SpaceTourer и Grand C4 SpaceTourer, съобщава пресслужбата на Citroen. По този начин заедно с едноименния микробус семейството SpaceTourer вече ще включва три вана.

Неотдавна C4 Picasso и седемместната версия Grand бяха обновени. Модернизираните автомобили се отличават с унифицирани предници, различни стопове с 3D ефект и нови джанти.

Всички модификации на C4 SpaceTourer вече се оборудват с бензинов двигател с мощност 150 к.с. и шестстепенна автоматична трансмисия. Версията Grand може да се поръча също и с дизел със 115 коня и механика с шест предавки.

През 1999 г. Citroen плати на семейството на Пабло Пикасо за правото да кръсти на него новия тогава миниван Xsara Picasso. Това обаче създаде сериозно напрежение във фамилията на великия художник, след като недоволната му внучка даде под съд чичо си Клод заради сделката с френската марка. Марина Пикасо не бе съгласна името на дядо ѝ да се асоциира с автомобил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Andre

    9 0 Отговор
    Тази новина е от няколко месеца!
  • 2 Деан

    17 5 Отговор
    Имах удоволствието да карам такова ц4 Пикасо, 2.0 ехди 150 к.с. Бях приятно впечатлен и от комфорт, и от динамика. За външния вид да не говорим.
  • 3 6 степенна

    8 12 Отговор
    Ситроен (2018 г.) въвежда 6 степенна автоматична скоростна кутия - това Колеги се случва във времена, когато стандартът е 9 или 10 степенни автоматични трансмисии, които позволяват на хубави автомобили, разполагащи не с 150 к.с., а с нормални двигатели доставящи несравнимо удоволствие при шофирането, от по 360 - 400 к.с., да се движат с 200 км/ч с едва 2000 об./мин.
    Също така оставам с впечатлението, че Ситроен се гордеят с мощността от 150 к.с...............това бе актуално и на мода при нормалните марки автомобили (не произвеждани във Франция), през 1992 г........
    Изводите за напредъка на Ситроен, оставам на Вас!

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 4 цистит

    4 4 Отговор
    те са много хубави возих се в такова но за тези пари едно f11 520 ми се струва, че би било много по правилен избор ако клиента се интересува от удоволствие и практичност - но хей, не можем всички да сме едни и същи, нали?
  • 5 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "6 степенна":

    150 коня са напълно достатъчни.Не разбирам каква е тази мания по 500-1000 коня.Сега ако си самоубиец и може и със 60 коня да се претрепеш.Освен ако не искаш да умреш със стил и 1000 коня под капака.

    Коментиран от #6

  • 6 пенсио

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    пенсия
  • 7 Вальоо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "6 степенна":

    9-10 степенни кутии са на голяма част от микробусите,както и на по-луксозните ви прехвалени бенвета,мерцедеси и вагини. За да има и там какво да се счупи и съответно плати в двоен-троен размер. 6-степенната си е добра за такъв тип кола,и няма смисъл от повече. Отделно мощността е повече от необходима,понеже не съм виждал състезание с мини ванове по телевизията или където и да е. Що се отнася до напредък,мисля че няма по-напреднали от тях. Не мисля че изобщо трябва да поставяме под въпрос марката и нейните традиции.
  • 8 Язе

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "6 степенна":

    Личи си,че си един от многото писачи без никакъв опит.Колко скорости да ти сложат на 150к.с.кола тип Ван?Колко от малките модели на другите марки имат по 9-10скорости?В Пежо 5008 автоматика е 8степенен.Това достатъчно ли ти е?