Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 17:34 3 664 9

Първи плъгин хибрид от Subaru

  • subaru-
  • crosstrek-
  • xv-
  • хибрид-
  • лос анджелис 2018

Subaru представи хибридна версия на Crosstrek (XV), която може да се зарежда от електрическата мрежа. Силовата установка на автомобила се състои от 2.0-литров бензинов боксер, вариатор Lineartronic и два електромотора, единият от които изпълнява ролята на стартер и зарядно за батерията, а другият с мощност 118 к.с. задвижва колелата в комбиниран и чисто електрически режим и рекуперира енергията при спиране.

Бензиновият двигател в хибридния Crosstrek е леко дефорсиран - мощността е намалена от 152 на 137 к.с. Японците са разработили и нова спирачна система, която разпределя автоматично спирачното усилие между работещите спирачни механизми и електромотора, който работи като генератор.

Йон-литиевата батерия с капацитет 8.8 кВтч е разположена под пода на багажника, което е "изяло" малко от обема му и той вече поема 450 вместо 588 литра. Запасът от енергия стига за изминаването на 27 км само на ток.

В чисто електрически режим Crosstrek Hybrid достига максимална скорост 104 км/ч. Въпреки добавеното тегло от 258 кг кросоувърът ускорява от 0 до 100 с една секунда по-бързо от бензиновата версия.

Външно почти не личи, че "субито" е хибридно. В палитрата от цветове се е появил нов небесносин металик, във фаровете има сини обръчи, а на радиаторната решетка и на броните са поставени емблеми.

Интериорът се отличава с кожена тапицерия с контрастна комбинация между сиво и тъмносиньо, а на приборния панел има сини декорации. Хибридът има електромеханична ръчна спирачка с бутон вместо традиционния лост в бензиновата модификация.

Първото хибридно Subaru с възможност за зареждане от електрическата мрежа ще дебютира пред публика на салона в Лос Анджелис. Продажбите започват в края на годината на цена от $34 995 (€30 712). За сравнение в Щатите бензинов Crosstrek струва $22 795 (€20 005).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И КВО

    15 5 Отговор
    ЗА "БЕДНИТЕ" ХАМЕРИКАНЦИ Е НА ЦЕНАТА НА ДЪСТЪР ?? МАМЕТО ИМ ЕВРЕЙСКО.................................................................................
  • 2 Любопитен

    6 0 Отговор
    А разхода какъв е/колко литра на 100км ?
  • 3 Boxer

    9 2 Отговор
    Трябва да почнат от някъде ... Следващите им трябва да са по-удачни. Пожелавам им успех : ) + много хубав цвят са избрали ; )
  • 4 лумпен

    4 0 Отговор
    Това е цветът на спарковете
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Над 50% надценка за това, че е хибрид. Със сигурност разхода няма да му е плюс, а по-скоро отработените емисии и разрешителния режим на употреба в определени зони. Добре е да има развойна дейност, но това в багажника хич не е добре при все, че той си е малък изначало. За 12х.долара можеше поне да я сместят до резервара под седалката, евентуално с по-малък резервар и да не си личи като притурка. Инак у нас това субару с този атмосферен двигател се предлага на цената на хибрида, кеф за нас. Хайде представете си как ще се купува ако струва 35х.лв, вместо Дъстър да си купиш това, не е лоша идеята, а.
  • 6 цистит

    2 0 Отговор
    абе то и предишното беше грозно ама сега много ми харесва
  • 7 тцтц

    1 13 Отговор
    и ето ме мене с 1.4 TSI jetta с почти същия разход извънградско, с разликата, че jetta-та ще надживее това субару 20 пъти
  • 8 Димов

    0 4 Отговор
    Тия от Субару са ега ти тъпаците. Не разбраха ли, че трябва да оставят всичко и да почнат да правят Тесли?
  • 9 4по4

    1 0 Отговор
    Браво успех!!!