Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 12:41 14 286 23

Селска камера засне 58 хил. нарушители за две седмици

  • камера-
  • нарушени-
  • скорост-
  • ограничение-
  • италия

В малкото градче от селски тип Акуетико, Лигурия, живеят около 120 души - предимно баби и дядовци. Животът там вероятно щеше да дреме в блажено спокойствие ако през центъра не минаваше най-краткият път от близкия Пиемонт до северното крайбрежие на Италия, по който фучи нескончаем поток от джигити, разказва Corriere Della Sera.

Заради постоянните оплаквания на съгражданите си кметът на Акуетико Алесандро Алесандри решил да си направи експеримент, като монтира камера за контрол на скоростта. Уредът се оказал вероятно най-усърдно работещият от вида си - само за периода от 13 до 27 септември тази година заснел 58 568 нарушители.

Простата сметка показва, че камерата е щраквала по 4 183 автомобила на денонощие, по 174 на час или по 3 на минута. Според разбивката на данните по часове 20 от най-сериозните превишения на позволената скорост са регистрирани по икиндия, като "шампионът" е прелетял през Акуетико със 135 км/ч при ограничение 50 в четири следобед.

Кметът смята, че концентрацията на нарушения се дължи на липсата на камери, пътни такси и "легнали" полицаи. Идеалният асфалт, добрата широчина на платното и броеницата от завои привличали и много мотоциклетисти, които си организирали състезания по път SS28.

"Това е някаква лудост. Хората постоянно щъкат из селото и пресичат пътя. Всеки пешеходец рискува да бъде блъснат със 135 км/ч в 4 часа следобед. Надяваме се камерата да подейства като спирачка за джигитите и да бъде от полза за гражданите на Акуетико. Не щем да прибираме пари от глоби, обаче се налага, за да пазим живота на хората", обобщава кметът Алесандри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тцтц

    13 66 Отговор
    мразим ги тия триногите кЧгви фанаха ме в софия с 30 км ограничение и искат да си давам книжката ма ги излъгах естествено майната им, никой не ги спазва тия правила не може да караш с 30 на място за 80

    Коментиран от #5, #19, #20, #22

  • 2 прическата

    50 5 Отговор
    Ето за това в България пътищата са лоши с дупки бързо се рушат да може да не се кара бързо!!! Българска загриженост
  • 3 stukar

    13 58 Отговор
    И там дебилните камери пречат на нормалния индивид да решава с каква скорост да употребява возилото, което със собствени пари си е купил и налива бензин в! Сега всички глоби ще паднат, ако се окаже, че някой чиновник е турил грешно някоя запетая при монтирането, ако изобщо е имало знак е бил до контейнер за смет и т.н. съдйски дебилщини! Бабите затова имат очи и уши от Господ, за да се оглеждат за нисколетящите метални щайги и гарвани! Долу КАТ, па ако ще и италианскя да е!
  • 4 Onq s konq

    21 29 Отговор
    В 4 слетобет старчоците спат нема да пресичат може да съм минал ас че отдих до Италия да зема едно беенве наводнено ама за търговиика

    Коментиран от #6, #10

  • 5 ванката

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "тцтц":

    много жалко че има такива хора като теб ... никой не бил спазвал правилата що и аз да спазвам ?!?!? правилата са за да не се избиваме по пътищата а не да се показваме колко сме големи когато не ги спазваме разберете го това бе хора!!!
  • 6 Бял кон

    31 4 Отговор

    До коментар #4 от "Onq s konq":

    Баце, това коня ли го е писал? Трябва да го ограмотиш малко, че пише като някой лилав "българин" от маалата. Бах тия неграмотници, ако е и на "шега"...
  • 7 Адалиетака

    5 19 Отговор
    При положение на такова масово нарушаване на закона, то значи закона не е в ред. Ще сложат камера и ще обрулят хората, но в съседното на Акуетико село пак масово ще карат с превишена скорост.
    Проблемът е, че не може да имаш еднакви ограничения за кола на 0, 5 и 20 год и на шофьор на 20, 30 и 70 год. Просто системата не е измислена добре затова хората карат според опита си, което не е правилно. Трябва да има ясен стандарт и ред, който да е справедлив и да се спазва от всички. Тогава вече глобите трябва да са солени и изискуеми
  • 8 Алфа Ромео

    5 8 Отговор
    По "икиндия"....!?!?!?
  • 9 гост

    18 2 Отговор
    А у нас само парите от глобите ги интересеуват, а не опазването на живота на хората. Пука им, че има системни нарушения, ако си прибират паричките никой не се вълнува как може да се предотврати инцидент, без да има глоби и без да има жертви.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    11 1 Отговор
    Кво сте се емнали срещу кончето тия дни... :)

    Коментиран от #14, #15

  • 12 SkyT'Hunter

    10 5 Отговор
    Кончееее, не ги слушай, пич. Продължавай да ни радваш с "негромотни" коментари! Живи и здрави да са ти и коня и BMW-то!😆
  • 13 ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО КМЕТА

    5 2 Отговор
    ПРЕД ТАБЕЛАТА ДА КУРДИСА ИНА НАШЕНКА С ЛЕСНИТЕ ПРОФЕСИИ И ТИЯ ША НАМАЛЯТ ОЩЕ ОТ ДАЛЕЧЕ...
  • 14 Куцият кон

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    е такъв голям артист.че просто идея си нямате...
  • 15 Али Реза

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Коня е показателен образ на нашето съвременно общество.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Али Реза":

    Точно така. Коня е съвременният аналог на Бай Ганьо, с когото сме се запознали още като деца. Не ми се иска децата ми да станат като Коня, и изобщо ничии деца. Приемам го като Бай Ганьо.
    Както пишат и други, Коня е просто зевзек, който се гаври със всички, които му се връзват. Ако ли пък не е, мислиш ли че ще успееш да му влееш акъл и да го "излекуваш"? :)
    Без лоши чувства. Хубава вечер на всички
  • 17 никси

    5 2 Отговор
    абе терикат не виждаш ли на снимката чеминават през населено място това квоти говори с 80 требе да се кара плус това има кьща близо до самия пьт погледни снимката хубаво всофиа зарад текива като тебе трябва са сложат камери и дори на малките улици
  • 18 4х4

    4 1 Отговор
    Според мен местната администрация търси начин да хване за клиенти преминаващите през градчето. 4000 автомобила на денонощие си е направо кат магистрала.Това значи ,че и оная работа да си изкараш, все някой ша спре ,поне да те снима а като карат бързо и за едно кафе няма да спрат. На времето приятел отвори каравана близо до града и си донесе от някъде пътен знак,, 5 километра в час,, и го монтира до караваната. Правеше повече оборот от ресторант...
  • 19 никси

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "тцтц":

    и забравих дати кажа тоя знак какво означава
  • 20 Kolio

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "тцтц":

    Вземи се шибни в някое дърво с 80....ама сам. Аман от селски бекове. Взел книжка ония ден и то по другия начин и сега акъл дава. Не го давай, че като чета простия ти коментар, явно малко пихтия е останала в кратуната ти.

    Коментиран от #23

  • 21 асддса

    0 0 Отговор
    Авторе ? Как е джигит на италиански ?
  • 22 поуицай с пистоует

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "тцтц":

    че ти подпауим седалището, нема а се пуашиш. и най-гоуемиа тарикат си намира майстора.
  • 23 никси

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Kolio":

    в момента сьм тираджия и сьм обиколил цяла Европа и малко азиатски страни имам свидетелство за управление от 35 години и несьм го искарал по втория начин когато пропатуваш над 1 милион километри тогава спори сьс мвне сменилсьм над 10 тира до сега та прави си сметка колко имам километри зад гьрба си такива истьркани лафове като твоите сьм слушал многократно и те краи нямат