Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 17:00 6 133 28

Mercedes-AMG GLC стана най-бързият кросоувър на Ринга (ВИДЕО)

  • mercedes-amg-
  • glc-
  • нюрбургринг-
  • рекорд

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio вече не е най-бързото серийно SUV на "Нюрбургринг". Инженер-разработчикът на AMG Маркус Хофбауер успя да подобри времето на кросоувър, постигайки от първия опит 7 минути и 49.369 секунди с Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+.

Предишният върхово постижение на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio бе 7 мин. и 51.7 сек., с повече от 7 секунди по-бързо от тогавашния рекордьор Porsche Cayenne Turbo S (7 мин. 59.74 сек.).

Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+ има 4.0-литров V8 с два турбокомпресора, мощност 510 к.с. и максимален въртящ момент 700 Нм. Немското SUV ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 сек., а опцията AMG Driver’s Package вдига тавана на максималната скорост от 250 на 280 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антиелектрика

    13 21 Отговор
    Това е фейк новина! Не знаете ли, че най-бърза е Тесла модел Х - ахахахаххахахаххаххаха Пък да видите какво ще стане след време, изобщо очаква ни такъв живот, че само си викам дано - хахахахахахха

    Коментиран от #4, #10, #13, #23

  • 2 Само Дъстър

    15 3 Отговор
    Звяр!!
  • 3 a m g

    11 3 Отговор
    мале тва па чипират ли го квош санее да му мислят баварците
  • 4 Азз

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Антиелектрика":

    Телата е най-бърза само 0-100 и 0-200 то в първите 3-4 опита. На Нюрбургринг няма никакъв шанс, тъй като след 10-12 километра ще прегрее и ще ограничи доста мощността, а и тежи с 500 килограма повече от нормален джип. Като цяло няма много смисъл от бързите джипове, нали целта на джипа е да ходиш по горите. Като ще е бърза кола, да е седан или максимум комби. За пример Алфа Джулия QV е са 20 секунди по-бързо на Нюрбургринг, по-евтино е, по-красиво е и на всичкото отгоре харчи и по-малко.

    Коментиран от #6

  • 5 Не е достоверно

    7 19 Отговор
    Времето на Мерцедеса е 7.49 мин, а на Алфата 7.51 мин. Това само е 2 секунди разлика!!! Това е в нормата на т.н. време на човешка грешка. Пилота може да е натиснал педала по-бавно, по-бързо и тнт

    Коментиран от #20

  • 6 Антиелектрика

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Азз":

    Чакай, след малко ще се включи тролчето да ти обясни дали Тесла не е най-най във всичко - хахахахаха

    Коментиран от #9

  • 7 BRABUS

    11 3 Отговор
    Нормално е да е най-бързия.
  • 8 aMg

    8 1 Отговор
    Супер реклама няма спор!!....но Спортен SUV не съм много съгласен че има смисъл.Лично мое мнение!!!
  • 9 Не Тесла, електромобилите

    2 15 Отговор

    До коментар #6 от "Антиелектрика":

    Не Тесла, а всеки един електромобил е принципна по-добър от автомобил с ДВГ. Порадвай се още една година на остарялата шестгодишна технология на модел Х. Догодина излиза модел У с новата по-лека и по-мощна батерия, която няма да се нуждае от ограничение на мощността за да не загрее. Нещо ще с ни кажеш ли конкретно за него, или пак ще споменеш само кристалната топка? А като излезе на ринга, ще викаш Аз никога не съм казвал нищо против модел У. Той е супер автомобил, а аз се подигравам само на тези които го харесват, както никога не съм казвал нищо против Тесла тя супер компания, но аз се подигравам само тези на тези които я харесват. Хайде поне веднъж застани и кажи това и това СПОРЕД МЕНЕ няма да стане защото еди какво си.

    Коментиран от #28

  • 10 Никой

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Антиелектрика":

    Аз пък държа рекорда на ринга за най-бърза червена Нисан Микра с 3 зимни и 1 лятна гума и 1 работещ фар... Всички рекорди, освен за най-бърза серийна кола, са малоумен и безсмислен ПиАр. И да електричките в момента не понасят дълго каране на писта. Бих те разбрал ако говориш за спортна или суперкола ама се излагаш. Никой който си купува 2 тонен джип/миниван не мисли за каране на писта.

    Коментиран от #11

  • 11 Зорлем

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    Тогава защо си купуват джипове с нископрофилни гуми?

    Коментиран от #14, #16

  • 12 ЕКСПЕРТА

    2 1 Отговор
    ТОЯ МАЙ ЩЕШИ ДА ОБЪРНИ ДЖИПА,МАЛКО МУ ОСТАНА , ДОСТА ТЕЖКО СТОЕШЕ НА ПЪТЯ,ИНАЧЕ ДОБРЕ ДРИФТИ СЪС 700НМ ВЪРТЯЩ МОМЕНТ
  • 13 ЕКСПЕРТА

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Антиелектрика":

    КАВА ТЕСЛА ТИ Е ВЛЯЗЛА В ГЛАВАТА БЕ. ТОВА Е СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ДЖИПОВЕ . ЧЕТИ ОТГОРЕ

    Коментиран от #15

  • 14 ЕКСПЕРТА

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Зорлем":

    ЗАРАДИ ВИСОКИЯ ЦЕНТЪР НА ТЕЖЕСТА ПРИ ДЖИПОВЕТЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМА

    Коментиран от #17

  • 15 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "ЕКСПЕРТА":

    Толкова ли е трудно да се схване иронията ми?
  • 16 БатП

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Зорлем":

    Много е просто: тежко купе с висок център на тежестта се клати като кораб в буря по завоите. Имам си едни 18ки, чудя се къде да ги продам. А и с 20, 21 цола изглежда коренно различно.

    Коментиран от #18

  • 17 Не съм експерт

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "ЕКСПЕРТА":

    Аз не съм експерт, но знам че Тесла произвежда и джипове, които пък са с най ниския Център на тежестта след джиповете, защото батерията е монтирана в пода. Засега проблемите са два - сравнително високото тегло заради половин тон батерия и бързото загряване на батерията при пълна мощност. Всичко останало са плюсове при електромобилите. Въртящият момент е по-голям по подразбиране, а мощността не е проблем да бъде колкото може да осигури батерията. Разпределението на въртящият момент към всяко колело е по-лесно защото става по електронен път и не е нужен сложен хардуер. Обикновенно двигателите са два, но могат да бъдат три или четири за още по безпроблемно разпределение на въртящия момент в завоите на писта и на офроуд. След като веднъж бъде решен проблема с батериите през следващите една-две години, заради горе изброените предимства, електрическите джипове ще се справят по-добре и на писта и на офроуд от тези с ДВГ.

    Коментиран от #25

  • 18 Зорлем

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "БатП":

    Сега ако обясниш каква работа дири един джип на такъв завой и с такава скорост, че да се "клати като кораб в буря" и всичко ще си дойде на мястото по въпроса това джип ли е, спортна кола ли е, кораб ли е. Така да се каже, аз в гората не съм виждал завой, в който да влезеш с вратите напред с джип, ама може и да не съм гледал хубаво.

    Коментиран от #19

  • 19 Plameni

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Зорлем":

    Това е SUV ( Sport Vtility Vehicle ) Първата буква идва от "Sport "от това можеш да си направиш заключението ,че този автомобил трябва да бъде бърз ,това е един от най -важните показатели за клиентите на този тип автомобили - много по -важен ,всъщност от офроуд качествата им.

    Коментиран от #22

  • 20 mitaka

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Не е достоверно":

    Нямаш представа колко много са 2 сек. в автомобилния спорт. Преди време умирах от смях, когато един наш богаташки син се състезаваше във формула 3 и платените новини на баща му,звучаха, как В.А. бил само на 7 сек. от първия.Това е цяла вечност. Все едно да казваш, че някой те води само с една обиколка на земята. Смях
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Plameni":

    Ех, добре, че си ти да ни обясниш каво е S-a в SUV. Явно ще трябва да си обясняваме основни положения (и то бавно!): един от главните въпроси за какво са му нископрофилни гуми, тъй като никой не си бил купувал "джип" да ходи на писта? Е, в такъв случай, ако "Sport"-а е на асфалт, то тогава въпросният "джип" е доста неподходящ избор за такова начинание. Ако "Sport"-а извън асфалта, тогава пък тия нископрофилни гуми няма да му свършат никаква работа там. Изобщо с две думи, ни орел, ни рак, ни щука. Това мисля е достатъчно доказателство, че купувачите на тези МПС-а страдат от дебилизъм (заб. авт. към модератора, "дебилизъм" си е съвсем истински медицински термин!).

    Коментиран от #24, #26

  • 23 никси

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антиелектрика":

    леко само като ковеш пирони с теслата гледаи да не си прекьлцап прьстите оти много боли
  • 24 Msux

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Зорлем":

    Какво квичиш ве, имат си хората пари и си ги харчат. Щом се продават, какъв ти е проблема дали е рак или щука? Важното е , че е толкова бързо че , доближава М3 GTS - на БМВ гордостта. С този SUV няма да закъсвам зимата в снега, имаш огромно пространство и уникално пътно поведение, гледаш от висок (което си е бая сериозно предимство пред sportscar-ите дето си легнал и се чудиш дали ще се разминеш с някоя кола и се надигаш да погледнеш). Просто да си пишеме ей така? Ако трябва да бъдем точни точно джиповете са безмислени. За какво ти е джип , дето няма никакво пътно поведение, едвам върви и единственото нещо за което можеш да го ползваш е да влезнеш в гората? И за чии ти трябва да влизаш в гората? Брат ми му изпадна Land Cruiser 86г. нагласен с лебедки, рошави гуми , вдигнат. Ходихме 1 път offroad и сега си седи така, просто е usless(безполезен).
  • 25 ЕКСПЕРТА

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Не съм експерт":

    ДО НЕЕКСПЕРТА. СЪСТЕЗАНИЕТО Е ЗА НАЙ ДОБРАТА ОБИКОЛКА НА ПИСТА, А НЕ ОТ 0 ДО 100. А ЗА ПИСТАТА НЮРБУНГРИНГ .
  • 26 Plameni

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Зорлем":

    Това е джип, с данни на спортен автомобил, с размерите на малък кораб, за градски условия (може и на село да го ползваш,обяснено като за теб) не е за гората ,за там има други с портални мостове, с високи гуми, блокажи, понижаващи предавки, лебедка и др.екстри ,a нископрофилните гуми са за постигане на по-добро поведение на пистата и не на последно място за по-добра визия.И не смятам , че толкова много собственици на SUV страдат от умствена изостаналост (дебилизъм )
  • 27 ЕКСПЕРТА

    1 1 Отговор
    НАЙ-KРИТИЧНОTO БЕШЕ ПРИ ЗАВОЯ YOKOHAMA ПОКРАЙ БЕТОННАТА КОЛОНА.ТОЯ ДЪЛГО НЕМА ДА ЖИВЕЙ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.