Last news in Fakti

14 Май, 2010 14:27 3 772 0

Първият тест драйв на моторът Yamaha Super Tenere

  • yamaha super tenere-
  • yamaha

Сензацията от Yamaha за тази година – мотоциклетът XTZ1200Z Tenere – вече има своя официален първи тест драйв. Както знаем, моторът е пряка конкуренция на BMW R1200GS и Ducati Multistrada. Своите първи впечатления от мотоциклетът споделя тест пилотът на английската мото медия MCN Тревор Франклин.

До момента, Тревор е изминал 260 км. с японската машина по южните части на Франция и през Пиринеите, тествайки мотора през сняг, мокри и хлъзгави остри завои и ето какво казва той:

 „През цялото време Tenere-то се доказа идеален за тези пътни условия. Изцяло новия 1200 кубиков двигател е истинско удоволствие, впрегнат със 120-160 км/ч. без да се усещат никакви вибрации.

Задвижващият вал, въпреки липсата на машинарии, е безпогрешен, а ергономичността и комфорта са като на мотоциклетната гама GS на BMW. Все пак, за да стане ясно – мотоциклетът на Yamaha е много по-гъвкав и маневрен от GS и благодарение на стандартните си вилки, усещането на предницата е много по-силно, което от своя страна прави преживяването по-забавно.

Досегашните ми впечатления ме карат да заявя, че XTZ1200Z Tenere е чудесна алтернатива на BMW R1200GS и Ducati MTS1200 Multistrada, предоставяйки удобство и издръжливост от класа на GS и е идеален за онези, които не искат да притежават BMW, както и за мотористите, които предпочитат да карат японски мотоциклет вместо който и да било италиански. XTZ1200Z е достоен наследник на семейството Tenere”.

Моторът Super Tenere е с 1199 кубиков редови, паралелен, двуцилиндров двигател. Той идва оборудван с три степенен тракшън контрол и регулируема седалка. Създаден е да надмине по продажби моторите BMW R1200GS и BMW RG1200GS Adventure.

Първата серия, която излиза на пазара ще е с алуминиеви дисаги, протектор за предния фар и ще е на цена от £13,500.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА