29 Ноември, 2018 10:42 5 769 15

Най-надеждните китайски коли

  • китайски автомобили-
  • надеждност
Най-надеждните китайски коли - 1

Платформата CarPrice, занимаваща се със статистически изследвания в областта на автомобилите, направи една много интересна класация. Става дума за надеждност при китайските автомобили. От проучването се оказва, че не всички китайски коли са толкова проблемни, колкото си мислим ние българите=

В рамките на изследването са проверени 800 китайски автомобила на възраст от две до четири години, като колите условно са разделени в ценови категории - $7 000 - 10 000, $10 000 - 22 000 и над $22 000. Китайските автомобили, включени в проучването са проверени и оценени по 600 различни параметъра.

От проучването става ясно, че най-надеждните китайски автомобили са по-здрави от доста японски и европейски модели. Като цяло те събират 12.37 бала от 20 възможни, а средният показател за всички автомобили е 11.7. Така става ясно, че китайските коли са над средното ниво по надеждност.

По-конкретно, качеството на каросериите е оценено с 4.14 точки от 5 при среден показател 3.63 бала. За интериорите "китайките" получават 4.21 точки, като средния показател е 4.42 (по-скъпите китайски коли са оценени с по 5 точки). Техническата част е оценена с 4.59 точки, при среден показател 4.7 точки. Ето и класирането по марки.

Haval - 13.5 точки
FAW - 13.4 точки
DongFeng - 12.21 точки
Chery - 11.62 точки
Lifan - 11.4 точки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кеш

    13 3 Отговор
    Всякакви анкети и класации са платени. Хората от това се издържат.
  • 2 сектант

    16 7 Отговор
    кога ще има класация за най-надеждните френски дачии?
  • 3 Тъпанар

    12 13 Отговор
    Що за безумия пишете??Още няма китайска бракма която да се конкурира с европейски или японски автомобили.

    Коментиран от #9, #14

  • 4 Иванов

    6 9 Отговор
    Очаквайте следващото проучване в което пред китайските ще са само руските коли. Вервайте му!)
  • 5 AUDI

    8 18 Отговор
    Здрави китайки....че и класация им направили....тея си нямат работа :D:D:DD жълтите да правят електроника - ТВ , телефона....ама коли не разбраха ли, че не могат да правят

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 6 Ο Άρχοντας

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "AUDI":

    Напротив!Могат и правят,за разлика от нас....относно качеството-то е според парите!Скъп китаец е по-качествен от евтиния китаец,и така...
  • 7 Plovdiv

    5 10 Отговор
    Най-надеждните китайски коли ca бракуваните и спрените от движение...
  • 8 Krum

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "AUDI":

    Могат да произвеждат ракети, самолети, скоростни влакове, да строят небостъргачи. Могат да произвеждат и качествени коли. Независимо от твоето разбиране по въпроса. За електрониката виждам, че си осведомен вече.
  • 9 Гриша Ганчев

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Тъпанар":

    Мойте трошки от Баховица са много добри...............миналия месец набутах на нашите полицаи 200-300бр джипки дето ми залежаваха на един паркинг и даже вече си мислех че съм гризнал дръвцето с тях...............ама в последния момент Бат Бойко ме отърва от тея кошници пък аз стифирах някой лев.
  • 10 сектант

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "AUDI":

    на аудито ти частите в интериора откъде идват според тебе а принтера който му прави формите а лазера който му оформя ламарините, а робота, който му слага прозорците, а самите прозорци?

    Коментиран от #11

  • 11 AUDI

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "сектант":

    Инголщадт от кога е в Китай ?
  • 12 Кольо Камиона

    4 3 Отговор
    И половин звезда на краш теста.
  • 13 Sms System

    3 1 Отговор
    Да залеят българския пазар с Електромобили и да спрем да дишаме дизелови пушеци смог и да ходим на бензиностанция.
  • 14 ай сиктир

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тъпанар":

    Верваш ли си? Още няколко годинки и ще видиш ,как китайските коли ще са на нивото на средното европейско качество и все повече разумни хора ще се качват на китайски коли ,за сметка на префалените немски премиуми,дето ще останат да ги карат само дървените немци, комплексираните българи и сърби и тук таме некой гашник от Полша. А ти си стой със заровена в пясъка глава, най много некой да те прасне отзад
  • 15 гощо

    0 0 Отговор
    Ко? КоИ? Ааааааъъъъъъъъъ ъммммм аммммЧи Убууууу...