30 Ноември, 2018 18:37 3 765 27

Без бензинов Soul за Европа

  • kia-
  • soul

Kia представи европейската версия на новия Soul с изненадващата новина, че компактният кросоувър няма да се предлага с двигатели с вътрешно горене. За разлика от Северна Америка, където ще се продават две бензинови модификации, на Стария континент ще може да се купи само и единствено електрическият вариант на модела.

Третата генерация на екстравагантната Kia ще получи електромотор с мощност 204 к.с., захранван от литиево-полимерни батерии с капацитет 64 кВтч. Пробегът с едно зареждане не се съобщава, но корейците обещават да обявят всички технически характеристики на Soul в началото на следващата година.

За сравнение кросоувърът Kia Niro, който се оборудва с абсолютно същата електрическа установка, ускорява от 0 до 100 за 7.8 сек. и изминава без презареждане почти 400 км. Със 100-киловатово зарядно капацитетът на акумулаторите може да се попълни на 80% за 54 минути.

В Европа Kia ще предлага Soul в две модификации, включително и върховата Designer Collection. Нейното оборудване включва двуцветна каросерия, аудиосистема Harman Kardon с 10 говорителя и кожен салон.

Soul за европейския пазар ще се произвежда в Корея, а доставките започват през първата половина на 2019 г. Освен с електромотор, щатската версия на модела е достъпна с бензинови двигатели с мощност 149 и 204 коня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 11 Отговор
    Искам електричка, ама не знам как ще я преглътна тази баничарка! Нарочно ги правят грозни (без Тесла, разбира се)!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Къртев

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Има eGolf
  • 3 qwerty

    2 7 Отговор
    с тази уредба ще изхаби батериите за 30 минути. в интерес на истината това е един от любимите ми модели автомобили.
  • 4 сектант

    7 3 Отговор
    притрябвал ми е и дизелов все едно
  • 5 HUAWEI

    18 9 Отговор
    Защо за Европа няма версия на бензин или дизел? Тези луди ли са кой ще го купува този грозен електрически миксер дето не може да измине разстояние от София до Варна. Много тъпи джендари управляват Европа да си забият един електрически либратор там където трябва.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    11 13 Отговор

    До коментар #5 от "HUAWEI":

    Еми защото електрическите вече 3-4 години регистрират ръстове по 70-75% и няма никакви изгледи това да спре , напротив , а изкопаемите ти бензин и дизел се стопят като ланшния сняг , пък ти си плямпай "кой щял да го купува" , хахахах !!! А пък ако мислиш , че и другите скоро няма да предлагат само електрички , пак си помисли !!!

    Коментиран от #10

  • 7 Димов

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Верно, отвън си е като баничарка, но отвътре е много повече от Теслата. Киа май се очертават като производител на добри ЕВ. Само ми е чудно, защо баш в САЩ, откъдето уж се тръби толкова "за" ЕВ, ще има ДВГ вариант, а в Европа няма да има?

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Жигула

    12 2 Отговор
    Хубаво няма да правите бензин и дизел, но защо не предлагате заводски газ и метан те са икономични и екологични. Много тъпи хора са решили това. За САЩ и останалият свят може само за Европа не.
  • 9 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Димов":

    Ами по простата причина , че в САЩ нямат никакъв шанс срещу Модел 3 , както и всички останали , така че им остава само евтинджоса между 10-15 000 долара , докато в Европа имат още около година преди да почнат масовите доставки на същия !! А относно "интериора" , по-голяма цигания отдавна не бях виждал , може да вземе награда за кич , хахаха !! Ако това ти е мерилото за "дизайн" , и ти си от "изкопаемите" , хахах !!

    Коментиран от #14

  • 10 Мерцедес бенц CDI

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    И тази мода ще отмине когато след 3-4 години дойде ред да се сменяват батериите много хора ще проплачат че са купили подобни елекнромиксери, защото батериите струват по - скъпо от колата. Пък и bosch развива технология дето дизелите ще са много екологични и най скоро време ще е на пазара. Дори BMW AUDI I MERCEDES скоро заявиха че няма да се отказват от ДВГ а те са световни лидери в производството на коли.
  • 11 Лада

    4 6 Отговор
    Ще го видим този миксер няма да е сред най продаваните.
  • 12 Бъди честен

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Димов":

    Ако трябва да избираш, например за служебен автомобил между този и Тесла модел 3, кой от двата автомобила би избрал да караш следващите 5 години? И двата са купени и трябва да избереш един от тях. Да речем, че ще пътуваш София-Пловдив ежедневно.

    Коментиран от #13

  • 13 Димов

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бъди честен":

    Този, естествено. На мен, интериорът на модел-3 ми е като на голф количка. Не мога да седя в такова нещо, камо ли да прежаля пари за него. Абсурд!
  • 14 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Това, че ти нямаш вкус не означава, че тези, които имат са "изкопаеми".
  • 15 Бъди честен

    1 3 Отговор
    Като заговори за вкус, няма такъв човек който да няма вкус. Да речем, че аз не бих се чувствал добре, ако автомобилът ми изглежда така външно. Бих направил компромис с интериора. Освен това предпочитам да карам със 140 по магистралата и да гледам интериора на модел 3, вместо да карам с 90 километра в час с това грозно нещо, на което всички ще се смеят докато го изпреварват. Едни ще се смеят, че не върви, а други на външния вид. А най-много ще ти се смеят тези, които те видят на пътната помощ, като ти свърши батерията.

    Коментиран от #18

  • 16 Ввв

    4 2 Отговор
    Ама разбира се,за европедеругите електричка...смях в залата
  • 17 селянин 1

    3 0 Отговор
    Отпред малко прилича на един фиат-мулти..не пише цена,но ако е в средата,ще има почитатели,особено в големите градове..
  • 18 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бъди честен":

    Значи предпочиташ да плащаш данък обществено мнение, вместо да отстояваш предпочитанията си. Много поздрави на твоя приятел с Мултиплата.

    Коментиран от #19

  • 19 Бъди честен

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Димов":

    Какъв данък обществено мнение, когато общественото мнение съвпада с моето. Този автомобил е много по-грозен отвън отколкото... Тесла модел 3 дори не е грозна а ми харесва външно. Интериорът и по скоро ми е странен без нито едно копче, отколкото грозен. Предпочитам да преглътна него, отколкото външността на автомобила. А това дали ще останеш на пътя, и дали ще караш като бабичка по магистралата, е повече прагматичност, отколкото данък обществено мнение. Щом ти избираш по грозната кола, това си е твой избор и ти имаш право на него. Както казах в предишното мнение, всеки има свой вкус бил той и лош. Уважавам решението ти и не бих те разколебавал да си купиш този автомобил, стига да не ме караш аз да си го купувам. Точно както аз не те карам да си купиш Тесла модел 3 или пък да се правиш на лицемер че я харесваш. Времето ще покаже дали пък това няма да е убиецът на модел 3 както казваш. Знае ли човек? Може да стане бестселър заради интериора, а никой да не и обръща внимание на екстериора.

    Коментиран от #20, #22, #23

  • 20 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бъди честен":

    Даже Нисан Лийф е сто пъти по-добре от това и отвън и отвътре , а предполагам и като показатели ще е по-добър , защото това на извънградско ще харчи два пъти повече ток с тая "аеродинамика" !! Очевидно проектиран и "прицелен" за градска кола , само ниска цена го спасява , ако могат да я докарат де !

    Коментиран от #21

  • 21 Бъди честен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Именно затова говорих за магистрална скорост. Това чудо ще е по-неикономично дори от модел Х на магистралата, въпреки че там говорим за много по-голям и тежък автомобил.
  • 22 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бъди честен":

    Не ме разбра ли, или пак си знаеш твоето? Модел-3 има по-хубава външност. Но тази Кия има по-хубав салон. Аз колата си я гледам отвътре. Избирам хубавият салон. Отвън я гледат другите хора. Като почнат те да ми купуват колата, ще я избера според тяхното мнение. Трябва да е няква мнооого грозна външност, че да пренебрегна салона. Нещо като Мултиплата. Но тази е далеч от нея.

    Коментиран от #25

  • 23 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бъди честен":

    Публикувано във факти.бг: "...когато общественото мнение съвпада с моето." Това пък как си го въобрази? По продажбите на модел-3 ли? Ти не разбра ли, че клиентите на Тесла не са го купили защото са му харесали салона? Те са ПРЕГЛЪТНАЛИ тоя празен салон. Ако пък смяташ, че общественото мнение е на хора, които предпочитат да радват другите с колата си, като направят компромис със собственото си удобство и вкус, то значи, познаваш бая комплексари.
  • 24 Емил

    1 0 Отговор
    Емил-голам смешник си
  • 25 Бъди честен

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Димов":

    "Не ме разбра ли, или пак си знаеш твоето? Модел-3 има по-хубава външност." Благодаря за честността. Тук спорът ни приключва. Интериорът на Тесла е смело прекрачване в бъдещето. Скоро всички автомобили ще изглеждат така, точно както за две-три години, изчезнаха всички копчета от мобилните телефони. Спомни си как изглеждаше първият ти мобилен телефон и как реагира когато видя един телефон който представлява само стъкло с две три копчета? Първоначално много ги псувах, но сега никой не може да ме накара да си взема телефон с копчета, въпреки неоспоримите удобства да отговориш на обаждането със зелена слушалка, без да поглеждаш телефона. Скоро електромобилите няма да бъдат само средство за транспорт от точка а до точка б, а ще станат мултифункционални, както смартфоните.

    Коментиран от #27

  • 26 45682

    0 0 Отговор
    Какво е това зарядно 100 KW? Да няма нещо грешка?
  • 27 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бъди честен":

    Предната седмица изкарах със старата си Нокиа. Мисля да си наложа воля и да продължа с нея. Иска зарядно веднъж на 3 седмици. Заема 3 пъти по-малко място от смартфона ми. Ама аз съм луд. А ти си модерен и ще зяпаш менюто на дисплея в Теслата, вместо да внимаваш в пътя, къде караш.