Last news in Fakti

1 Декември, 2018 12:02 3 296 9

Чертежите на Aston Martin Vanquish били купени от Morgan

  • aston martin-
  • morgan

Тайнственият купувач на цялата техническа документация и машинното оборудване за производството на спряния от производство през 2017 г. Aston Martin Vanquish е бутиковият британски производител Morgan Motor Company, твърди Automotive News. За сключената през юни сделка на стойност £20 млн. (€22.7 млн.) се разбра случайно от специалния отчет на Aston Martin, предхождащ излизането на компанията на борсата.

Потърсени за коментар, от Aston Martin запазват мълчание, а от Morgan, който е най-старият оцелял до днес независим британски производител, отричат категорично да са купувачи. Според Automotive News обаче съпоставят фактите: малко след сключването на сделката от Morgan обявиха, че работят над ново купе със задно предаване с подозрително близки до Vanquish характеристики.

Вече е известно, че новият Morgan ще бъде с алуминиево шаси, сглобено с нитове и лепило, докато повечето модели на компанията се изработват по технология от 50-те години със стоманена рама и скелет на каросерията от ясен. Платформата от Aston Martin би позволила на компанията да влезе в крак с времето.

Шефът на Aston Martin Анди Палмър коментира пред Automotive News, че се е съгласил на сделката, която освен предаване на чертежите и машините предвижда и 18 месеца безплатна поддръжка от консултантското подразделение Aston Martin Consulting, едва след като купувачът го е запознал какъв автомобил ще се произвежда на платформата на Vanquish. Мениджърът добавя, че клиентът изрично е пожелал бъдещият му автомобил да не се свързва с друг производител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 3 Отговор
    Еми супер далавера , що ! За някакви мижави 20 милиона са получили нещо , което би им струвало поне 50 пъти повече , ако го разработваха сами !!
  • 2 Японеца

    13 12 Отговор
    Morgan са сериозни, не конфекция като БМВ, ваг и впоследствие Мерцедес

    Коментиран от #7

  • 3 сектант

    9 10 Отговор
    Еми то и на други марки са им купувани чертежите какво толкова.. примерно на дачия лоджито чертежите са и взети от на мерцедес баничарката и един вид караш мерцедес на цената на дачия

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Не мога да разбера ти малоумен ли си ,или се правиш на такъв??? Ако се правиш ,да знаеш много си добър!
  • 5 AUDI

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Мноооооооооого тъп коментар!!!
  • 6 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Прав си,рено върна жеста на мерцедес като им даде нисан навара на готово и да сменят само емблемите 😉
  • 7 Татко ти

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Да бе,много са сериозни,затова ли използват двигател от БМВ за Морган Аеро 8?По-скоро са сбирщайн от всякакви марки.
  • 8 Гого

    0 1 Отговор
    Обаче стигам до един въпрос! Къде е Киро на Кирия!? Колко автомобила трябва да произведат и на каква себестойност, за да избият тези 20 милиона паунда ? И след колко 10 години ще излязат на печалба ?

    Коментиран от #9

  • 9 BG citizen

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гого":

    До 8 Гого

    Отговорът е прост!
    Знаеш ли колко маниаци ще си купят качество на Астон Мартин за в пъти по-ниска цена? Отговор: Много
    Маркетингът и планирането май не са ти силни страни (ако изобщо схващаш за какво говоря).