5 109 11

Пет от най-страшните шосета в света

В планината трудно се строи широк път. Някои от тези шосета обаче сякаш са строени с цел да ужасяват шофьорите и да подлагат уменията им зад волана на изпитание с всеки изминат метър.

Пътят в каньона Скипърс, Нова Зеландия

Прокарано от миньори от местните каменоломни, това тясно шосе позволява разминаването на вагонетки, но задачата е почти невъзможна за автомобили. Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че целият маршрут минава под отвесни канари, а долу тече бърза река.

Планинският тунел до Гуолян, Китай

Построеният през 1977 г. високопланински път е един от най-живописните, но и най-опасните в света. Широчината на тунелите е едва 4 метра и разминаването на колите изисква виртуозни умения с "геврека". Шосето е опасано от каменен парапет, но въпреки това секунда невнимание може да доведе до фатален полет в бездната.

Шосето Лех Манали, Индия

Пътят, който преминава през проход в Тибет, е отворено за преминаване само 4 месеца в годината. В този прозорец тук има истински наплив от туристи, които пристигат с коли, автобуси и велосипеди. Всички искат да погъделичкат нервите си и да се полюбуват на уникалната природа. Време за това има - максималната скорост в различните участъци варира между 15 и 30 км/ч.

Шосето до "Ливадите на феите", Пакистан

Пътят води до живописна долина, скрита в планините на височина 3 300 метра, и се смята за истински шофьорски ад. С хлъзгавата настилка, стръмните изкачвания и разпилените камъни може да се справи само мощен всъдеход. Местните съветват последният участък да се измине пеша.

Пътят Халасема, Филипините

Въпреки гладкия и равен асфалт, това шосе с право се смята за едно от най-опасните в света. Заради тясното платно, безбройните остри завои и постоянните свличания на камъни и земна маса опасностите тук дебнат на всеки метър.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тошко Славов завинаги
  Отговор
  1 13:27  01.12.18
  Ами къде останаха:Бяла-Русе,Стара Загора-Нова Загора, Слънчев бряг-Варна, магистрала Тракия м/у Чирпан и Стара Загора и т.н и т.н.

  Коментиран от #6

 • Meganoob BG
  Отговор
  2 13:38  01.12.18
  А прохода Вратник къде е, пътя тесен а настилката прилича на скандинавски покрив на къща, само да ти дойде камион насреща и получаваш безплатен билет до бездънната яма на забравата, за която трябва да си платил и винетка.
 • Driving pleasure
  Отговор
  3 15:00  01.12.18
  Мдам... и искам да си пробвам топките на всеки един от тях и още няколко подобни...!

  Коментиран от #10


 • сектант
  Отговор
  4 15:01  01.12.18
  За дчия дъстър няма страшни пътища има само страшни комплексари!

  Коментиран от #5

 • Антон 1
  Отговор
  5 15:36  01.12.18

  До коментар #4 от "сектант":

  Ти , откъде изникна пак !:) Много ме разсмиваш !:):):)

  Коментиран от #7

 • майстора
  Отговор
  6 18:02  01.12.18

  До коментар #1 от "Тошко Славов завинаги":

  Какво и е на магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора ??? Не разбирам за какво точно хленчите и мрънкате ??? Основния проблем там е честото присъствие на снимащи патрулки създавайки известен дискомфорт ако бърза човек и това е !!!!!!!!!
 • сектант
  Отговор
  7 19:25  01.12.18

  До коментар #5 от "Антон 1":

  тоя го взимам целия за час час и половина на 5та без газ с лоджито бе
 • filo
  Отговор
  8 22:50  01.12.18
  А аз мислех, че пътя моето трънско селон е зле. Явно съм сгрешила.
 • 9 18:41  02.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Morgoth
  Отговор
  10 23:11  02.12.18

  До коментар #3 от "Driving pleasure":

  Аз вече съм си набелязал един подобен и догодина ще го пробвам :)
 • джими
  Отговор
  11 12:48  03.12.18
  помня преди години бях на екскурзия до Дубровник и на връщане имаше някакво свлачище и пътя беше затворен. Отклонението беше през някакъв високопланински курорт и пътя беше подобен на тоя от най-горната снимка. Беше много натоварен и при разминавания на завой, автобуса ни беше винаги с някоя от задните гуми във въздуха. Аз седях над задната дясна гума и преживяването никога няма да го забравя.

Напиши коментар:


Публикувай