25 Март, 2012 10:45 4 981 8

Задава се Audi Q2

  • audi-
  • q2

В скоро време гамата от Q-модели на Audi ще се разшири значително. В Инголщад се стремят да разнообразят продукцията си с автомобили, които няма да имат аналог с емблемата на Volkswagen. Освен това кросоувърите на марката ще бъдат разделени на две основни направления. Моделите, обозначени с четна цифра след Q (2, 4, 6 и 8) ще бъдат по-скоро градски спортяги с повишен клиренс, а с нечетните индекси ще бъдат използвани за по-традиционните всъдеходи.

Най-актуални напоследък са слуховете покрай най-малкия представител на семейството. Audi Q2 ще бъде свръхкомпактен градски кросоувър, съпоставим по габарити с A1. Моделът ще дебютира във вариант с три врати, но в Инголщад обмисляли и версия с пет.

Q-двойката ще се екипира с 1.4-литрови бензинови двигатели със 144 или 185 к.с. и с двулитрови дизели с мощност между 115 и 177 коня. Серийният автомобил трябва да стъпи на пазара през 2016 г. с прогнозна цена около 27 000 евро или с 3 000 по-евтино от Q3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М_Sux

    1 3 Отговор
    Не ми е добър английският, но мисля, че мога да го опиша: Like others :)
  • 2 The Bear

    5 1 Отговор
    Прекалено сложни станаха автомобилите и прекалено често взеха да дефектират, а ремонтите станаха прекалено глобални и скъпи..... Истината е в колите от 90-те - даже мисля, че и самите производители рано или късно ще достигнат до прозрението, че трябва да се произвеждат надеждни в дългосрочен план автомобили, с модерни, но не суперсложни, а гениално прости технологични решения...
  • 3 Путин

    2 2 Отговор
    Вече им изпуснах края на тия Ауди, БМВ и Мерцедес. Толкова много ненужни модели правят. Особено се оливат Ауди с техните изкукали Q-та. Сякош някой прави разлика между Q3 и Q5 примерно. Сега и Q2. Ама щом им е изгодно да ги произвеждат, нека ги произвеждат. А за чупливостта на новите автомобили бих казал, че според последната статистика на JATO, Автомобилите през миналата година са били най-надеждни в цялата си история досега. Това за САЩ. Според TuV и DEKRA обаче, има влошаване на надеждността през последните години. Това от една страна се дължи на по-добрия контрол, упражняван от тия организации и от друга на многото електронни системи, които навлязоха. В същото време обаче намаляват тежките повреди за сметка на по-леките. Това означава, че все пак автомобилите ни сега са по-надеждни отколкото преди няколко години. Ръждата вече не е дискутиран проблем. Дори да има такава, тя се отнася за съвсем дребни неща, колкото да запълни статистиката.
  • 4 Дошо

    2 1 Отговор
    Защо бе, защо бе Боже Господи?
    :-)
  • 5 Милен

    2 0 Отговор
    Поне дизайна се връзва с по-малките размери на това Ауди. Според мен изглежда драстично по-добре от Q3 и Q5. Дано само да не са го построили на платформа от Поло :). Според мен тези мини кросоувъри са напълно излишни, но маркетинг отделите знаят много по-добре, така, че ще видим как ще се реализира този продукт. На картинката изглежда не лошо.
  • 6 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    tia ne sdpriaha da balvat klozeti.
  • 7 Нема Бира

    0 1 Отговор
    Range Rover Evogue отвори ниша в която всички сега ще искат да се наместят! Само че при направата на Evogue, Rover е консултиран от г-жа Бекъм! Audi пък събират каквото имат в инветара. На външен вид не е зле. Да видим оконшателния вариант.
  • 8 boreca

    1 0 Отговор
    ima li oshte balaci da kopuvat smeshnite defektirashti vozila na VAG.