19 Декември, 2018 15:15 3 401 12

Задава се най-мощната индийска G-Klasse

  • force-
  • gurkha-
  • xtreme-
  • mercedes-benz

Компактният всъдеход Force Gurkha, известен по нашите ширини като "индийската G-Klasse" заради дизайнерските сходства с Geländewagen, скоро ще бъде достъпен в нечувано мощна версия. Модификацията Xtreme ще може да се купи за 1 299 000 рупии (€16 221).

Най-наточената Gurkha ще се оборудва с 2.0-литров турбодизел от Mercedes-Benz с мощност 142 к.с. и максимален въртящ момент 321 Нм, предавани към четирите колела през петстепенна трансмисия с ръчно превключване и раздатъчна кутия.

Индийският всъдеход има клиренс 210 мм, преден ъгъл на атака от 44 и заден от 40 градуса. Серийното оборудване на Gurkha Xtreme ще включва експедиционен багажник със стълба и външна туба за резервно гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    11 12 Отговор
    Даже и външността на легендарната Г-класа не са я докарали! За останалото да не говорим.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 NikNay

    6 9 Отговор
    Какво е това Geländewagen?

    Коментиран от #4

  • 4 Максим

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "NikNay":

    В буквален превод - Безпътник, т.е. автомобил, за който няма нужда от път. А иначе казано всъдеход. Но се отнася за Г-класата, а не за тази евтина имитация

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Зевзека

    2 3 Отговор
    Става да я паркирам на игрището за пейнтбол и да си пострелям по нея.............
  • 6 ГОРАЗД

    21 4 Отговор
    Много сте отворени,ама индийците имат поне 4 марки джипки ,и някои от тях продават толкова,че със спечеленото купиха Ягуар и ЛендРовър.Може да да по-дървени,но са произведени за нуждите на югоизточна азия .Да ми припомните ние колко автомобили произвеждаме,че да се смеем на другите!?

    Коментиран от #12

  • 7 NikNay

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Максим":

    Благодаря колега за полезната информация. Чудно ми е защото автора на статията не използва българските думи за това?
  • 8 bibendum

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Максим":

    Пишеш глупости и хората ти вярват. Вземи научи малко немски език. Gelände означава местност, терен, релеф; Wagen е кола, автомобил.
  • 9 Гошо

    6 4 Отговор
    Я, и индийците направили УАЗка.
    Новия модел на Мерцедес може да е копие на индийската версия
  • 10 куку руку ку

    2 1 Отговор
    Не знам на индийски какво означава гурка, но германците казват гурке (краставица) на нещо, което е пълен боклук...
  • 11 дядо Йоцо гледа

    5 1 Отговор
    като чете деда ви Йоца, какъв двигател сложили, че даже и наточен, че и от Мерцедес направо ми идва да прихна да се смея, толкова ли не успяха да сложат един Японски дизел или бензин, сто пъти по надежден от тези дизели на Мерцедес разработвани под франчайз с Рено, Мерцедес има точно два двигателя и това са 8 и 12 цилиндровите версии бензин с разните тунинги турбинирани или атмосферни, всички други са ширпотребата на Рено, поне да не лъжат хората, но все пак адмирации, въпреки че са страна на контрастите с много богати и много бедни, и всички болести от списъка на СЗО се срещат все още само в Индия, са успяли да направят автомобил, и доколкото знам произвеждат няколко марки, а ние засега не произвеждаме нищо, даже и на франчайз.
  • 12 никси

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГОРАЗД":

    взе ми думата от устата, тия да се засрамят, защото индиците хем се гушкат сьс змиите и хем прават автомобили ,а ние какво правим по дяволите само гледаме дасе подиграваме на другите щото нас не си виждаме на какво дередже сме