Last news in Fakti

20 Декември, 2018 13:11 3 524 23

Чуйте звука на новата Supra (ВИДЕО)

  • toyota-
  • supra
Чуйте звука на новата Supra (ВИДЕО) - 1

Компанията Toyota разпространи едно любопитно видео, имащо за цел да подгрее публиката за предстоящата премиера на новата Supra. В клипчето, се чува звука, който издава редовият шестцилиндров агрегат, а от компанията обясниха и защо изборът им пада именно върху BMW. Този мотор е разработен за три автомобила - за BMW Z4, за новата трета серия на баварците и за Supra и отговаря на стандарта Euro 6.

Според думите на главния инженер на проекта Тетсуи Тада, японците са избрали редовия шестак, защото феновете на модела очакват именно такъв мотор под капака на Supra, а сътрудничеството с BMW е продиктувано от финансови причини, защото самостоятелна разработка на такъв двигател излиза прекалено скъпо за нишов тираж, какъвто е предвиден за Supra.

Базовите версии на новата Supra пък ще бъдат оборудвани с двулитрови четирицилиндрови мотори, снабдени с турбо и вграждащи се и в новото BMW Z4. Тези мотори ще са с мощност 197 и 258 конски сили. Шестцилиндровият топ агрегат, който е заимстван от BMW обаче се подлага на специални настройки от японските инженери и мощността му ще е над 300 коня.

Освен двигателя, Supra ще ползва и шасито, и осемстепенната автоматична кутия на BMW Z4, които също ще са с различни настройки. Публичният дебют на японската резачка е насрочен за началото на следващата година и ще се проведе в рамките на автомобилното изложение в Детройт. Първият екземпляр от новата Supra ще бъде продаден от аукциона Barrett-Jackson, а парите ще отидат за благотворителност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Haha

    21 6 Отговор
    Пълна гавра си направиха с тая супра.....Z4 със визия на тойота.......
  • 2 Fili

    6 2 Отговор
    Супер
  • 3 AUDI

    5 6 Отговор
    Тея вече та*ак си правят. 2години камуфлажи , не знам си кво...сега само я слушаме.. де***а и жълтите ви смешки..като ще правите кола , наслвдник на легенда малко по-сериозно нали
  • 4 2JZ-1JZ fuk it

    10 2 Отговор
    Влюбен съм в третото и четвъртото поколение но не и в това.
  • 5 Антон

    5 8 Отговор
    Това звучи немощно, като кола която нема душица ама си решил газ да даваш, абе жълта работа.

    Коментиран от #7, #12

  • 6 сектант

    2 2 Отговор
    е какво му е на звука, като на сандерото е
  • 7 Kirumo

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Не е жълта работа. Немска работа е, двигателя е БМВ.
  • 8 Окей

    3 1 Отговор
    Тойота са добри не се чупят
  • 9 112

    3 3 Отговор
    От БМВ са им предоставили много асматичен двигател. Звучи като миксер.
  • 10 Зелено

    4 0 Отговор
    Новата Супра, която още преди да се покаже официално, остаря
  • 11 343

    3 2 Отговор
    Toyota Supra моделът приключи с 4-тата си генерация . Този боклук не е и никога няма да бъде и на 1/10 добър колкото 2з-гте и предшествениците му . Напълно ясно е ,че от bmw се опиитват да вкарат същата технология в техните трошляци от години , а това сътрудничество е поредния опит да откраднат технологията на легендарния мотор ;)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Антон

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Raz0r":

    Е като са кофти двг-та на бмв, що великите японци са си избрали баш такъв да сложат. А? Ще ти отговоря, защото малките жълти хора лека полека изпаднаха от играта на спортните коли. Нямат шасита, нямат двгт-та, нямат платформи, нямат разработки, нямат нищо в този сегмент. Това ли посмешище от статията ще се бори с ем, амг или ер ес сериите на ауди. Порше няма да ги споменавам, нито италианслите и английските расови коли. Японците имат масови, безлични, непретенциозни коли, без душа в тях, без да създават емоция и без да носят радост от шофирането, за скучни хора, които по нищо не се отличавс от себеподобните си. Типично японска философия, сиви и угнетени бачкатори. Кажи ми един динамичен, мощен, бърз модел на тойота, лексус, сузуки, митсубиши, който сега можеш да отидеш в дилърството и да си го купиш? Няма такъв, то нямат избот от двг-та, автоматиците им някакви допопопни CVT трансмисии, абе въобше трагедия.
  • 14 Кошник

    0 0 Отговор
    ПО ДОБРЕ НАПРАВЕТЕ 3JZ GTE но много по добър от това което е сега
  • 15 do anton

    1 1 Отговор
    приятелю...като ти чета изказването разбираш от автомобили колкото аз от ядрена физика, а мога да те уверя че нищо не разбирам от ядрена физика...хахаха..

    Коментиран от #16

  • 16 Антон

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "do anton":

    Ще се обосновеш ли , защото изказването ти звучи несериозно. Дай по същество актуални примери, за да видим къде греша. Изброй ми спортни модели на японски производители , които мога да отида при местния дилър да конфигурирам и поръчам и които да са конкуретни като динамика и екстри на европейските. Не ми говори за антики на по 20-30 год. с надуто турбо от някой пъпчив тийн, а за актуални модели, все пак сме 2018

    Коментиран от #17

  • 17 Kirumo

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Антон":

    Honda NSX, Subaru WRX STi, Toyota GT-86, Mazda MX-5, Nissan GT-R

    Коментиран от #18

  • 18 Антон

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Kirumo":

    Хахаха, от тези изброените само що годе гтр и нсх стават и то да се конкурират entry level на ламборджини, ферари и подобните им . През 2018 в до момента в щатите са продадени има няма 500 нсх срешу над 6000 бр. 911! Защото нсх е на цена на ферари. Представям си gt-86 с двулитровия си немощняк до 911 гт ер ес 2 или защо пък не мазда мх-5 тново с двулитров миксер до някой макларън. Абе тези изброените от теб без могат ли да вдигнат и поддържат скорост от 230-240. Сам доказваш писаното от мен, в момента жълтите разполагат с гтр концепция от преди повече от 10 год. и нсх който почти не се продава, щото никой не купува хонда на цената на расов спортен автомобил.

    Коментиран от #19

  • 19 Kirumo

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    Ти сериозно ли сравняваш спортен автомобил за 50 хиляди с Поршета и Макларъни? Ти не знаеш какво е спортен автомобил. БМВ се опитаха да направят конкурент на MX5 преди 23 години, но се провалиха. Никоя нация не може да направи лекичък и забавен автомобил за по-добре от японците.

    Коментиран от #20

  • 20 Антон

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Kirumo":

    А ти наеш ли какво е кола с 500-600 и повече расови коня? Защото имам две такива. И тези маздички, тойоти и подобия могат само смях да предизвикват.в топ 100 на нюргбургринг тези тойоти и маздички въобше ги няма...., субаро също. Абе жалка работа. Ето тука си направи справка: http://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/. А ти си говори за жълтите нефели.

    Коментиран от #21

  • 21 Kirumo

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Антон":

    На тия Маздички и подобия се кланят хора, които са карали почти всичко. Кристиан Вон Кьонигсег - шефът на компания правеща коли с над 1200 коня е фен на MX5 и притежава една такава. Това би трябвало да ти говори, че в реалния свят, мощността не е толкова важна.

    Коментиран от #22

  • 22 Антон

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Kirumo":

    Е защо не са бързи на нюргбурринг. А и аз съм фен да тресна некоя афро-американка ама си имам качествена българска жена. Имам един съсед който обича ракия, ама това не значи че ракията е оо-добро от качественото отлежало малцово уиски. Каквито и глупости да пишете има един неуспорим факт : в момента няма японска кола която да конкурира топ европейските спортисти, и като гледам в това отношение жълтите затъват все повече и повече. Останали са им само непретенциозните градски коли и нищо друго.
  • 23 Рекет

    2 0 Отговор
    Относно господин 112 112 112 какво коментираш и ти бе асматичен човек си ти не двигателя на колата , каква кола имаш ти за да коментираш автомобил 2019. Карай си кадета и не се занимавай С глупости