Last news in Fakti

9 Януари, 2019 11:13 17 652 19

Opel Zafira стана микробус

  • opel-
  • zafira
Opel Zafira стана микробус - 1

В гамата на Opel се появи нов съперник на Volkswagen Transporter T6. Германската марка, която вече е под шапката на PSA, представи новата Zafira Life. Тя е създадена на платформата EMP2, на която се прави и Peugeot Traveller.

Opel Zafira стана микробус

Иновацията на практика сменя пътническото Vivaro, създадено в кооперация с Renault-Nissan. Пътническият микробус ще се предлага в три версии - Small, Medium и Large, които ще са с дължини съответно 4.6, 4.95 и 5.3 м.

Opel Zafira стана микробус

В салона ще могат да се побират до девет души, а в ролята на бизнесван ще влезе модификацията Lounge, която ще бъде налична във вариантите Medium и Large. Тя ще разполага с четири места в задната част на салона и с две плъзгащи се врати.

Opel Zafira стана микробус

Все още няма официална информация относно двигателите на новата Zafira. Известно е, че миниванът ще е достъпен, както с предно, така и с 4х4 задвижване на колелата. През 2021 година ще се появи и изцяло електрическа версия.

Opel Zafira стана микробус


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    17 68 Отговор
    неМожачите от Opel заменят Renault с Peugeot (от чието семейство са.... засега). Адам Опел просто е трябвало да продължи да си прави шевните машини, а да не ламти за по-големи играчки.
  • 2 газ53

    27 18 Отговор
    Ситроен с емблема на Опел!
  • 3 Boxer

    21 5 Отговор
    Добър вариант е за хора пътуващи често на големи разстояния, ако има дизелов вариант. Електричката е най-неподходяща т.к. ще трябва да бие магистрали, това не е градски автомобил ! Освен това предразполага към мъкнене на повече багаж; бил съм в ролята на товарно магаре с един гранд сценик и знам как е; сега съм с по-малка кола и ми е по-добре : )
  • 4 ХХМ

    50 16 Отговор
    За съжаление съсипват една марка, коато е дала много на автомобилния свят.

    Коментиран от #8, #9, #12, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Веси

    28 7 Отговор
    Защо съсипват Зафирата? :(
  • 7 Гого

    2 3 Отговор
    Модата copy - paste отдавна не работи вече !!!!
  • 8 Jack Bauer

    27 18 Отговор

    До коментар #4 от "ХХМ":

    Опел беше съсипан от американците. Сега обаче французите от PSA ще го възродят и ще го направят истински автомобил.
  • 9 ФатмакЪ

    14 27 Отговор

    До коментар #4 от "ХХМ":

    Би ли изброил няколко значими нововъведения, които Опел е дал на автомобилостроенето? Освен ръждата и любовта с пътната помощ?

    Коментиран от #10, #11, #14

  • 10 Men

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "ФатмакЪ":

    Брой си ги сам колко са нововъведенията на Опел, давам ти линк да си ги вадиш из 120 годишното им автомобилно производство, в два период най-голям европейски производител. Един от много малкото със собствена развойна писта от такъв мащаб, какъвто е този на пистата им в Дуденхофен. https://www.opel.com/company/history.html
  • 11 Пурко

    28 4 Отговор

    До коментар #9 от "ФатмакЪ":

    Всъщност легендите за Опеловата ръжда си имат първоизточник и просто са преписани. Просто думата Фолксваген е заменена с Опел.
    Някой спомня ли си първите Голфове от края на 70-те как ръждясваха още на ВТОРАТА си година? И то не само по праговете и веждите, а на всевъзможни места. И въпреки антикорозионните покрития! Оправдаха се с грешки в конструкцията на пресите за ламарините, от които грешки се появили напрежения в конструкцията на колите им.
    Тааа вицовете за ръждата тръгнаха именно от Голфовете. Години по-късно Опел се изложиха с първите Корси и Кадетите (Капките), но при тях ръждата избиваше на 5-7мата година, а не на 2-та като при Голфовете.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Уемо

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пурко":

    Маздата ръждясва мноо повече и от голфа и от опела 😀😀
  • 14 Антонн

    11 7 Отговор

    До коментар #9 от "ФатмакЪ":

    Вместо колегата ХХМ ,аз ще ги кажа.
    Матричните светлини IntelliLux LED.
    Side Blind Spot Alert .
    OnStarIntelliLink.
    Остави това,кажи ти други значими какво са дали.
    Да ръждата се среща до Astra G,Vectra B,Omega B.
    Но двигателите могат да искарат 3-купета.
    Каква лъбов с пътната помощ,явно караш нещо френско,италианско или BMW.Имаш ли представа че на много от моделите.Астра,Кадетт,Вектра от старите късаш ангренаж .
    Вадиш ремъка от багажника,сменяваш и продължаваш.
    Сменяш съединитела за 1ч. без да сваляш скорости.
    А по трудните мотори XE и LED наказваха всичко на ред,в този клас и не само.Опел от години няма,особено франсетата ги сасипаха тотално.

    Коментиран от #15

  • 15 ХХМ

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Антонн":

    Благодаря за сравнително изчерпателния отговор колега, явно имаш познания. Ще споделя че съм навъртял над 500 000 км. Със собствени опели ( Астра ф 1.7Д- 100000, Астра ф 1.6 350000, Астра х 2.0т. 50000) мисля че мога срокойно да кажа много добри автомобили.
  • 16 БатП

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "ХХМ":

    Не мисля, че точно с това я съсипват. Като гледам просто сменят Виварото и за да не използват същото име, което си носи потеклото на Ренде, пускат Zafira Life. В типичния стил на българската журналистика заглавието е подвеждащо - Зафира ще си има и занапред, просто буса им ще е Загира Лайф.

    Коментиран от #17

  • 17 ХХМ

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "БатП":

    Разбирам. Просто казвам че инженерите от опел са способни да правят собствини розработки. До сега голямата част от разработките но GM идваха ог Рюселхайм. От сега ще бъде пежо с емблема опел, което е жалко.
  • 18 opela

    2 1 Отговор
    opel bqha do 2016 zatui si karam agialta c20let i corsata c20xe
  • 19 дявола

    2 0 Отговор
    Нещо по така от Опел