11 Януари, 2019 16:55 7 142 16

Дядо намери изгубената си преди 45 г. брачна халка в двигател

  • oldsmobile-
  • брачен пръстен-
  • брачна халка

93-годишен вдовец от Айова получи обратно сватбения си пръстен, който изгубил преди близо половин век в двигателя на Oldsmobile 98 от 1972-ра, съобщава ABC News. Рей Шмюкър купил колата, за да вози с нея болната си съпруга на химиотерапия.

Скоро след като се сдобил с двувратката, Рей установил, че пръстенът му липсва. Решил, че най-вероятно се е изхлузил неусетно от пръста му, докато свалял ръкавиците си, но въпреки старателното търсене не успял да го намери.

Малко преди съпругата му да почине, Шмюкър отишъл в бижутерия, където успял да купи почти идентична халка. Рей карал "олдсмобила" още известно време след смъртта на жена си, но после го изоставил в двора си.

Сърце не му давало да продаде колата, но 20 години по-късно се появил купувач за 7.5-литровия двигател. Уил Фрай искал мотора за своя Oldsmobile 442 от 1969 г. - първия автомобил, който си купил - и вдовецът се съгласил на сделка.

Докато източвал работните течности и почиствал двигателя от трупаните с десетилетия мръсотии, новият собственик чул нещо да издрънчава на пода. В локвата от масло отдолу проблеснал някакъв дребен предмет, който се оказал изгубеният пръстен.

Фрай веднага се обадил на дъщерята на Шмюкър, за да попита дали някой от семейството не е губил халка. Така пръстенът се върнал при собственика си 45 години по-късно, а гигантският V8 вече се радва на втора младост под предния капак на реставрирания Oldsmobile на човека, който го открил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авто спеца

    22 36 Отговор
    Е това на снимката може ли да е кола изобщо? Параход! 7,5 двигател и после защо имало затопляне на планетата!!!

    Коментиран от #3, #13, #15

  • 2 Пища Хуфангел

    21 23 Отговор
    При вида на тази снимка всяко дърто седесарче се размечта какво би карал евнтуално през 1975г.ако в България нямаше социализъм! Аре на опашката за Запорожец и да няма много мрънкане!
  • 3 Двувратка

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Авто спеца":

    Не само че автомобил, а е само с две врати. Смятай колко са били големи моделите с четири.
  • 4 Четиривратка

    11 23 Отговор
    Като обори. Само за кравари.
  • 5 Бесен Язовец

    23 4 Отговор
    Този дядо е явно измъчен от тежкия живот в гниещата Америка и вместо на 82 годишен, изглежда на цели 62 !

    Коментиран от #8

  • 6 До всички нагоре

    20 1 Отговор
    Човечеца е безкрайно щастлив от случилото се.А вие каква злоба изляхте срещу него бре селяни.
  • 7 vasik atanasova

    9 1 Отговор
    ТОЗИ ДЯТКА БАЯ СИ Е ПОЖИВЯЛ
    ДО 48 Г ЕРГЕН И СЕГА НА 93
    БРАВО ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И ДА ПРАВИ ОНАЗИ РАБОТА КАЧЕСТВЕНО
  • 8 Стефан Стамболов

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Дядото е на 93! Възраст непостижима за ушанкия!

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан Стамболов":

    Да колега прав си, грешката е моя !
  • 10 8981

    12 0 Отговор
    Това във ВАГ не може да се случи. Там има само тъга и болка.
  • 11 Збигнев Бжежински

    6 4 Отговор
    Ето заради такива катафалки американците въвеждат рестрикциите за разход на гориво на автомобили в ранните 70 на миналия век, които само Хонда успява да покрие, след което си ги и отменят. Иначе това да не е изпълзяло от някой метеорит, като гледам кратера зад него?!!?!

    Коментиран от #14

  • 12 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 1 Отговор
    Тва в бг не мое се случи ганьо да намери пръстен и да се обади да го върне

    Коментиран от #16

  • 13 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Авто спеца":

    Ами погледни бройките на продажбите тогава и сега и ще откриеш за голямо твое съжаление , че на един от тези в момента се падат между 25 и 30 малолитражки от 1 - 1,2 литра , тоест около 25-36 литра обем общо !!!!! И то тези "параходи" рядко имат по повече от 100-150 000 мили пробег , а сегашните дето не слизат от тях , под 200 000 мили не падат , кое според тебе е замърсило повече ??
  • 14 Random

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Збигнев Бжежински":

    Нищо не са въвеждали, саудитците им режат петрола и цените на горивата скачат до небесата и хората започват да купуват по-икономични коли, а най-икономичните и здрави коли по това време са японските. После вносът се възстановява, обаче вече е късно - хората са разбрали че японските са по-здрави, по-евтини, по-качествени и по-икономични, и спират да купуват хамерски боклуци по 2 тона и половина които ръждясват за една година и се трошат всяка седмица. (британците са най-зле, обаче хамерите не отстъпват)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ganio

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Грешиш мой човек, веднъж намерих златен медалион и го върнах на собственика му. А скапаняка(селянин от Самоков) дори не каза благодаря.