15 Януари, 2019 11:00 9 051 30

Новото Infiniti се счупи, пропусна премиерата си (ВИДЕО)

  • infiniti-
  • qx inspiration-
  • детройт 2019

Електрическият кросоувър QX Inspiration, който трябваше да стане голямата звезда на щанда на Infiniti в Детройт, се повреди, докато се придвижваше на собствен ход в изложбената зала към официалната си премиера, съобщава Detroit Free Press. Ситуацията може да изглежда като тежък гаф, но подобни проблеми изобщо не са рядкост, тъй като возилото не е дори предсериен прототип, а само концепт.

QX Inspiration е особено важен модел за луксозната марка на Nissan. Той не само трябва да положи началото на електрическата ера за Infiniti, а и демонстрира бъдещия дизайн на цялата моделна гама.

От компанията определят QX Inspiration като "кросоувър със средни размери", но не навлизат в никакви подробности. Известно е единствено, че електромобилът е дълъг 4 650 мм или приблизително колкото QX50.

Прототипът изглежда доста агресивно - има къси надвеси, хищни фарове и гигантски 22-цолови колела. От Infiniti разказват, че за направата на интериора са използвани традиционни японски занаятчийски техники и скъпи материали.

По непотвърдена информация кросоувърът има два електромотора и система за двойно задвижване e-AWD. Според представители на Infiniti мощността на силовата установка съответства на бензинов V8, а 115-киловатчасовата батерия в пода осигурява автономен пробег от 500 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ассссс

    12 12 Отговор
    Трудно ще бъде продпочитан след първоначалното негативно техническо впечатление.
  • 2 Alfa Romeo

    11 15 Отговор
    Китайско качество! Суши кола да направи ххахах

    Коментиран от #18

  • 3 777

    15 6 Отговор
    Много ми е странно, че продължават да правят електрическите автомобили с дизайн, все едно са с ДВГ. Още не могат да излязат от стереотипа.

    Коментиран от #13, #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 AUDI

    11 16 Отговор
    Не бе те джапанките са мега здрави :D:D изток и кола - малко като Африка и ски.

    Коментиран от #20

  • 6 Татко ти

    10 11 Отговор
    Още от завода е дефектна.Джапан пауа.
  • 7 ЦъкЦък

    5 4 Отговор
    Хич ми не ересва! Че то и мигачи няма бе...само две дупки да влазя водата, че по-бързо да ръждясва...Току виж му дала накъсо и батарейката на "дзверо"! А отзад все едно го е ритнало магарето...Цък, не фаща око!
  • 8 Антиелектрика

    10 5 Отговор
    Как така, те нали електричките не се повреждаха? Това ще да е фейк новина платена лично от Тръмп.

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Хаха

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    Май никой не чете статията това е прототип нито е тестват нито нищо какво очаквате да обиколи света ли

    Коментиран от #10

  • 10 Антиелектрика

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Така е, никой не чете статиите, особено електрофилите. "Електрическият кросоувър QX Inspiration, който трябваше да стане голямата звезда на щанда на Infiniti в Детройт, се повреди, докато се придвижваше на собствен ход в изложбената зала към официалната си премиера, съобщава Detroit Free Press". За теб обиколка из залата е обиколка на света ли? Щом са се напълни да демонстрират, че може да се движи, сега е нормално да търпят негативи.

    Коментиран от #12

  • 11 Мършата

    6 3 Отговор
    Тоя дизайн бих асоциирал към санитарни нужди ( кутийка за тоалетна хартия ), отколкото за автомобил!! Или за био таолетна!!
  • 12 Никой

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Антиелектрика":

    Значението на концепцията е дизайна, да не си мислиш, че това ще е готова за пътя кола. Отдолу най-вероятно има някакъв обикновен мотор, ако щат и мотор от прахпсмукачка да сложат няма значение. Всички технически характеристики които се дават за концептите са какво би било възможно в бъдеще, а не какво реално има сега. Някои концепти дори нямат окачване или двигатели.
  • 13 Никой

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "777":

    Колите са изглеждали така вече 100 години. Място за двигател отпред, хората зад него. Трудно е да се направи веднага нещо различно, защото хората може да не го приемат. Засега колата, която най-добре се възползва от това като дизайн е Jaguar I pace.
  • 14 Мъж ли си?

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    Нали даде мъжката си дума, че ще спреш да пишеш завинаги? Къде ти е достойнство?

    Коментиран от #19

  • 15 Jack Bauer

    6 3 Отговор
    Нормално за инфинити. Преди 4-5 години си купих чисто ново и на 3-тия месец взе да му скърца тавана и да де откача от едната страна, в сервиза казаха че е нормално и не се счита за фабричен дефект. Добре че го блъснах на 6-тия месец и ми изплатиха "тотална щета".
  • 16 куку руку ку

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "777":

    Всичко по реда си. То и първите автомобили са приличали на файтони...
  • 17 Японеца

    2 3 Отговор
    Дизайна е впечетляващ.За аварията да си берат грижите, като ваг, бенве и другите софтуерни технологични мишоци.
  • 18 Като гост

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Alfa Romeo":

    Също като макарон да направи кола! ххахах

    Коментиран от #27

  • 19 Антиелектрика

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мъж ли си?":

    А аз нали ти казах да пишеш само с един ник, за да те прескачам?! Нито въздухът под налягане в бутилки е реактивен двигател и е технология от миксерите, нито ти си нормален, за да си губя времето с теб!

    Коментиран от #22

  • 20 Ввв

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "AUDI":

    Точно така,както и Ауди и надеждност,две несъвместими неща

    Коментиран от #21

  • 21 AUDI

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ввв":

    Така е ...ако караш а4 на 15год и 120 000 реални :D:D:D:D смешки

    Коментиран от #26

  • 22 Мъж ли си?

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Антиелектрика":

    А какъв двигател е тогава, ако не е реактивен? Всеки двигател който използва дюзи и флуид излизащ от тях за да използват реактивна сила се казва реактивен двигател. Много са ти разтегливи критериите. Значи, когато говорим за ДВГ постоянно буташ реактивните двигатели при тях, но сега това на Тесла не е реактивен двигател, въпреки че я кара да лети, защото ти така си решил и според тебе реактивните двигатели задължително използват горене? Много си нагъл, освен човек без достойнство.

    Коментиран от #24

  • 23 Julio

    2 0 Отговор
    Да го бутнат и ще запали...
  • 24 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мъж ли си?":

    Твоето е изключително тежка патология. Толкова ли си спорозависим и побъркан, за да не проумяваш елементарни неща? На, чети https://www.theverge.com/2018/6/16/17459224/tesla-roadster-elon-musk-spacex-falcon-copv Никой никъде не твърди, че Тесла има реактивен двигател, защото нито е реализирано, нито ще може да се ползва законно по пътищата, нито е ново, защото отдавна има други производители с подобни системи, включително и Пежо и Ситроен. Защо и кое как се нарича, чети в статията и си набий в болното съзнание, че не желая да ме занимаваш повече с душевното си заболяване.
  • 25 Пак ли функционална неграмотност?

    1 0 Отговор
    Тази статия е от агенция "една жена каза", но все пак:

    1.Черно на бяло са ти написали хората още в заглавието : Here’s how Elon Musk might use ROCKET THRUSTERS on the new Tesla Roadster. Ето как Елон Мъск може да използва ракетни двигатели на новия Tesla Roadster.
    2. Peugeot и citroen не са използвали реактивни двигатели а са задвижвали директно колелата чрез използване сгъстения въздух за задвижване на турбини.
    3. автомобилите с реактивни двигатели за които постоянно говориш, могат ли въобще да се движат по пътищата, както ще прави Tesla Roadster? Можеш ли да идеш до магазина с тях? А на море?

    4. Да се върнем на въпроса. Ракетният двигател реактивен двигател ли е или не? Реактивна тяга ли използва или не?

    5 Нали беше много слаб като пръдня? Защо ми даваш статия с доказателства за обратното? Там се говори, че струята е изключително мощна и излиза със скорост 2500км/ч. При тази мощност автомобила буквално може да полети и да преодолее ограниченията породени от сцеплението на гумите с пътя.
  • 26 Ввв

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "AUDI":

    Самият факт,че харесваш напудрен фолксвагвен е достатъчно красноречив колко ги разбираш нещата :)

    Коментиран от #28, #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 АLFA Q 4

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ввв":

    Е ИМА ЛИ ПО ТРОШЛИВОСТ ОТ ТАЯ НЕМСКА БАРАКА, AUDI,,

    Коментиран от #29

  • 29 AUDI

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "АLFA Q 4":

    Беги.... АЛФА ОМЕГА и тн.... я кажи Селенията как е ?! :D:D:D повече от БМВ го яде
  • 30 AUDI

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ввв":

    Самият факт ,че карам такъв "напудрен Фолксваген" говори наистина :)