Last news in Fakti

28 Януари, 2019 13:21 16 421 30

Renault показа новото Clio отвътре

  • renault-
  • clio-
  • женева 2019
Renault показа новото Clio отвътре - 1

Renault започва да подгрява публиката за дебюта на петото поколение на бестселъра Clio. Французите публикуваха снимки от интериора на новия модел, външността и техническите му характеристики ще бъдат разкрити утре, а премиерата на самия автомобил ще се състои на автосалона в Женева през март.

Renault показа новото Clio отвътре

Ако се съди по снимките, интериорът на Clio ще претърпи пълна промяна. Хечбекът ще получи нов волан, вертикален екран на информационно-развлекателната система с диагонал 7 или 9.3 инча в зависимост от модификацията и цифров приборен панел с диагонал 7 или 10 инча.

Renault показа новото Clio отвътре

За оформлението на салона ще бъдат достъпни осем цветови комбинации и също толкова варианта осветление. Седалките ще бъдат разположени по-ниско, отколкото досега, централният тунел е по-висок, а скоростният лост е скъсен.

Renault показа новото Clio отвътре

Новото Clio ще се оборудва с електронна ръчна спирачка и безжично зарядно за мобилни устройства. Автомобилът ще бъде построен на модулната платформа CMF-B, която лежи в основата на следващия Nissan Juke и семейството Dacia Duster, Logan и Sandero.

Renault показа новото Clio отвътре

Renault показа новото Clio отвътре


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    19 23 Отговор
    нищо не разбирам от коли но си мисля за тоя таблет. Средно живота му е 2-3 години дори по малко ако искате да сте актуални. Ще може ли да се преинсталира с нов софтуер или след 3 години колата ще е за болука?

    Коментиран от #25

  • 2 Jezza

    30 8 Отговор
    Малък е тоя таблет, да му сложат още по-голям. И за чий х.й р тва в тая малката кола ?
  • 3 Meganoob BG

    37 10 Отговор
    А кога ще направите автомобил с достъпна цена? Нали знаете? Нещо което да не работиш цял живот само да си го купиш и после ще работиш остатъка от живота си да му плащаш скъпите данъци. Вместо тая буца с евтини китайски пластмаси която се опитвате да пробутате на космическа цена по-добре ще е да пуснете пак Рено 5. Нали я помните? Онази кола правена от истински инженер.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Ицо багера

    7 9 Отговор
    И Каква ще е цената на автомобила? По -рано ни се втълпяваше идеята, че цената на съответния клас автомобил остава същата, само модела се променя. Обаче не е точно така - Сега цената на повечето "Астри" или един "Голф" гони 50 бона. Това все пак е нисък клас автомобил.За Тези пари се купуват автомобили от типа SUV (4x4)...

    Коментиран от #22

  • 5 AUDI

    23 9 Отговор
    Тая пластмасова буца е пионер в малкия клас откъм оборудване ;)
    Никой никога няма да е доволен. Клиото си е класика, макар и не с толкова качествени материали в ниските нива. Таблета пичаги не е като таблетите по магазините само да знаете , ама айде. Софтуер си има , ъпдейтва се в дилъството и така. А който няма пари и възможност да кара ново Клио , да не плюе , а да се стяга и да бачка. Карал си Клио и пак бих карал може би или поне за жената

    Коментиран от #26

  • 6 ГосТ

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Meganoob BG":

    Рено правят достъпни автомобили. Като цяло това е водещо във френското автомобилостроене-спортни автомобили (става въпрос истински автомобилен спорт-Ф1, WRC,Dakar) и народни коли. Особено Рено. Това че нашият стандарт е такъв,е отделен въпрос...за съжаление
  • 7 AUDI

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Meganoob BG":

    А знаеш ли Рено 5 навремето колко е струвал ? Спрямо ситуацията тогава на икономики , пазари и тн. или си пишеме ей така да не се схващат пръстите?
  • 8 Random

    5 18 Отговор
    ГРОЗНО
  • 9 Голям Слон

    26 2 Отговор
    Трябва постоянно отнякъде нещо да ти свети, бибитка, намига, вибрира. Не мога да разбера едно: всеки говори за безопасност, но в крайна сметка пак накрая си пълни колите с абсолютно ненужни джаджи, които да разсейват постоянно шофьорите. На мен ми стига една запалка за зарядното на телефона и стойка, която мога да сложа или махна по всяко едно време - за навигация! Климатроник и кожен салон! И всичко друго, което искам е простор и липса на разни дразнещи звуци и светлини...

    Коментиран от #11, #12, #16, #21

  • 10 Тико

    5 0 Отговор
    Волан,челно стъкло,ск. Лост
  • 11 Зорлем

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Голям Слон":

    Вече сме малцинство тези, които искаме тишина и простор. Новото поколение се вълнува повече от това коя мобилна операционна система се поддържа от "инфотейнмънт" системата на колата, отколкото какъв ѝ е разхода на гориво например. И аз не го разбирам и директно отсвирвам всякакви електронно-течно-кристални-тъч глупости не само при колите, но това са реалностите.
  • 12 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Голям Слон":

    Салонът на Тесла е точно такъв, ама пък там го плюят, че бил такъв и че всичко се управлявало от таблета. Да де, ама настройките ги правиш веднъж и това е, не пускаш чистачките оттам все пак, а и те са автоматик, аз на моята забравям въобще за светлини и чистачки - тръгват си при нужда или както са нагласени. Не знам какво се плюе по опростяването като това е начина да се концентрираш върху пътната обстановка, а не да търсиш всяко копче къде е и да гледа встрани. А за клиото - страхотен салон за кола под 30х.лв. Това са 300лв на лизинг месечно, който ги няма трябва да се оправя без кола, което всякаш вече се приема за немислимо от народната психология, нямам обяснение защо. Защо всеки трябва да има право на кола, било тя да е канцерогенен замърсител и да трови околните по брутален начин?

    Коментиран от #14

  • 13 копирачи

    5 9 Отговор
    директно ви го пиша - взели са от новата корола 2019та само че са сложили един гнусен таблет да е пълно унижението
  • 14 Зорлем

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Е, точно при "тъч екраните" няма как да не гледаш и внимаваш какво натискаш. Просто при тях едниствената обратна връзка е визуална. Не е като при копчетата да усещаш дали си го натиснал или завъртял. Така да се каже това се учи още първия срок в училището по "ергономия". Да не говорим, че като всичко се прави "през таблета", независимо с пипане или с някакви копчета и врътки, всяка една функция е на поне 2 "клика" разстояние. При спряло положение на паркинга това не е толкова досадно и е много ефектно за детските очи, но по време на движение е силно изнервящо. А на това дето чистачките и фаровете могат да работят изцяло автоматично мога да кажа - айде нема нужда да си хвалим гарджетата. И нашите кошници са с такива, но рано или късно се налага ръчна "корекция".
  • 15 Мале мале

    17 8 Отговор
    Половината най вероятно не са сядали в Рено през живота си! Българина с овчите си разбирания! Един казал някога не стават те тия Рена и стадото веднага след него! Рено правят доста надеждни автомобили до доста по ниски цени в сравнение да речем с германските или японските в съответните класове! Също така доста по евтино за поддръжка! Ако не сте имали и потдържали такава марка няма смисъл да хейтвате! Френските инженери едва ли се интересуват от мнението на бедния българин

    Коментиран от #19

  • 16 Мммм

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Голям Слон":

    Колега не си единствен,но това е ориентирано към тенденциите в обществото в момента и за близкото бъдеще. И в моята е така,свети,писка,трепери,но това са предупрежденията, и когато се кача на по-старата с 10г. започват да ти липсват и да се ослушваш,като гърмян заек. Същото е като да кажеш за какво са им на лекарите тези скенери,ямр и т.н. новости и технологии това е живота.
  • 17 Ддд

    10 1 Отговор
    Много разбирачи, много. Не било хубаво, било па и скъпо - защо ли?
  • 18 БАРС

    5 3 Отговор
    НЕка тия които никога не са имали кола или пък тия които имат дане пишат тъпи коментари за марка която никога не са карали или сядали.Няма лоши коли има лоши шофьори които не си подържат колите един вид са каруцари.Така че всяка кола сама по себе си е хубава.Колкото до реното след като мерцедес ги покани отдавна да правят съвместно дизел 1.6 защтото рено са напреднали в тая насока сещтате се за какво става въпрос
  • 19 Boxer

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Мале мале":

    На рено съм навъртял 200 хил. км. Все още е в ежедневна експлоатация едно клио от 1992г. Но за мен тази марка умря( след 2000г). Имах гранд сценик 1.9 дци . Все още не мога да повярвам какво видях, какво преживях и колко платих... Така, че това от снимките, колкото и красиво и удобно да изглежда - виждам колко много неща има да се повредят! Надежност НУЛЕВА ...
  • 20 Японеца

    1 0 Отговор
    Перфектно е за 20 000лв.!Толкова му е тавана!
  • 21 gvdff

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Голям Слон":

    идеята е такава, че вече всичко не е това, което беше. идеята е да се мине на ток, да пуснеш парното през меню на вграден в конзолата таблет през 3 стъпки. Истинските шофьори изчезват, на тяхно място идват хората, които карат само за придвижване от А до Б. За тях е тази кола, да си пързалят пръсти по таблетчето и да си карат. От всички масови системи за безопастност само еърбеговете са достатъчно адекватни, а вече има и нови абс системи, които стават.
  • 22 123

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ицо багера":

    Еми, преди панелните гарсониери в София вървяха по 10 000 лева, ама сега са минимум 35 000 евро. За 20 години цената е скочила 10 път. Инфлация пич.
  • 23 Мартин

    1 0 Отговор
    Най-добре предния джам да го заменят с един голям дисплей.
  • 24 комбайнер

    3 1 Отговор
    Руски генерал в "Чайка": Какая етая игрушка? Шофьор: Ета назъйвается Рено Клио. Генерал - купите для мой маленкий двухлетнъй внук.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Обеля 9

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "AUDI":

    тук пред нашия блок ако спреш Клио, па макар и ново - направо си е цървул.
    Не е като да слезеш от боксонерата по джапанки и анцуг от Илиенци и с дъртата S класа да забиеш на кафе по Витошка.

    Коментиран от #27

  • 27 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Обеля 9":

    хахахаааааа-ти ме уби уе пич, хааааааа
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Мразя колите които имат за емблема "ЖЕЕНСКИ ПОЛОВ ОРГАН"!За това си джиткам ""Пежо"307 със стария мотор без много екстри,защото ха се повреди нещо и ще стоиш да чакаш да ти го оправят до второ пришествие
    Бъкано е с електроника и други ла.няни работи!И скъпо та свят ти се завива!Кола се купува не за келешлък,а да ти върши работа!А това за работа и нашите пътища НЕ СТАВА!!!!КАЗАХ!!!!!!!