30 Януари, 2019 10:14 22 678 38

Топ 10 на най-купуваните нови коли

  • автомобили-
  • продажби-
  • 2018
Топ 10 на най-купуваните нови коли - 1

През 2018 година глобалният автомобилен пазар демонстрира лека стагнация. През изминалата година в целия свят са продадени 95.6 млн. нови коли. Показателят е по-висок с 0.2% от резултатите за 2017-а, но в началото на годината експертите очакваха повече.

По данни на focus2move, продажбите рязко са намалели, когато беше въведен новият екологичен стандарт в Европа. Икономическата криза в Китай също оказва влияние. Според експертите, пазарът е имал потенциал да надхвърли 100 млн. автомобила, но горепосочените фактори са му попречили. focus2move посочва и кои са най-предпочитаните нови автомобили през изминалата година.

Първото място отново е за Toyota Corolla, а второто - за американския пикап Ford F-Series. Неочаквано, третата позиция е за кросоувъра на Toyota, носещ обозначението RAV4. Любопитно е още, че два пикапа и три кросоувъра са намерили място в десетката. Ето и топ 10 на най-продаваните нови коли за 2018-а, като цифрите след моделите показват броя продадени автомобили през миналата година.

1 Toyota Corolla – 1 181 445
2 Ford F-Series – 1 080 757
3 Toyota RAV4 – 837 624
4 Honda Civic – 823 169
5 Volkswagen Tiguan – 791 275
6 Volkswagen Golf – 789 519
7 Honda CR-V – 747 646
8 Volkswagen Polo – 725 463
9 Toyota Camry – 661 383
10 Chevrolet Silverado – 651 090


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    41 16 Отговор
    Де е Тесла? Нали много я търсили?

    Коментиран от #3, #17

  • 2 ТИГРЕ

    25 2 Отговор
    ТИГРЕ....ИМАШ ЛИ ПАРИ.....???
  • 3 ГосТ

    35 14 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Тесла търсят само неориентираните хипстърчета, които според мен са по зле и от джендърите. Всъщност,някой знае ли каква е разликата? Както и да е, невероятно куха лейка и снобарче (те вървят ръка за ръка) трябва да си, за да робуваш на надутите цени на тесли и айфони. Всеки си знае де ;)

    Коментиран от #14, #35

  • 4 GOLF R

    26 20 Отговор
    Време е селяните на алфа рогео да почнат да си хвалят изподраните с ключове легени

    Коментиран от #7, #22, #38

  • 5 СССР

    25 16 Отговор
    Дрогари и дрогарки - как така ?! Къде са нашите Лада и Масквич ???

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Велика България

    22 6 Отговор

    До коментар #4 от "GOLF R":

    Ооо, мекия, май някой с алфа ти е пръснал халката и няма да можеш да го забравиш никога. Харесало ти е, признай си.

    Коментиран от #10

  • 8 СССР

    8 11 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Расим":

    И като ти излиза какво, ще ходиш по адреси да правиш свирки ли?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 GOLF R

    7 14 Отговор

    До коментар #7 от "Велика България":

    някой джендър с алфа ли? ами няма как да стане понеже то първо трябва да запали тоя ЛЕГЕН МРЪСЕН

    Коментиран от #11

  • 11 Велика България

    17 5 Отговор

    До коментар #10 от "GOLF R":

    Тебе са те оправили , а даже не са те повозили. Сега разбирам защо си толкоз гневен. Предполагам , че не са ти и платили. Нищо, дерзай, някой ден може да достигнеш анално съвършенство, към което си се запътил и тогава може би няма да ти пука, когато някой с алфа пак ти плячкосва задния двор.

    Коментиран от #15, #16

  • 12 Фен

    2 14 Отговор
    Range rover sport e машината мечта

    Коментиран от #13, #25

  • 13 max

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Фен":

    Ами мечтай тогава
  • 14 Jack Bauer

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "ГосТ":

    Еееее гроздето пак е много кисело, а и доста на високо!

    Коментиран от #18

  • 15 GOLF R

    3 9 Отговор

    До коментар #11 от "Велика България":

    на тебе сигурно с тая алфа задника ти са го помислили за неизбухнал вулкан и учените са дошли с професионално оборудване да пускат сонди да търсят сезимична активност
  • 16 GOLF R

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "Велика България":

    на тебе сигурно с тая алфа задника ти са го помислили за неизбухнал вулкан и учените са дошли с професионално оборудване да пускат сонди да търсят сезимична активност
  • 17 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Как да влезе в класацията при положение, че трите й модела начисляват малко над 100х.бройки за 2018г.? Дори тази година няма да могат да направят повече от 300х.бройки, евентуално 2020 ще имат шанс да произведат половин милион и то общо. Дали ще ги търсят дотогава не се знае.

    Коментиран от #20

  • 18 ГосТ

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Jack Bauer":

    Грозде само пия, така че не гледам високо ли е,ниско ли е ;). А за теб ако айфона и теслата са хубаво грозде си въпрос на твой личен вкус. Гледам обаче не се харесва много ;)

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "ГосТ":

    ГосТ, вие сте някак интелигентно ПросТ
  • 20 2020

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    През 2020 ще произвеждат повече от половин милион, но само от Модел 3, а не общо. Още Ноември месец 2018 подминаха 200 хиляди бройки общо.
  • 21 Антон

    1 5 Отговор
    Споко, тука има един джендър с черно под ноктите. Неговата алфа с 80 минава между конуси и то на лед, без да поднася. Вие разбирате ли за каква супер дупер машина с прецакана по рождение ел.инсталация става дума. Същия този обикновено пише само с главни булви и яде спагети през носа.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 АLFA Q 4

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Антон":

    А ДАЖЕ И С ГЛАВНИ БУКВИ ТИ ПАК СИ СЛЯП

    Коментиран от #28

  • 25 Miusuka Madoto

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фен":

    Изборът на Мазохиста! Вервай ми!
  • 26 Ботев

    5 2 Отговор
    Тойота и компания от Япония, винаги са държали топ позиции в тези класации, питам се догодина дали Вагоните ще бъдат там, освен ако в Индия и Африка не настане някой икономически бум, само това ще ги спаси, щото техните сънародници-шваби им обърнаха гръб вече. Мой приятел живее в Хамбург и ми каза че всички таксита вече са хибридни Тойоти. Питам се какво е чувството да си шваба-уж гуру в автомобилното машиностроене, а да се возиш на японско компютърче, сигурно само цъкат и се питат: защо не заебахме тези нафтови печки по рано!!!

    Коментиран от #27, #29

  • 27 Простосмъртен

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ботев":

    Колега, прав си, новият завод на Тойота в Турция има поръчки за 6 месеца напред за хибридни таксита, дори ги боядисват фабрично със стандартният такси цвят за Германия-слонова кост-кремаво. Наистина, как ли се чувстват германците виждайки емблемата на Тойота на всеки ъгъл, сигурно им излизат циреи на задниците.
  • 28 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "АLFA Q 4":

    ?, конкретизирай се !
  • 29 Антон

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ботев":

    Гордостта е голяма - тойота за таксиметрови коли, ахахах, а мениджърите, адвокатите, докторите, предприемачите, каймака на обществото, се возят на порше,мерц,ауди, бмв. Ахаайах и това навсякъде по света, особено при твоя приятел е изключително силно изразено. То българския ганя смуче яко домашно варено джибри и то в големи количества, ама това не означава че първака ви е по-добър от десетилетията отлежало уиски, което се пие по 50 грама за наслада! Нали?

    Коментиран от #36

  • 30 темелко

    4 1 Отговор
    От японските коли,по убави нема.

    Коментиран от #32

  • 31 разбирачев

    2 2 Отговор
    ами разбира се, че в америка ще са на първо място тия японските тойоти и нисани, понеже са евтини за американците, които ги вземат с лизинги... от сума години предпочитат евтините японски коли... а и фордовете са си им евтини и здрави та си ги тачат ... все пак си е народната кола ... и шеви си го тачат ...
  • 32 разбирачев

    1 6 Отговор

    До коментар #30 от "темелко":

    много рециклирани пластмаси и железа вкарват японците и няма здравина, качество! тъй че не са това, което бяха през '70 '80 средата на '90 ... вече са си евтини таралясници с още по-тънки ламаринки :) единствено двигателите им са добри!

    Коментиран от #33

  • 33 Смисъла

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "разбирачев":

    Колега не ставай смешен - не пиши повече глупости!
  • 34 ЧистБизнес

    2 0 Отговор
    Не виждам какво толкова се горещите!Тук говорим за нови автомобили закупени глобално-естествено че Японските коли ще имат най-много продадени бройки:хората по Света на се "гъзари" ,а са разумни и практични,естествено че по съотношение цена/качество,няма кой да ги бие!Швабите са заложили на скъпото и естесвено ще продадат по-малко бройки!Друг е въпроса,че този пазар стана притегателен за много и все повече нови компании,особено с идващата ера на ел.задвижването-не знам дали не са притеснени в Дойчланд,но да не се окажат догонващи в един електрически луксозен свят-луксозно пътуване в абсолютна тишина-комфорт,а богатите това искат !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Антон

    1 3 Отговор

    До коментар #36 от "Ботев":

    Като не можеш да си позволиш премиум кола поне не се заблуждавай. Хехе спрелите лексуси със трансмисии на атв-та. Знаеш ли какво е CVT скоростна кутия. Убива всякаква динамика, звука на двигателя е сякаш се мъчи и не му достига мощност, но пък е евтина, и по тази причима се вгражда в луксозната тойота. Отиди и покарай кой да е нов лексус и ще разбереш. Премиум кола с цена 100 хил.лв. и ускорение до 100 над 9 сек. Смях смях смях. Жалко е за лексус. Премиум купето им lc500 с чист v8 върви като качествен немски дизел. Единственото му хубаво е звука от генерацията и нищо друго. Като видим при твоя приятел в немско таксита порше, тогава ще се върнеш и ще имаш право да говориш. А до тогога ще мълчиш и ще слушаш какво ти казват батковците! Нали?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.