Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 10:47 9 974 24

Всичко, което знаем за новия Volkswagen Golf

  • volkswagen-
  • golf viii

Осмата генерация на най-популярния модел на Volkswagen предстои да бъде представена през лятото на тази година. Към момента не са известни много ТТ данни за модела, но сега ще ви запознаем с това, което ни е известно.

През 2002 година Volkswagen Golf се превърна в абсолютен бестселър на марката и от тогава до ден-днешен си остава най-продаваната кола в Европа. През 2019-а ще се появи осмото поколение на модела, към което германците подхождат изключително внимателно.

Кросоувърите все повече стесняват пазарите на вездесъщия Golf, но прогнозите са, че той ще си остане най-продаваната кола на марката. Поради тази причина към дизайна се подхожда крайно внимателно. Екстериорът ще претърпи промени, но основната осанка ще бъде запазена.

Колата ще стане по-спортна и динамично изглеждаща, като това ще бъде направено за сметка на нови брони и диодни предни светлини. Далеч по-силно ще се промени интериорът на колата. Очакваните промени по арматурното табло ще премахнат изцяло аналоговите прибори и подобно на Touareg и Golf ще се обзаведе с два големи екрана.

Диагоналът им ще е по-малък от този на Touareg, но предлаганата информация ще е същата. Още нещо любопитно е, че Volkswagen Golf VIII ще е по-лек от досегашната седма генерация. Каросерията ще запази хечбек формата си, но едва ли ще има триврата версия.

Автомобилът ще се оборудва с два бензинови и с два дизелови агрегата. 1.5 TSI ще е с функция за изключване на част от цилиндрите, а базовото моторче ще е 1.0 TSI. Дизеловите двигатели ще са с обем 1.6 и 2.0 литра. Що се отнася до версията GTI, за нея се предвижда форсиран до 252 конски сили двулитров четирицилиндров турбомотор.

Версията GTI TCR пък ще е с мощност от 286 коня. Ще има и хибрид, който ще се прави на базата на бензиновия 1.5 TSI мотор, като се спекулира и с втори хибрид, базиран на двулитровия дизел.

От VW официално потвърдиха, че производството на осмата генерация ще стартира през юли тази година, а онлайн премиерата ще се състои малко по-късно. Публичният дебют на колата ще се състои през есента на 2019-а на домашното автоизложение във Франкфурт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бмв

    14 7 Отговор
    на газ можи ли?
  • 2 Borislav Popov

    35 13 Отговор
    Като видиш един Голф - все едно си видял всичките !

    Коментиран от #18

  • 3 493

    21 4 Отговор
    Масово започнаха да монтират телевизори в колите. Очевидно да произведеш LCD панел и контролер за него сега е много по-евтино от класичеко аналогово табло със стрелки. Въпреки, че съм почитател на френския дизайн, предницата на тази ми харесва.

    Коментиран от #7

  • 4 GOLF R

    17 26 Отговор
    това което аз знам е, че ще ми е следващата кола! а не някакви руски алфи ромеота и темподобни соц возила

    Коментиран от #6, #22

  • 5 AUDI

    24 17 Отговор
    Екстра си е Голф-а , ама сега ще почнат разбиращите които просто нямат идея защо не го харесват, да плюят и да казват колко чуплив бил.
  • 6 Borislav Popov

    22 22 Отговор

    До коментар #4 от "GOLF R":

    Как изобщо можеш да сравняваш Алфата с тая конфекция ? То добре че на времето хванаха Италианците да им направят дизайна на Голфа. Иначе и до сега щяха да правят костенурки. То и за това не смеят да го пипнат дизайна . Даже останалите модели са като Голф. Джета - Голф с багажник. Тигуан - Голф + .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 За хейтърите

    28 16 Отговор
    Много хора хейтват Вага и в частност голфа, без да са били собственици на такъв. Обаче е факт че голфа не случайно е един от най-продаваните автомобили.

    Коментиран от #9

  • 9 Borislav Popov

    18 8 Отговор

    До коментар #8 от "За хейтърите":

    А ти случайно да не си карал всички марки автомобили и модели ? Има хора които цял живот карат автомобил от една и съща марка. Как могат да направят сравнение ? А например не повтарям марките . И да - карал съм и Голф. Не е нещо извънземно.

    Коментиран от #19

  • 10 Мартин

    16 1 Отговор
    Лично мнение,но съвсем станаха еднообразни тея новите vw отвътре. Това от голф през пасат та до SUV- тата всички са с таблети. Само големината им е разликата. Друго си е с физически бутони.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Зорлем

    17 4 Отговор
    Аз не съм притежавал, но се случвало да карам няколко (дори и едно ГТИ) и също не виждам какво толкова го превъзнасят пък някои негови почитатели. Кола като кола. Някои неща ми харесват, други не, но не виждам защо трябва да е по-скъп от един Опел или едно Пежо например.
  • 13 бай ганя от село

    20 4 Отговор
    Аа голфарата брат,най-яката кола за такива селски бичмета като мен. голфу TDI какво му трябва повече на селски бастун като мен

    Коментиран от #15

  • 14 Асан от Факултета

    5 13 Отговор
    Копират Тойота тези недоносчета!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Разбирача

    13 9 Отговор
    Гоуфа си остава Гоуф вари го печи го пернишка каруца.
  • 17 Георги

    12 9 Отговор
    Голфа си е номер 1 не случайно се кара и продава толкова много
  • 18 Autobild

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Абсолютно... на това му викат КЛАСИКА!Същото както със Порше 911 всичките са еднакви:-*
  • 19 За хейтърите

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Тоест казвате че е случайно това че голфа е един от най-карания модел?
  • 20 Най Хуйстил

    6 4 Отговор
    Значи хваляй старо карай ново,погледнете статистиката за продажба на коли по марки в Бг и ще разберете че гоуф и хлопел са сред най продаваните,имам и карам от двете марки коли и съм много доволен!
  • 21 Ввв

    12 11 Отговор
    Същият цървул като предишния,вагинова конфекцийка...
  • 22 АLFA Q 4

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "GOLF R":

    ТЯ И ПРЕДИШНАТА Е СЪЩАТА
    ААААА ти ще сменяш плаката в тоалетната
  • 23 Alabuga

    5 0 Отговор
    Дойдох за колата,останах за коментарите
  • 24 един

    7 0 Отговор
    "Немаш ли гоуф- немаш нищо"- древна пПернишка поговорка....