13 Февруари, 2019 12:14 12 575 18

Чеченци кръстосаха ЗиЛ с S-Klasse

  • зил-
  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w220-
  • тунинг

Тунингът по мотиви от ЗиЛ-130 става все по-популярен в Русия. Достатъчно е да се спомене камионът на влогъра AcademeG с техника от BMW M5, но се появяват и все повече пикапи в американски стил.

Синият ЗиЛ от снимките обаче е създаден не в Русия, а в столицата на Чечения Грозни. Кръстен е Revolution и е базиран на Mercedes-Benz S-Klasse W220.

От немската лимузина са взети не само 4.3-литровият V8 с мощност 273 к.с. и автоматичната трансмисия, а също така и ходовата част и електрооборудването. Когато пикапът бъде окончателно завършен, салонът също ще бъде от S-Klasse.

Покривът и вратите на кабината от ЗиЛ-130 са занижени, калниците са стеснени, а клиренсът не намален. Брони липсват, но са добавени стъпенки. Легенът е създаден от нулата.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОБИ КОЧА

    44 5 Отговор
    Много яко!
  • 2 Гост

    48 4 Отговор
    Интересен хот-род се е получил, добро е!
  • 3 111

    38 10 Отговор
    За неуките малко просветление: град Грозни се намира в Русия авторе

    Коментиран от #4, #5, #18

  • 4 Бесен Язовец

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "111":

    Ми то си го пише бе другарю "учен" - Публикувано във факти.бг: Тунингът по мотиви от ЗиЛ-130 става все по-популярен в Русия.
  • 5 Христо

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "111":

    Те и най малките новини за Русия ги изкривяват. Фашистката им ДНК не издържа :)
  • 6 Цекича

    31 3 Отговор
    "За неуките малко просветление: град Грозни се намира в Русия авторе"

    Прав си, но не съвсем. И двамата с автора на практика грешите.
    Русия е федерация. В нея участват множество републики и автономни области. Като в същото време има места които са си изцяло "руски". Т.е. правилно е да се каже, че Грозни е в Чечения. Която обаче е част от Руската федерация.

    Коментиран от #11

  • 7 Оооопс ГУЛАГ

    3 14 Отговор
    А това вече прилича на антикомунистическа пропаганда , и айде у сибир на каторга.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 жжжж

    8 2 Отговор
    Наистина е добьр тоя звер...Браво
  • 10 реалист

    6 4 Отговор
    гее страхотен ладажийски двигател
    опала грешка
  • 11 Масон

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Цекича":

    Цека...., Чечня сё намира в Русия (Руска Федерация), Грозни е столицата на Чечня, как тогава сё пада, че Грозни не е в Русия, при положение, че е столица на Република която е в Руската Федерация, тоест Русия. По тая логика можем да кажем, че Сиктивкар се намира извьн Русия, но е столицата на република Коми, която сё намира в Русия....

    Коментиран от #12

  • 12 Пенкилер

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Масон":

    Масоне, иди в Чечня и питай къде се намираш. На руски ги питай. Първо ще те гледат странно, второ някои хора може и съвсем да не те разберат (въпреки, че по-голямата част говорят руски език), трето - ако решат да ти отговорят, ще ти кажат, че се намираш в Чечня, а няма да ти кажат "В Русия си, пич!". Коментарът преди това е написан по повод на някой си (не знам, може и за теб да се отнася), който започва спор къде се намирал град Грозни. Бил в Русия. Ми да, хубаво е в РФ, ама е в Чечня. А грешно ли е, ако се каже, че е в Чечня? Както виждаш, Цекича е казал, че е прав. Но не съвсем. И пояснението е напълно коректно. Наистина си има руски територии, които изцяло по всички параграфи могат да бъдат наречени само "Русия". Но има други, които държат на своята идентичност. Там в разни републики имат свои закони, своя конституция, право на свой собствен език. Все едно сега да се заинатиш за заглавието и да кажеш, че "Не чеченци, ами руснаци са кръстосали нещо си". И да добавиш, че "Руснаци, защото са в РФ". Те хубаво са в РФ, ама са чеченци. На българинът не може да му се угоди. Все някой му е крив. Ако някой pом от българско гeто отиде примерно в Германия и направи някоя пакост (убийство, кражба, изнаcилване, т.н.), целият български интернет започва да врещи, да казва, че "Ама той не е българин, само паспортът му бил български!". Силен шовинизъм някакъв, все да бранят всичко българско и родно, нашите национални герои най-хубави, нашите жени най-красиви. Пък като

    Коментиран от #14

  • 13 111

    5 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Синият ЗиЛ от снимките обаче е създаден не в Русия, а в столицата на Чечения Грозни
    Шуменското не е създадено в България, а в столицата на Шуменска област
  • 14 Масон

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пенкилер":

    Ми отиди в Мордовия и ги попитай кьде си, ще ти кажат не в Русия, а Мордовия. И там сьщо си имат свой език, своя конституция, сьщото важи за Татарстан, те дори не плащат на Москва данъци, а си оставя всичко там, но какво от това? Те са в границите на Русия, Руска Федерация, въпреки, че си имат заедно с руския и свой официален език и конституция на местно ниво, която не трябва да бьде срещу главната, а именно конституцията на Руската Федерация.
  • 15 kick

    6 1 Отговор
    Интересно, литър бензин - точно левче!!!
  • 16 Пловдивчанин

    1 3 Отговор
    Браво на чеченците! Аз също мислих да купя един ЗИЛ, да го тунинговам и да го продам в Испания, но като сметнах колко ще ми излезе плюс печалбата, се обадих в Испания и казах колко горе долу ще струва, от Испания ми отказахас мотива, че за тези пари щели да си купят БМВ Х5 втора употреба което било по добре и всичко пропадна! Имах за донор ML 320 бензин 218коня.
  • 17 0000

    0 0 Отговор
    касапов, викаш клиренса не е намален.или не си виждал наживо ЗиЛ и W220 или не знаеш какво е клиренс.
  • 18 Хазарта

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "111":

    Май ти си неук я виж къде е грозний. Да бил е в ссср а не в русия.