Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 10:26 43 147 63

Новата най-скъпа кола в света

  • bugatti-
  • chiron

Изглежда, че купето Rolls-Royce Sweptail няма да бъде най-скъпият автомобил в света още дълго време. Само след няколко седмици, в началото на март, в Женева марката Bugatti ще покаже суперексклузивна версия на Chiron.

Очаква се, че цената на този автомобил ще е 18 милиона щатски долара. Най-скъпият нов автомобил е направен специално за 110-годишния юбилей на марката и ще бъде произведен в един-единствен екземпляр.

Знае се и кой е поръчал тази кола. Това е експрезидентът на Volkswagen и създател на Bugatti Veyron Фердинанд Пиех. Съдейки по изображението, което бе разпространено в Instagram от потребител с име E. Milano, ексклузивният Chiron ще се отличава от стандартната версия по по-издължената си и по-аеродинамична форма.

Chiron-ът е издължен в задната си част, а най-вероятно под нея ще остане осемлитровият W16 двигател с четири турбокомпресора и с мощност 1 500 конски сили. Колата обаче ще е доста по-бърза заради по-добрата си аеродинамика. Ето и рендерът на E. Milano, а под него е оригиналът.

Bugatti Chiron S P E E D T A I L by E.Milano™- Who got the balls to build this @e.milanodesign - Original pic: @obprestigeauto

Публикация, споделена от d i s e g n o d i E. Milano™ (@e.milanodesign) на Фев 10, 2019 в 12:02 PST


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Икономист

    56 9 Отговор
    И два броя за мен моля!

    Коментиран от #2, #36, #46

  • 2 Илиян

    88 4 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    Пращам ти ги по Еконт...да си караш със здраве
  • 3 Йосип Броз Тито

    48 66 Отговор
    18 милиона не давам за кола, ако ще да съм милиардер...
    Още повече, че едно нещо като не е масово, проблемите са още повече и ремонтите са още по-скъпи и коварни.
    Нека си я кара със здраве човека, ама да беше си взел един нов Passat и да си гледа рахата, все пак е на възраст вече...

    Коментиран от #5, #6, #35, #41, #43, #44, #52, #55, #59

  • 4 Антон

    72 14 Отговор
    Това нещо ако можех да си го купя, щеше да има специална стая в къщи за него, а колата ще бъде поставена върху дебел мокет и диван срещу нея. Ей така да си сипя едно кафе, да си я гледам и да й се възхищавам.

    Коментиран от #60, #61

  • 5 Гост

    39 6 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    Абсолютно си прав колега,за толкова пари бих си купил малък самолет,вертолет и малка яхта,кеф ти да фърчиш,кеф ти на морето

    Коментиран от #45

  • 6 Бамбам

    55 16 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    Точно там е разликата. Ти мислиш като беден... Пасат ще си купя! Когато можеш да си позволиш да дадеш 18 милиона, Пасата изобщо не ти е в списъка на покупките! Правилното е : ЕХ, И АЗ БИХ ИСКАЛ ЕДИН ТАКЪВ !!!

    Коментиран от #9, #23

  • 7 ФИАТ

    27 11 Отговор
    много як ФИАТ
  • 8 Tervel bitcoin

    17 15 Отговор
    Много грозна бе
  • 9 Коментара

    23 9 Отговор

    До коментар #6 от "Бамбам":

    Интересно как все още някой не те е обявил за "джендър"(те повечето които я ползват не знаят и смисъла/значението на думата) с това мислене ;) Докато смяташ колко капачки за буркани можеш да си купиш с осемнайсе милиона долара няма как да си купиш и за един милион кола...

    Коментиран от #18

  • 10 Рено Каптур

    11 28 Отговор
    И защо ти е толкова мощ като едно обикновенно меган Ер Ес от най-новите модели сигурно ще запише по-добро време на ринга от него? Да висиш по светофарите само... излишна работа за меркантилни хора...

    Коментиран от #15, #53

  • 11 Тъпчо

    34 3 Отговор
    Тая много харчи. Требва метан да и се сложи.
  • 12 Ники

    26 0 Отговор
    Новата Най - скъпа ... тука няма най - скъпо .. най скъпо само при сериините коли по ценова листа ... останалото може на некой да му сложат .. интериорни лайсни от кости на Т рекс и да плати за нея 150 000 000 млн ... тия коли ги взимат някакви хора дето искат да имат нещо дет др немат да се похвалят ... честно казано повечето са синове на разни ... лидери ...
  • 13 Даа,неее

    19 1 Отговор
    Вместо да я купя и да я пазя в гаража няма да я купя сега, нека да си стои в шоурума за да не се амортизира, така винаги ще имам чисто ново Бугати.
  • 14 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    А електронна винетка от АПИ...и разни под...с комисионна ще си вземе ли?
  • 15 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Рено Каптур":

    Заради ОГРАНИЧЕНИЕТО В СКОРОСТТА....То неолибералното ЕГО и ЛАКОМИЯ само с глупости може да се начешат..
  • 16 ТОЧКАТА

    12 4 Отговор
    Божествена машина.....ИНДУСТРИЯТА създаде масовото производство ...А такива марки ,и меценати създават ИЗКУСТВО,върховни творения...за възторг и възхищения..
  • 17 ЕКОЛОГ

    8 3 Отговор
    Хахаха, на тази безсмислена кола май най-вече и е съдено да стои като паметник в музея за коли с ДВГ, освен ако на ония с батериите не им дойда акъла след студовете в САЩ тази година !
  • 18 Бамбам

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "Коментара":

    Кисело е гроздето!!! ХИ ХИ ХИ!!! Най ме накефи за капачките от буркани.... Между другото за какво мога да ги ползвам? Тука с колегите в офиса в Сидни започнахме оживена дискусия. (за справка: не съм дошъл до тук да мия чинии... Както сигурно се надяваш!!!) предварително се извинявам ако нещо съм объркал с българската лексика.

    Коментиран от #22, #33

  • 19 Golfa

    15 1 Отговор
    Джантите не са лоши, ще ми отиват на глофа
  • 20 Селянина с колелото

    9 1 Отговор
    аууууу атракция малииии....като тая в България на ония палячо за 5 мил. която седи в гаража за украса а до нея БМВ Х6 иначе имал нашия Сирон за 5 мил. ейййй тъп народ са хората с пари бе, ама яко.
  • 21 Якия

    2 4 Отговор
    За тия пари е60...
  • 22 Селянина с колелото

    17 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бамбам":

    Само тънко подчертаваш "тука...офиса...Сидни.....не бе не береш там банани знаем и гроздето не е кисело, никога не бих дал пари за подобна статуя която ще седи в гаража, а там в офиса в Сидни можете само да си мечтаете за такива коли нали вече се напълнихте с хартия от оная зелената....ти да не си началник на някой кенеф на летището в Сидни. Отишъл на най-скапания остров в света къде всяко нещо което лази, лети и пълзи е с най- силната отрова в света....да знаеш умрях тука да ти завиждам напроси си изгризах ноктите.

    Коментиран от #32

  • 23 Йосип Броз Тито

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бамбам":

    Това, че някой кара по-евтина кола, не означава, че е беден.
    Но ти явно съдиш само по скъпите ламарини кой колко пари има.
    А и тази показност кой какво кара я има само тук в България, щото сме селяци, затова... Българина робува на марки и ако трябва гладен ще стои, само и само да се прави на по-по-най...
    За пример ще ти дам основателят на IKEA - Ингвар Кемпрад.
    Човекът беше милиардер(почина в началото на 2018-та), а си караше старото Volvo от 92-ра година и си купуваше дрехи от втората употреба... Прочети малко за него и ще разбереш какво се вика добър предприемач, и как се правят пари по честен начин. В началото като младеж е бил много беден, а с добър усет и пестеливост, е станал милиардер... Но парите не го бяха развалили.

    Коментиран от #25

  • 24 Бяла Жига

    9 1 Отговор
    Бартер за Астра 92' с доплащане от моя страна, на вноски
  • 25 Антон

    14 10 Отговор

    До коментар #23 от "Йосип Броз Тито":

    Хайде стига с тези клишета и тъпизми. Стига си ни завирил разни хаховци решили да живеят като скотове, всеки път за този говориш.Имаше още един такъв - милиардер а живееше като клошар. Психари, гледай филма американски психар и ще разбереш. Te сигурно всички скъпарски фирми съществуват заради българите. Аман от некви като тебе с насадени комплекси и чувства на вина, че видиш ли е лошо човек да е заможен и да може да си позволява глезотии. Ходи се разходи из Женева и Цюрих, където са им финансовите центрове и старите правни кантори, да видиш какви коли се карат. Да знаеш че и те са такива заблудени с по няколко MBA,….. ей редко завистливи хора, да си чул на някой да му трябват пари, като го облечат в дървения костюм и го пуснат 2 метра под земята. Та си видел на некой да му трябват пари там, айде у лево с манията ви за скотски живот, комунистически креатури такива!

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Гьон

    5 2 Отговор
    И да не забравиш Xado ей
  • 27 Gordy

    5 1 Отговор
    Страхотна е!
  • 28 Йосип Броз Тито

    9 5 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Ти май нещо не си в ред? Личи си...
    В никоя друга статия не съм писал за този човек, а ти ся викаш, че все за него съм говорил... Иди се прегледай и си пий редовно хаповете...
    Друго нямам какво да ти кажа!

    Коментиран от #39

  • 29 Йосип Броз Тито

    13 4 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Колкото и пари да имаш и ако ще да живееш като в приказките, пак ще отидеш където и обикновените хора, катафалка ремарке няма, ковчег с джобове също... Аман от промити мозъци като твоя...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Денис

    4 4 Отговор
    Ако е 8 цилиндров трябва да е W8 не 16 ...всъщност е 16 цилиндров ама айде .....
  • 32 Бамбам

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Селянина с колелото":

    Ехааа колко слюнки се разхвърчаха!!! Това ми хареса : Началник на тоалетна. Развесели ми деня! ХИ ХИ ХИ!!! Просто тука се цени когато си завършил университет и ти предлагат работа по специалността . И карам колело уйкенд за спорт, а не като транспорт... За парите тук се казва така: Не е твой бизнес колко ми е заплатата. Но да те успокоя не стига за Широн.. за съжаление. Така че остани си със здраве! По-леко ще живееш ако не гледаш в чуждата чиния, независимо от това че е по-пълна от твоята! С това приключвам! Тази дискусия вече не ми е интересна!
  • 33 Каракуд

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бамбам":

    Евала батка, щом си стигнАл до Сидни си гоУем, аз си седим у панелката, е сега преди малко дойде баджанака с дамаджаната, джуркаме табла, пиеме червено от северозапада, нарезАхме и малко сланинка и си говориме за газови уредби и млади пи..... Бугати Мугати не са за нас, сега ше има да спориме Голф или Тойота е по добре за БГ-то, оставям ви да мечтаете с другите от офиса в Сидни, така де, не къде да е а в Сидни, в Сидни бе, във Сидни, един ден да си изплатите ипотеките.
  • 34 Stenlii

    7 3 Отговор
    Този купувач явно никога не е виждал магаре на живо, ако беше просто дава 500 кинта и се мята на истинско 4/4! Гарантирано минава там където никое Бугати не минава!
  • 35 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    Щом има 18м да си я купи не се притиснява за подръжка успокой се и ти да имаше толкова пари колкото и той нямаше да си вземеш пасат 😉😉😉
  • 36 отчаян от живота в бьлгария

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    а нема ли да ти се напукат петите
  • 37 шофьор в biomet global

    2 0 Отговор
    шефа да не е намислил и тоя да го слага в колекцията ,е тетогава фирмата вдига белото знаме ,и започваме стачка /на шефо оставкааа/.
  • 38 васко

    0 2 Отговор
    ще си купя 30....обикновенни и всеки ден ще карам нова
  • 39 Антон

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Йосип Броз Тито":

    Значи си точно този. И той така все разправя ходи си пий хаповете. Как пък така толкова съвпадения.
  • 40 Тодор

    0 1 Отговор
    Мисля си, че подобни коли са за хора, без багаж, какъвто и да е той. Бас, че тази няма двигател отпред и багажник отзад. Като вдигне с нея към 450 км/ч и вече нищо няма да му трябва!
  • 41 Крас

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    Бравос! Само на теб ти светна, че ремонтът хич няма да е евтин. А тез милиардери кви са прости - купуват си ламарини от бОгати, вместо от фолксваген. Смятай за тез 18 милки що пасат(че и голфът не е лош) ще докопаш. Прав си браточка - от милиардерите по-прости хора няма на тоз свят .
  • 42 hmhmhm

    2 2 Отговор
    Тези почнаха да ни взимат за мезе. Понеже е с по добра аеродинамика но със същия двигател ще върви повече. Ало у лево те тези и преди са гледали тази кола да има аеродинамика едва ли ще можете да и увеличите скоростта с 5% та. За по голяма скорост трябва по голям двигател. Другото е пунта мара.
  • 43 Sameca

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    Кви ремонти бе балък. Умрях от смях!!!🤣
  • 44 Мишка

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    АБЕ ако даваш 18м дали ще ти пука за ремонта на колат хахах
  • 45 Трабантче

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ако цапа и мирише а човека 100% си има от всичко.
  • 46 Еретика

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    Що се молиш.Тя ти се полага по право.
  • 47 Корки Бучек

    2 1 Отговор
    Абе,взели сме да му берем дерта на Фердинанд Пийх,дали му е хубава колата,не е ли;ще я кара или ще я гледа...А междувременно десетки милиони в т.нар. " трети свят" умират от глад и елементарни болести.Получаваме сърдечна аритмия,като си видим сметката за тока,ама коментираме Широн-а...Човек е толкова голям,колкото му е малка тъпотията(аз така и не успях да пораста достатъчно...)!
  • 48 Оня с трабанта

    4 0 Отговор
    Продавам си трабанта и додавам тъщата и я взимам без проблем .
  • 49 Стелиян

    1 0 Отговор
    1 чувал с дърва не може да се събере в тая кола е...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Въпроса е

    3 0 Отговор
    кон колко ти плащат за коментар?Уреди ме и мене в тази схема.
  • 52 йсйсйсйс

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    Такива коли по пътищата няма да видиш да се карат,където и да е по-света!
    Обикновено ги купуват милиардели и си правят малка инвестиция и след време колата ще струва много повече ,защото ще е вече антика:д или пък си я взима слага си я в имението :ддд
  • 53 пръч

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рено Каптур":

    СТИГА с тоз КОПТОР бе баце. Не разбра ли, че рендето не става? Където и да погледна ти се тоя кенеф пробутваш. Изглеждаш като 18 годишен келеш, на когото това е първата му талига и друго не е виждал.
  • 54 Plameni

    2 0 Отговор
    Като не успяха с максимална скорост и ускорение ,остана високата цена.
  • 55 random

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    По принцип хората не копуват такива коли за да ги карат до магазина или до работа, а като инвестиция. На това Бугати цената само ще се покачва.
  • 56 ганю

    4 0 Отговор
    Най-важната инфромация липсва- за разхода. Сега бай ганю как ще се дъвче по-добра ли е от голфа....че субарото е по-проходимо ясно, тойотата е по-здрава, пасата е с по-голям багажник, ресли на покрива няма и теглич не може да се сложи....ся ако и гори над 10/100 в града и газова не мое се сложи за къв чеп са я изислили не знам ХАХАХАХА
  • 57 Кирил

    0 0 Отговор
    Тъкмо на време вземам заплатата и ще си поръчам една 😁😁
  • 58 Бати Злати

    1 0 Отговор
    Аз имах една такава,но я върнах,защото нямаше къде да сложа пръскачката и мотиката когато отивах на лозето!!!
  • 59 Пич беден си

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Йосип Броз Тито":

    За това така мислиш,аз също нямам,но бих ги дал
  • 60 Луд

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Досещам, че ще усвояваш терасата.
  • 61 Станат

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Добре че си написал кафе ,че щеше да гледаш ама дали щеше да я виждаш.
  • 62 трабант

    1 0 Отговор
    пореден безсмислено скъп предмет на загиващата цивилизация....осъзнаването идва макар и много бавно..
  • 63 гощо

    0 0 Отговор
    Триъгълници на четири колела не ми го вдигат някак!