Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 10:43 42 435 54

Знаете ли колко Ferrari-та се продават в България?

  • ferrari-
  • българия-
  • mobile.bg
Знаете ли колко Ferrari-та се продават в България? - 1

Ferrari не са нито най-бързите, нито най-мощните автомобили в света, но тази марка отдавна е издигната в култ сред финансово симпатичните почитатели на спортни автомобили. За съжаление (или пък не) марката все още няма официално представителство в нашата страна.

У нас няма и оторизиран сервиз за автомобили на Скудерията, но въпреки това концентрацията на такива коли в столицата и по родното черноморие не е никак малка. Кратка справка в най-големия автомобилен сайт у нас mobile.bg ни показва, че в момента се продават (18.02.2019) у нас се предлагат 32 автомобила Ferrari.

Някои от тези коли не са на територията на страната ни, но при интерес и съответната сума от страна на клиента, те биват докарвани в рамките на седмица. Най-евтиното Ferrari, което се продава в България сега е Ferrari F430, а цената му е 80 000 евро. За 21 000 евро има и една интересна реплика на Ferrari.

Най-скъпата обява пък е за модела Ferrari F12berlinetta, при това въпросната кола е с тунинг от Novitec. Сумата за нея е 792 500 лева. Интересно е още, че нито едно от предложенията не е с пробег от над 100 000 км. Можете да разгледате всички предложения за Ferrari-та, които се предлагат у нас ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Москвич

    20 3 Отговор
    Не незнам.
  • 2 майстора

    13 6 Отговор
    Не знам колко се продават ..ама аз съм правил 4 различни последните 10 години

    Коментиран от #42

  • 3 Японеца

    44 9 Отговор
    Евро фондове, консултантски договори с държавата, хидроинженеринг, концесии, ТЕЦ-ове, марици, варна и т.н. Доста отдавна е ясно защо комунистите 1945г. са избили тъй наречената "интелигенция" на България.

    Коментиран от #7, #28

  • 4 бг фалш

    22 4 Отговор
    Срещу съответната сума щели да бъдат докарани....... Това не са реални обяви. Срещу съответната сума всеки може да докара на всеки всички
  • 5 Диктаторът от Банкя

    24 9 Отговор
    Абе не ги карат много явно не са хубави ? При този висок стандарт на живот осигурен от бащицата Боко Б друго обяснения няма !
  • 6 Borislav Popov

    16 4 Отговор
    Цели 32 Ферарита се продават в България, никак не са малко за малка страна като нашата, специално влязох в един руски сайт за продажба на коли втора ръка и там имаше само 2 обяви .

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГосТ

    12 13 Отговор
    "Ferrari не са нито най-бързите, нито най-мощните автомобили в света" Добре де,ама що си мисля (с право), че в Ф1 къртят всички с много ? Това к'во значи?

    Коментиран от #11, #13

  • 9 гост

    19 7 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Че то в Раша могат да ги ползват само за "градска" кола и само лятото в Москва и Петербург , излязат ли оттам и са тотал щета !! Да не говорим за зимата и "хубавия" бензин !!!
  • 10 Пене

    16 4 Отговор
    Чудим се дали може да им се сложи газова уредба?!

    Коментиран от #16

  • 11 Марто

    16 19 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Във Ф1 кърти мерцедес, а ферари им диша прахоляка от години насам

    Коментиран от #12

  • 12 ГосТ

    21 10 Отговор

    До коментар #11 от "Марто":

    Спал си на течение братчед. Докато мерцедес настигне Ферари мнооого време треа мине. Гле'й са : консртуктори- Ферари-16; мерцедес -3; Рено-2. Двигатели: Ферари -16;Рено-12; мерцедес-3. Добре ли е? Ай пий една вода и се успокой ;)

    Коментиран от #15

  • 13 майстора

    15 7 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Ферари е като Ролекс при часовниците ... Нито са най-добрите другите също показват времето точно ..но просто не всеки може да си ги позволи !!!! или с други думи демонстрация на възможности

    Коментиран от #14

  • 14 ГосТ

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "майстора":

    Аз пък твърдя че са най добрите (въпреки че съм фен на френското по дифолт-всичко) и давам цифри с които безспорно подкрепям тезата си (не случайно съм включил и Рено;)
    Не мисля че мерцедесите или Бугати са по евтини. Но определено Ферари имат история и стил и както се вижда са много бързи ;)

    Коментиран от #20

  • 15 .....

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Факт е,че ферари нямат титла от 10 години и последно бяха фактор при Шумахер

    Коментиран от #38

  • 16 Дедо

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пене":

    Ако може и теглич,багажник на покрива и антистатик!
  • 17 Потник

    4 2 Отговор
    Репликата е най-яка
  • 18 GOLF R

    3 6 Отговор
    колкото алфи тоест не много
  • 19 асддса

    7 9 Отговор
    Ферари са п******и. Колите идват с договор и не ти дават да правиш каквото си искаш с тях, защото те слагат в списък и повече не ти продават коли. Отношението към клиентите им е ужасно, най-лошото от която и да е ило друга автомобилна марка. Като купиш ново ферари може да се наведеш и да се намажеш с вазелин.
    Не мерси, има много по-добри коли от тях.

    Коментиран от #31

  • 20 CL500

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    А аз пък твърдя, че твоята статистика е мнооого грешна. Мерцедес били с 3 титли, хахха, че те в последните 5 години вземат всичко, бе пич! Ферари имат не 16, а 15 титли, после са МакЛарън с 12, после Мерцедес и Уилямс с по 7 и т.н. По двигатели: Ферари са също с 15, после Форд с 13, Мерцедес и Рено с по 11 и т.н.
    Така че ти можеш да си пиеш една студена вода, а като ти казват, че сега Мерцедес са номер 1 във Ф1, не спори, защото са наложили такава доминация за 5 поредни години и при конструкторите/двигателите и при пилотите. И не излизай с общата история на Ф1, защото в статията и се говори тук за сега, за сегашни обяви и автомобили Ферари, а ако искаш и за Ф1, но в наши дни. Или ти смяташ, че ако Ферари направят сега и някоя посредствена колица, пак ще е по-добра по презумция, защото преди 50 год са имали най-сполучливия модел примерно, хаха.

    Коментиран от #22, #23, #25

  • 21 Ицето покера

    4 3 Отговор
    Мирише ми на скрита реклама на нескафе
  • 22 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "CL500":

    Какво му обясняваш на "специалиста"? Тук е пълно с дървени философи като него! И да му кажеш че последната титла на фиатите е през далечната 2007г!!! И то малко на късмет стана.

    Коментиран от #24

  • 23 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "CL500":

    Уикипедия. За тези неща се доверявам (за други не, защото са сериозни). Та така,там пише всичко, конструктори, двигатели, пилоти,националности. Всъщност ти казваш, че те грешат. Не съм чак такъв експерт да споря. При всички случаи обаче, Мерцедес са след Ферари . Със сигурност! Т'ва е положението. А при двигателите и след Рено, Хонда и английските ;)

    Коментиран от #27

  • 24 ГосТ

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Ти ли беше тоа с тезата, че понеже има огромни температурни амплитуди, нямало затопляне. А пак си помисли кой е дървен философ ;)
  • 25 ГосТ

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "CL500":

    Между другото си прав, че Мерцедес имат малко повече титли при двигателите, защото съм гледал тъпия български превод на уикито, което не е ъпдейтнато. Мега тъпотия. Гледайте английският вариант. Излиза, че вече Мерцедес имат с 1 титла повече от Хонда при двигателите,но разбира се пак са много далеч от Ферари по всички показатели ;). 16, не 15

    Коментиран от #26, #40, #41

  • 26 п.п.

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "ГосТ":

    да и от Рено са доста далеч с двигатели. Ред бул ти забравяш май а? Като се поизравнят поне малко с Ферари,че даже и Рено тогава ми говорете. Аре ;)
  • 27 Plameni

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "ГосТ":

    Нормално е Mercedes да има по-малко титли от Ferrari при положение ,че не участва във F1 от 1955 г.до 2010 г. като самостоятелен отбор.
  • 28 бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    защото са крадци като днешните политици и затва са ги похарчил и
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гостът

    7 5 Отговор
    Няма по глупава марка от РЕНО , всъщност има SangYong. Та нека се огледаме колко баровеца карат Рено и колко Мерцедес. Дале е по-престижно да си в Рено сценик или Мерцедес GLE. Не ми отговаряйте, защото ще потвърдите притчата за високото грозде.

    Коментиран от #32

  • 31 бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "асддса":

    демек метро българия са попили манафска ферари идиология
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Радо

    2 0 Отговор
    Нерде Ферари, нерде Рено, едната марка е десетки пъти по-скъпа от другата....явно френските коли са трън в изпускателния колектор на много тесни специалисти.
  • 34 Рррррр

    4 2 Отговор
    Говорим за ферари и реплики намвсвате други марки автомобили. Тогава знаете ли че BMV се произвежда във Китай и Африка и една малка част сие останала при германците и X6 се произвежда в Америка за тяхния пазар и Германия всичко друго е кенеф. Както и мерцедес така и бмв са във застой нищо ново само боклуци докъто ауди ги уби всички със цена техника лукс и повече дори

    Коментиран от #36

  • 35 vasik atanasova

    4 0 Отговор
    ние нямаме пътища за ферари
    тука който захлеби и айде s класа мерцедес това е
  • 36 Гост 5

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Рррррр":

    Ами напиши нещо за Ферари,какво пишеш за Китай и Африка.
  • 37 мда

    0 0 Отговор
    Какво значение има колко са обявите, 90% са извън БГ, копирани от немските автокъщи. Гледайте колко регистрирани има.....а, да, забравих, май това е скрита реклама на мобиле.бг....
  • 38 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от ".....":

    Явно не гледал достатъчно как стояха нещата при Фетел и Райконен. Сега Райконен е във Заубер но няма да му попречи да се мери с Мерцедес, Ферари и Редбул.
  • 39 skuderiqta

    0 0 Отговор
    Няма няма ама има оторизиран! Обогатете си знанията.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Plameni

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "ГосТ":

    Малко извън темата колко Ferrari-та се продават в България, а именно до колко Ferrari е най-успешният отбор във F1. Ferrari за 68 години във Формула 1 имат 15 титли като отбор и доставчик на двигатели. Mercedes за 13 години във Формула 1 като отбор 7 титли ,а като достовчик на двигатели 11 титли за 25 год. Извода е ,че Mercedes е в пъти по -успешен отбор във Формула 1 отколкото Ferrari, като се има в предвид броя участия и завоюваните титли. И отново си с грешка ,че Renault и Honda имат повече титли от Mercedes при доставката на двигатели.

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Plameni":

    Поправих се, че до днешна дата Мерцедес имат с една титла повече от Хонда,но са много далеч от Ферари -16. От Рено също. Ферари към Мерцедес 16:7 !!!!!

    Коментиран от #44

  • 44 Plameni

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "ГосТ":

    Нужна ти е нова поправка.Хонда нямат нито една световна титла при конструкторите. Мерцедес 13 год. 7 титли приблизително всяка втората година шампион. Ферари 68 год.15 титли приблизително на 4,5 год.шампион. Според теб кой е по - успешен отбор.

    Коментиран от #45

  • 45 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Plameni":

    Този, който е с повече титли ! По твойта логика ред бул с двигатели на Рено са най успешните ))). Хонда са с 6 титли при двигателите,не съм казал при конструкторите. Рено също са с повече от Мерцедес и то доста повече ;) И Ферари са с 16,а не 15. По тая логика,са ще ми изкараш Фолксваген по успешни от Субару и Форд в рали шампионата,щото от Ситроен няма как. Айде моля ти се.
  • 46 Неразбиращ

    0 0 Отговор
    ДВГ на Ferrari конструктивно не може да мине 100 000 км.
  • 47 Plameni

    0 0 Отговор
    Този с повече титли е по-успешен - да ! Но ако четеш внимателно съм написал ,че имам предвид завоюваните титли спрямо броя на участията.Коефициента на успеваемост при Mercedes е два пъти по-голям.Ferrari е единственият отбор който е участвал през всичките години от създаването на Formula 1,а Mercedes отсъства близо половин век от Formula 1 .Не знам откъде черпиш информация или не можеш да броиш до 15 (все ги изкарваш 16 титлите на Ferrari )също не можеш и да смяташ щом пишеш ,че 5 титли на Honda при двигателите (Не 6. За пореден път си с грешка ) са повече от 11 на Mercedes при доставчиците на двигатели и,че 11 титли на Renault като доставчик на двигатели са два пъти повече от 11 на Mercedes като достовчик на двигатели във F1. Ако случайно решиш за пореден път да оспорваш броя на титлите,Моля напиши конкретно годините.

    Коментиран от #48

  • 48 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Plameni":

    Титлите са в Уикипедия,имам една единствена поправка, когато първия път гледах българската версия. Повече няма да я повтарям. Ще повторя,по твоята логика,редбул са най успешните, което е пълна глупост. И БМВ се опитаха при най бързите ама, к'во стана? Това,че мерцедесите не са участвали изобщо не ме интересува. И пак казвам, говорете когато стигнат поне половината титли на Ферари ! Аре. Двигатели-7,не 11!!!!!!
    Рено имат 12 !!!!

    Коментиран от #50

  • 49 Трифонов

    2 0 Отговор
    Феррари имали най-много титли, ама пък Мерцедес не са участвали във всички състезания така, че ако отнесем броя титли към времето, през което са участвали, излиза, че са по-успешни от Феррари. Глупости феноменални. Това, което направи Феррари единствената ЛЕГЕНДА в автомобилостроенето и автомобилните спортове, е фактът, че този производител е замислен и създаден, като състезателен отбор и дълги години е САМО това. А когато започва да произвежда автомобили за продан, те неизменно са супер и хипер спортни коли, създадени с една единствена цел - продажбите им да подпомагат представянето на отбора във Ф1. Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ автомобилен производител, който остана верен и до днес на първоначалната си концепция. И затова са участвали във всяко състезание от шампионата. Защото те са спортен отбор, а не автомобилен производител. Последното е второстепенна задача. И точно както всеки спортист, не може да се очаква, че ще са винаги номер 1. Имат силни и слаби моменти, но силните им, засега поне, са повече от на останалите. Затова за останалите второ, трето място може и да е успех, но за Феррари всичко различно от 1 място е провал. И затова историята на Ф1, е историята на Феррари. Затова и Ф1 ще се гледа винаги. Дори и ако на старта застанат само два болида... стига обаче единият да е Феррари!!!

    Коментиран от #54

  • 50 ПросТ

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "ГосТ":

    ЯВНО ПАК ГЛЕДАШ НЕ КЪДЕТО ТРЯБВА .ИЛИ НЕ МОЖЕШ ДА БРОИШ ДО ПЕТНАДЕСЕТ

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ПросТ

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "ГосТ":

    Шампион при КОНСТРУКТОРИТЕ във Формула 1:Ferrari 1952,1953,1956,1958,1961,1964,1975,1977,1979,2000,2001,2002,2003,2004,2007 / Mercedes 1954,1955,2014,2015,2016,2017,2018 Ако, греша ме поправи ТОЧНО КЪДЕ !
  • 53 Mark Haynes Rukaisho

    0 0 Отговор
    Ех ferrari си е супер
  • 54 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Трифонов":

    Явно не си чувал за ПРОЦЕНТ УСПЕВАЕМОСТ (стартове -победи ) Не успорвам ,че Ferrari имат повече победи във F1 от Mercedes просто според броя стартове и победи Mercedes имат по-голям процент успеваемост. Същото е и при пилотите.Всички смятат M.Schumacher за най-добрия пилот във F1(както и аз) и е с най-много титли.Обаче процента на успеваемост (стартове -победи ) на J.M.Fangio 46,15%(52 старта 24 победи) е по-добър от този на M.Schumacher 29,55% (308 старта 91 победи )