Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 12:18 29 124 54

Tesla блъсна Infiniti с 206 км/ч, всички са живи (ВИДЕО)

  • tesla-
  • infiniti-
  • катастрофа-
  • пътнотранспортно произшествие-
  • инцидент

Полицията в Маями Бийч, Флорида, публикува видеозапис от брутална катастрофа между Tesla и Infiniti, в която електромобилът се забива в SUV-то със 128 мили/ч (206 км/ч), но по чудо няма загинали.

Произшествието се случва на широк булевард миналия октомври, но видеото от камерите за наблюдения излиза едва сега. В него се вижда как шофьорът на японския всъдеход започва да прави обратен завой, а "тѐслата" профучава на червено и го блъска странично.

Ударът е толкова силен, че Infiniti-то отскача във въздуха. Електромобилът остава стабилен, но това не е изненадващо предвид ниския център на тежестта и масата на батерията в пода на каросерията.

Въпреки гигантската скорост 38-годишният водач на "тѐслата" Хосе Мануел Сото и спътникът му са се отървали без никакви контузии. Тримата пасажери в SUV-то обаче са приети в болница с тежки наранявания като счупени гръбначни прешлени, премазани дробове и черепно-мозъчни травми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    51 1 Отговор
    то направи размазано инфинитито. чудо е че не са намясто пътниците му.
  • 2 шампиона

    198 6 Отговор
    Тази катастрофа не е с 200, кой квото иска да ми говори..
  • 3 emergency

    49 5 Отговор
    ............. и линейката чака до местопроишествието

    Коментиран от #13

  • 4 Гост

    71 4 Отговор
    Това, че няма огромен метален блок в двигателния сектор е голям плюс за Теслата. Това позволявам много по прецизен контрол на зоните на деформации и абсорбация на енергията при удари като този. Страничните удари се понасят най-лошо от хората и точно те довеждат до най-голям брой летални трамви. В случая пътниците в Инфинитито са понесли именно такъв удар.

    Коментиран от #7

  • 5 Хирурга

    13 1 Отговор
    Живи са заяпачите отстрани, разбира се...
  • 6 Какалашков

    18 4 Отговор
    Краш-тест?... Безпилотен?
  • 7 Фарадей

    7 22 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ами батери-лоу да не би да са по-леки или с по-малка плътност от ЧУГУНА....

    Коментиран от #10

  • 8 1234

    37 5 Отговор
    Скоростта е 130 макс ама км ч, усоя да намали до около 60, за това и двете коли са цели
  • 9 гост

    27 2 Отговор
    Може да се е движил с толкова преди да натисне спирачките, но за тези 40-50м спирачки той е намалил скоростта и самият удар не е вероятно с двойно по-ниска скорост от посочената. А защо този кара с над 200км/ч си е лично негово решение, лошото е, че е изпочупил хората, а причинителите са си здрави здравенички.
  • 10 Гост

    33 7 Отговор

    До коментар #7 от "Фарадей":

    Блокът на двигателя може да компроментира целостта на купето - мачка всичко след това. Батериите са ниско долу и всъщност до известна степен втърдяват купето. Те не са част от зоните на деформации. Чисто геометрично, липсата на двигател "развързва" ръцете и позволява повече заигравка със зоните на деформации и влагането на различни геомтрични елементи в сравнение с тези с двигателен блок.

    Коментиран от #12

  • 11 Driving pleasure

    22 18 Отговор
    Сега остава Светията да каже що не му е сработил автопилота... 5 метра джип ка па не го видеха тия Н-стотин камери дето ги бил накачурил на Т'ляка

    Коментиран от #35

  • 12 гост

    18 11 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Батерията в пода дава много сериозна структурна здравина понеже тя е в рамка, която трудно се деформира. При една нормална кола имаш двигател, който е поне 60см, скоростна кутия и други паразитни агрегати, които са разделени с една ламаринка от 5мм от вътрешността на купето. На всичкото отгоре този двигател не е с маса от минимум 100кг. и физиката казва, че силата е масата умножена по ускорението. Високо вероятно е при обратен вариант, удар на инфинити в тесла, пак тези в теслата да са здрави, само да се усетят да излязат преди да се разпали батерията, което е най-опасното нещо при електричките, но разпалването трае минути след удара и в повечето случаи имат 2,3мин да напуснат колата без риск от обгазяване или изгаряния.
  • 13 ананасов

    14 26 Отговор

    До коментар #3 от "emergency":

    напълно съм съгласен - от видеото се вижда, че Теслата изминава до удара около 8 до 10 свои дължини за около 3секунди, т.е. средната скорост е от порядъкана 50 - 60 км/ч, а като добавим и очевидното забавяне (спиране) на Теслата, следва че ударът е с не повече от 35 - 45 км/ч.

    Коментиран от #44, #48

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    22 3 Отговор
    Кво значи "са се отървали без никакви контузии" при положение че имат"тежки наранявания като счупени гръбначни прешлени, премазани дробове и черепно-мозъчни травми" ...
  • 16 Бай Шиле

    44 3 Отговор
    По законите на физиката,при 200-та в час картинката щеше да е съвсем друга.
  • 17 asd

    25 3 Отговор
    какви 200км/ч в щатите ако те хванат да караш с толкова няма да видиш книжка повече

    Коментиран от #18

  • 18 Driving pleasure

    17 13 Отговор

    До коментар #17 от "asd":

    е този не е спрял и на червено - явно е бил друсан като Свети Илон кога плещи глупостите си...
  • 19 До хейтърите

    8 20 Отговор
    И к'во.. Сигурно пак е била на автопилот и е горяла 3 дни след инцидента..

    Колата си е като другите, ама нещо не се понася на балканския манталитет предпочитащ S-classe за 4000 лв на 25 години. 😉

    Коментиран от #22

  • 20 Бай Тошо

    17 0 Отговор
    Далеч под 206 км/ч, но със 100 да е бил, пак добре са се наредили
  • 21 Аааа

    23 7 Отговор
    Дупедавците отново правят реклама на теслата ...
  • 22 James

    18 4 Отговор

    До коментар #19 от "До хейтърите":

    Кой е по-смешен според теб? Човек с 3000 лв заплата, който кара стара S-класа за 4000, или същият с лизинг за 120 000 за 72 месеца и месечна вноска 1500 лв? То не че има жива S-класа за 4000, само смяна на възглавниците с компресора и клапаните е толкова.
  • 23 Клмн

    6 8 Отговор
    200.... Пф и 1200 няма да ги спасят от фалит

    Коментиран от #24

  • 24 Reptile

    9 21 Отговор

    До коментар #23 от "Клмн":

    Купете си Тесла, защото сега са качествени и ги продават на около 8К долара загуби за всяка бройка.
    Странично е нормално да ги смаже така. По-ниска е отпред има добри зони за деформация, а Инфинити е едно страшно надценено японско недоразумение. Вратите му са тънки като вафли. Виж Бенц, БМВ или Рейндж Спорт са съвсем "друга бира". Рейндж-а затваряш вратите и настъпва тишина, караш с 180 км/ч - чуваш само тишина и търкане на най-висок клас кожа... КЛАСИКА. Японските святкощо-мигащи таралясници от тънка ламарина и лего-пластмаси са само за тежко увредени хора зяпащи таблети, дрънкалки и пискалки...
  • 25 Никой

    11 2 Отговор
    Скоростта е трудно да се прецени, защото камерата е под много остър ъгъл но за времето откъдето започва да намалява и по начина по който такъв голям джип излетя във въздуха и се смачка, смея да вярвам, че скоростта на сблъсък е към 100км/ч. Парче желязо тежащо 2.5 тона със 100км/ч е невероятно количество енергия, цяло чудо е че всички са оцелели. Ако тези в джипа бяха в нещо по-малко щяха да са пътници.
  • 26 Мале мале

    8 6 Отговор
    С 200 друг път! С 200 и колите и хората щяха да ги събира чесовникарски екип! Особено Инфинити-то щеше да е разделено най малко на две! Колкото и да е здрава конструкцията на батерията и да предава структурна здравина едва ли с 200 пасажерите вътре щяха да са без наранавания
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Антиелектрика

    8 8 Отговор
    Абсурдна измишльотина! Така като гледам клипа май не са 206 км/ч, а направо са 217,8 км/ч. То бива глупави реклами на Тесла, но от ден на ден стават все по-смехотворни. Катастрофата станала миналия октомври, ама карай. Няма лоша реклама, стига да се плямпа в 30% от статиите за Тесла.

    Коментиран от #34

  • 29 Радо

    6 2 Отговор
    И все пак не е за пренебрегване, че Теслата нацепи Инфинито странично, така че пораженията на джипа е нормално да са по-големи, както и на пътниците за съжаление...ако Инфинито беше нацепило Теслата странично по средата, какво ли щеше да стане?
  • 30 vasik atanasova

    7 4 Отговор
    кой каза че това е 206 км хо ха ха ха
    карали ли са някога с 206 че да пишат това
    и то на булевард в америка
    теслата изкара огромен късмет че блъсна инфинитито странично
    ако беше удара челен теслата щеше да е малмалад
  • 31 бай хой

    4 2 Отговор
    участника хосе е наркоман види се по очите меу същи рамазан кънчев
  • 32 trol

    6 1 Отговор
    ако удара беше с 200 км/ч живи щяха да са само гледащите видеото
  • 33 Stenlii

    3 9 Отговор
    ЗА СВЕДЕНИЕ НА ВСИЧКИ "ОТВОРКОВЦИ" И ПОСРАНИ "РАЗБИРАЧИ" ВСЯКА ТЕСЛА ПРЕЗ 30 СЕКУНДИ ПРЕДАВА НА ФИРМАТА ПЪЛЕН НАБОР ОТ ПАРАМЕТРИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО СКОРОСТ И МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ! ОТНОСНО ЖЕРТВИ, ДРУГА РАБОТА ЩЕШЕ ДА Е АКО СЕ УДАРЯТ ЧЕЛНО-ТОГАВА СКОРОСТИТЕ НА ДВАТА АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ И СТАВА СТРАШНО!

    Коментиран от #38

  • 34 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Всеки е свободен да си прави реклама, както си иска, може би с помоща на ей такива рекламни трикове. През 2018 година, която не е много успешна за компанията,Тесла е продала цели 245 000 коли, което я прави най продаваната марка от всички електрички. Рекламата е двигател на търговията, това не съм го казал аз !
  • 35 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    По простата причина , че за да работи , трябва някой преди това да го ВКЛЮЧИ !!! И тогава в населено място 200 км/ч щеше да види на кукуво лято кукувеца дето лети пред червен светофар !!!
  • 36 Pepi

    6 3 Отговор
    По мои груби изчисления се заби в него със 108 км/ч, коета ако не сте приживявали катастрофа, е адска скорост да сe ударите. Удари джипа като торпедо, ако това е инфинити QX56 то е 4 тона, значи представете си за каква сила става въпрос, ако беше някой умрял пасат щеше да го разцепи като айсберг титаник.
  • 37 Гост

    2 4 Отговор
    Ха ха. Тапите американчета, се чудят по кав ли не начин, да си направят реклама на, на и...... Та им тесла............

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Пирогов

    5 0 Отговор
    Поне линейката е точно на време.
  • 40 Какви тапи

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Коркови ли
  • 41 СТАРОТО

    2 2 Отговор
    "реторичен въпрос" къде се покри червената ви шайка,бре? Ни се чувате ,ни се виждате. Нали се канехте да управлявате(по точно ДА крадете като за последно) Май сте вече в трета глуха -по назад и от ДПС хахаха Етова червения боклук си е Червен боклук-чиста истина и то червена хахахаха
  • 42 Инфинити

    1 0 Отговор
    Е блъснато странично с тази скорост - от там ясно и огромните щети!
  • 43 Жоро

    3 0 Отговор
    Каквато и кола да дадат на идиот се тая.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 мнение

    4 1 Отговор
    Скоростта на движение е била 128 мили/ч (206 км/ч), а в момента на удара - 93 мили/ч., което е 150 км/ч.
  • 46 12345

    1 2 Отговор
    Изненадващо но,съм Склонен да повярвам .....изпитал съм го само че бях с ауди 2010г и със скорост 179км
  • 47 Неграмотен

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "АLFA Q 4":

    Грамотен, грамотен, вземи питай някой физик, преди да плещиш.

    Коментиран от #53, #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гост

    3 0 Отговор
    Нищо им няма на колите....От тотална щета след месец в БГ-то като уникати,карани от възрастни хора до магазина и църквата.....Реални километри,безупречно състояние! Сделката на живота ви,която няма как да пропуснете!
  • 50 БАРО

    3 1 Отговор
    Фена на теслата Tesla ли кара
  • 51 Шоф

    1 0 Отговор
    Кенеф турист
  • 52 123

    1 0 Отговор
    почти 200
    с повече от 90 не кара този
    иначе теслата е изруд здрава, това не е от вчера
  • 53 АLFA Q 4

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Неграмотен":

    ТИ ЛИ ТОЗИ ФИЗИК БЕ
  • 54 АLFA Q 4

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Неграмотен":

    НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ТЕСЛАТА СЕ МУШНА ПОД ИНФИНИТОТО И ОМЕКОТИ УДАРА С ПОНЕ 50%.. ПРИ ВНЕЗАПНО СПИРАНЕ ОТ СТО, СЕ КЪСАТ ВЪТРЕШНОСТИТЕ ДОРИ И ВЪНШНО ДА НЯМА ДРАСКОТИНА