Last news in Fakti

20 Февруари, 2019 11:32 4 198 6

Синът на Фердинанд Пиех пуска собствена марка

  • piëch automotive ag-
  • антон пиех-
  • фердинанд пиех-
  • риа старк райчич

Крушата не пада по-далеч от дървото и поредното доказателство за това е Антон Пиех. Синът на бившия бос на Volkswagen Фердинанд Пиех ще участва в тазгодишното автомобилно изложение в Женева със собствена марка.

Piëch Automotive AG е основана от Антон и Риа Старк Райчич още преди няколко години и през 2017-а обяви, че разработва изцяло нов спортен модел. Той все още няма име, но вече се знае, че ще има носталгичен дизайн и изцяло електрическо задвижване.

Компанията разпространи и няколко скици на колата и снимка на Пиех и Райчич с частично разкрития прототип. Повече подробности ще станат ясни след официалната премиера на електромобила на 7 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rukaisho

    13 14 Отговор
    Прилича на Porsche panamera

    Коментиран от #4

  • 2 Изпитател

    44 6 Отговор
    То така и баба знае.. Технологиите в на тати двора, бюджета подсигурен от дедо, образованието и връзките предплатени още от тийнейджърството... Е виж бай ти Кьонигсег е друга бира, започна от 0 и постигна много!
  • 3 ГОСТ

    40 4 Отговор
    Май повечко са взели от Aston Martin....
  • 4 Бачо Киро

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Rukaisho":

    Тц, направо си мяза на Астън Мартин. Някой преди време беше купил пълната документация на един от тях, спокойно може да са тези. Не е нужно да се преоткрива колелото постоянно все пак...
  • 5 гост

    22 4 Отговор
    Кйонигсег е истинският майстор на коли: от нищото направи фирма и създаде страхтни коли, които са изключително мощни и рафинирани.

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Говориш, все едно са създали сами и от нищото ... Стига ... Парите, които му дадоха възможност са от? Точно така ... експортиране на храни за така наречения "developing world" ... Не знам дали разбираш какво означава това ... Но както и да е, няма нищо чудно или нелогично, когато има финанси, акъл и желание да се съберат достатъчно хора с възможности, да се направи каквото и да било. Колите му все пак са продукт не на един човек, даже не на една фирма. Виж, Римак примерно ... Те произвеждат доста неща за КСегг. Та лошо няма, колите му обаче макар и технически диаманти, освен разни рекорди за максимална скорост и 0-300-0, за какво стават друго? Оправдаха се с временния бан за рекордни обиколки на Ринга примерно и уж 2016 щяха да се връщат и пробват ... и до там ...
    Не ме разбирай погрешно, колите са технологически невероятни, но не във всички направления. Едно Porsche GT2 RS е повече автомобил от който и да е КСегг, поне за всеки който обича истински шофирането, а не просто да тичат след него разни пубери с телефоните си...