Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 10:58 10 372 20

Запознайте се с новото Peugeot 208

  • peugeot-
  • 208-
  • e-208
Запознайте се с новото Peugeot 208 - 1

Французите от Peugeot представиха новата си субкомпактна кола, обозначена с индекс 208. Свежата генерация впечатлява с кардинално изменен дизайн, с интериор с i-Cockpit с триизмерен цифров приборен панел, както и с обновена гама от двигатели. В новата генерация е налична и електрическа версия e-208.

Запознайте се с новото Peugeot 208

Новото 208 е построено на универсалната платформа CMP (Common Modular Platform), на която се прави DS 3 Crossback и ще залегне в основата на следващата Opel Corsa. Колата е с 30 килограма по-лека от предшественика си, снабдена е с електронно управляеми въздухозаборници, а като цяло екстериорът е значително по-спортен.

Запознайте се с новото Peugeot 208

Последното се дължи на по-полегатото и издължено ветроупорно стъкло, което визуално издължава и капака на моторния отсек. 208 е снабдена с диодни светлини, като дневните имат същия светлинен подпис, като при 508. В гамата от двигатели влизат бензинови турботройки с обем 1.2 литра, които са с мощност 75, 100 и 130 конски сили.

Запознайте се с новото Peugeot 208

Дизелът BlueHDi се съчетава с шестстепенна механична скоростна кутия, а най-слабия бензин - с петстепенна механика. По-мощният бензинов мотор, който е със 100 коня, може да се оборудва и с осемстепенна автоматична скоростна кутия и с шестстепенна механична, а този с мощ от 130 к.с. е само с автомата.

Запознайте се с новото Peugeot 208

Електрическата версия е с мощност от 139 конски сили, а максималният ѝ въртящ момент е 260 Нм. Батерията, която е монтирана в пода на автомобила е с капацитет 50 киловат часа. С едно зареждане е-208 може да измине пробег от 340 километра. Бързото зареждане до 80% става за 30 минути, а в домашни условия - за 16 часа.

Запознайте се с новото Peugeot 208

Интериорът прави впечатления с най-новия i-Cockpit, който е със заимствани елементи от концепцията Peugeot Fractal. Иновационната 3D холограма е нещото, с което французите не без основание, не спират да се хвалят. На живо ще видим новото 208 в Женева след седмица, а продажбите ще стартират от есента на тази година.

Запознайте се с новото Peugeot 208
e-208


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brabus

    8 43 Отговор
    Не,благодаря!

    Коментиран от #11

  • 2 гост

    52 3 Отговор
    Много интересно и различно от масовката, браво на Пежо! Те си казаха, че не могат да си позволят спад в представянето, защото този мъник им е лицето и държи лидерството по продажби в сегмента, та сполучлива кола изглежда, стига да не я пуснат на много по-висока цена от досегашната.
  • 3 525

    3 45 Отговор
    ми то като старото , само дето е друг цвят..
  • 4 мм84

    49 3 Отговор
    Отличен дизайн. Колата има характер и индивидуалност. Не прилича на масовката в класа. Отличава се от предшественика си и се спазва новата линия на дизайн. Браво - страхотно са се справили в Пежо!
  • 5 сектант

    5 33 Отговор
    много е красива, но не може да се мери с Румънската конкуренция от Дачия!

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Julio

    26 3 Отговор
    Много са го пипнали... Браво!
  • 7 AUDI

    8 2 Отговор
    GT-line определено изглежда много добре...ще видим базовите версии обаче..дане са с черни огледала и брони,че няма да прилича на нищо
  • 8 Ссссс

    8 15 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Няма още измислена такава кола която да се мери с Дачия или пък може с индийската Тата.

    Коментиран от #13

  • 9 Мисакачи Накуро

    25 3 Отговор
    Тъжно е как олигофрени никога не качвали се в пежо ,серат като говнишарки...И още може,но няма смисъл.Все едно на чалгар да говориш за джазЪ!
  • 10 Jack Bauer

    9 1 Отговор
    Електрическия вариант изглежда доста примамлив, само да не е на двойна цена спрямо дизела.
  • 11 барабус

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Brabus":

    кат те гледам и пари нямаш за дачия, че кой те моли да купуваш
  • 12 Моля

    4 16 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Освен за служебни автомобили или таксита за друго мисля, че не става тази кочина...
  • 13 Ццц

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ссссс":

    Вицовете са в друга рубрика, не при коментарите.
  • 14 бмв

    3 19 Отговор
    Тая френска чи**ия след 5г е 2000лв.Много смешна кола и марка.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 расате

    1 6 Отговор
    тва мяза на гей-колиба
  • 17 майстора

    0 7 Отговор
    Ооууу. Дали са сложили желязо в това ?? Или като се блъснеш на светофара с метла и лопатка събираш в кашонче или кофа цялата предница защото е станала на пластмасови трески ???
  • 18 Фен

    13 0 Отговор
    Peugeot избиха рибата.. след 3008 и 508 сега 208 ... N 1 са в съотношение дизайн, качество цена. Предполагам че и 308 и 4008 ще прихванат фейса на 508.
    В края на годината вижте % увеличение на ръста в продажбите по модели и ще разберете за какво става въпрос ...а класациите с броя продадени Тойоти и Голфове са за хора които си правят сепуко и перничани ...
  • 19 filo

    12 0 Отговор
    Пежо за парите си е супер кола. Не разбирам защо го плюете, но и ме боли к.ра за вашето мнение.
  • 20 PSA

    6 0 Отговор
    КРАСОТА!!! Цялата нова моделна гама на "Пежо" просто избива рибата. Затова и вдигнаха "Опел" на крака за отрицателно време след придобиването. Който не признава фактите, просто плюе в сурата си.