Last news in Fakti

22 Юни, 2010 11:17 4 450 4

SLS AMG на ток

  • mercedes-benz-
  • sls-
  • amg-
  • e-cell

Mercedes-Benz официално представи прототип на електромобил, построен на базата на спортното купе SLS AMG. Возилото е оборудвано с четири електромотора (по един на всяко колело) със сумарна мощност 526 к.с. Максималният въртящ момент е около 880 Нм.

Динамичните характеристики на супер-електромобила също са доста впечатляващи. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от четири секунди. Засега от компанията не съобщават какъв автономен преход може да измине екологичният спорткар с едно зареждане.

За направата на тази авангардна екологична кола специалистите от Mercedes-Benz и AMG преработват основно конструкцията на купето. Така например предното окачване е коренно различно заради електродвигателите. Променени са и спирачните механизми.

Литиево-йонните батерии, захранващи SLS AMG E-Cell са разположени в тунела на скоростната кутия, както и на мястото на двигателя с вътрешно горене. По този начин отново е постигнато оптимално разпределение на масата между двата моста.

В салона на електромобила изчезва традиционният селектор за режима на работа на трансмисията. На негово място се появяват три бутона - напред, назад и паркинг. На централната конзола е монтиран голям сензорен дисплей, контролиращ климатичната инсталация, навигационната и мултимедийната системи.

За серийно производство на SLS AMG E-Cell на този етап не се съобщава нищо. Експертите обаче не изключват възможността да бъде пусната ограничена серия на електромобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BatBoikoBatmobila

    20 2 Отговор
    доброто :)
  • 2 Радослав

    13 1 Отговор
    Доста добре 526 коня :))))))))))
  • 3 elmo

    8 0 Отговор
    to i toka poskipna ko 6a praim
  • 4 Жиа

    0 2 Отговор
    Става за такси !