7 Март, 2019 11:26 15 553 12

Женева 2019: Главните премиери (масови автомобили)

  • renault-
  • clio-
  • peugeot-
  • skoda-
  • volkswagen-
  • polestar-
  • женева 2019
Женева 2019: Главните премиери (масови автомобили) - 1

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Днес отваря врати най-значимото автомобилно изложение на Стария континент - това в Женева, а наш екип е на мястото на събитието. Основните ни впечатления са, че и тази година се усеща традиционното присъствие на суперкари. За тях обаче ще ви разкажем по-късно, а сега ще спрем вниманието ви на най-важните серийни автомобили, които марките представят тук в Женева.

Женева 2019: Главните премиери (масови автомобили)

Започваме с една от най-значимите премиери на изложението - новото поколение на Renault Clio. Французите залагат много на своя бестселър и първото ни впечатление е, че определено са успели и този път. Режията представи официално петата генерация на бестселъра, която е по-къса с 14 мм и по-ниска с 30 мм от досегашния модел. При дължина 4 048 мм френският хечбек е висок 1 440 мм, което е довело до съществено подобряване на аеродинамиката. Въпреки намалелите размери на каросерията в салона има повече пространство, отколкото досега. Тайната зад това постижение е напълно преосмислената ергономия на интериора.

Женева 2019: Главните премиери (масови автомобили)

Пряката конкуренция на Renault, в лицето на Peugeot, също изпъква с впечатляваща премиера в Женева. Става дума за новата генерация на модела 208, която впечатлява с кардинално изменен дизайн, с интериор с i-Cockpit с триизмерен цифров приборен панел, както и с обновена гама от двигатели. В новата генерация е налична и електрическа версия e-208. Новото 208 е построено на универсалната платформа CMP (Common Modular Platform), на която се прави DS 3 Crossback и ще залегне в основата на следващата Opel Corsa.

Женева 2019: Главните премиери (масови автомобили)

Чехите от Skoda вече показаха хечбека Scala, но въпреки това тази кола продължава да буди интерес от страна на журналистите. Истинската новост на щанда на Skoda в Женева обаче е кросоувърчето Kamiq. Позициониран под компактния Karoq, Kamiq е дълъг 4 241, широк 1 793 и висок 1 531 мм при междуосие 2 651 мм. Обемът на багажника е 400 литра, но лесно може да бъде увеличен на 1 395. Екстериорно обаче Kamiq има доста разчупено излъчване със светодиодните си "двуетажни" фарове и стоповете с форма на бумеранг, което определено не се приема еднозначно от публиката.

Женева 2019: Главните премиери (масови автомобили)

Комбито на Passat получи своята първа специална версия. Тя се нарича R-Line Edition, разполага с фирмената 4Motion система за предаване на момента към четирите колела и е налична с по-мощни двигатели. Бензиновият 2.0 TSI е с мощност от 272 конски сили, а турбодизелът 2.0 Bi-TDI е с мощ от 240 коня. Новата версия R-Line Edition, в двете си изпълнения - дизел и бензин, е налична само за комбито Passat Variant.

Женева 2019: Главните премиери (масови автомобили)

След отделянето си от Volvo като самостоятелна марка шведският производител Polestar най-сетне представи първия си изцяло електрически сериен модел. Наречен просто 2, фастбекът ще се опита да подлее вода на Tesla Model 3. Визията му (на живо) обаче съвсем не е толкова впечатляваща, колкото изглежда на снимки.

Женева 2019: Главните премиери (масови автомобили)

Компанията Mazda показа един доста красив модел, представляващ повдигната Mazda3 с повишена проходимост. Колата наистина е впечатляваща, но недоумение буди въпросът за какво им е на японците такъв модел, като си имат CX-3 и CX-5. Именно между тези два кросоувъра ще бъде позиционирана новата CX-30.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GOLF R

    39 8 Отговор
    Това пежо хич не е лошо, бих го избрал пред която и да е компактна вафла.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 James

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "GOLF R":

    Вътре е изненадващо добро, само отпред тия вертикални бръчки под фаровете са прекалени.

    Коментиран от #8

  • 3 Горан

    6 3 Отговор
    Защо ходите на тези събития а не правите много авторски снимки? Тледам Аутобилди други сайтове публикуват много снимки видеа и тнт а тук няма нищо

    Коментиран от #4

  • 4 Ицо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Горан":

    Има видеа в фб на мобиле. Които са лайф и могат да се гледат и впоследствие
  • 5 бай Кольо

    23 1 Отговор
    Френското автомобилостроене е в подем.
  • 6 гост

    14 4 Отговор
    Клиото външно не е променено много, но пък салона му е страхотен. Пежото е много променено и то към по-добро, особенно външен дизайн. Шкода е пълен потрес, за полстар казват, че е много скучен, а как ще се конкурира с модел 3 на 30% по-висока цена, никой не казва.
  • 7 Стоян

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "GOLF R":

    Ее стига с твойте некомпетентни коментари,знам какво караш Голф 4..1.4бензин газ.и то само бащати като ти го даде

    Коментиран от #9

  • 8 Коментара

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "James":

    Напълно съм съгласен с коментарът ти за пежото, на мен лично ми допада в пъти повече от по-големите си батковци в семейстевото. Въпреки сходния дизайн. Шкодата е пълен потрес....отвсякъде!
  • 9 GOLF R

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Стоян":

    карай си мултиджета шкартото там и със здраве - нито един от 380те ми коня няма време да те чака да се изакаш върху статията
  • 10 Ботев

    3 5 Отговор
    Шкодата изглежда ужасно, става само за слепци
  • 11 ВАГ

    0 0 Отговор
    Както пише в статията :Визията му (на живо) обаче съвсем не е толкова впечатляваща, колкото изглежда на снимки (отнася се за всички коли ...даже и за хора). Така ,че не гледайте много снимки , око да види -ръка да пипне.
  • 12 ДОКО

    0 0 Отговор
    МАСОВИ КОЛИ..АДИ БЕ..НИЕ ОБЕДНЯВАМЕ СИГУРНО ИМАТ ПРЕДВИД МАФИЯТА ОКОЛО ГЕНЕРАЛ БОКО..