7 Март, 2019 14:45 11 886 16

Така ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan (ВИДЕО)

  • nissan-
  • imq-
  • женева 2019
Така ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan (ВИДЕО) - 1

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Японците от Nissan показват в Женева една от най-интересните концепции. Става дума за кросоувър, обозначен като IMQ и показващ, както новите технологии на марката в сферата на електрифицирането и автономността на колите, така и визията на новите кросоувъри от клас C.


Външност

Така ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan (ВИДЕО)

Концепцията IMQ е с дължина 4 558 мм, широчина - 1940 мм и височина -1560 мм и представлява хибрид с бензин-електрически силов тракт. Към суперефектната визия колорит добавят и 22-цолови джанти с гуми Bridgestone Connect.

Хибриден тракт

Така ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan (ВИДЕО)


Самият силов тракт е еволюция на системата e-Power. Тя се състои от два електродвигателя - по един на всяка ос, които осигуряват мощност от 340 конски сили. Именно тези два електрически двигателя задвижват автомобила. Бензиновият мотор, който е с обем 1.5 литра няма пряка връзка с колелата и се грижи единствено за зареждане на батериите.

Автономност

Така ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan (ВИДЕО)


Тук японците предвиждат най-доброто от ProPilot системата. Радари и камери осигуряват възприятие на околната среда, както в града, така и извън него. В кросоувъра е интегрирана и Invisible-to-Visible (I2V) система за допълнителна реалност, която беше представена за първи път на изложението CES 2019 в Лас Вегас.

Invisible-to-Visible

Така ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan (ВИДЕО)


В Женева японците разясняват още повече как работи тази система. В основата на Invisible-to-Visible лежи технологията Omni-Sensing, която възприема всичко, което се случва в отвън и в салона и съобразно ситуацията допълва цялостната картина. А що се отнася до визията на IMQ, както вече споменахме, тя показва как ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan. Вижте видеото, което заснехме в Женева.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    4 11 Отговор
    Ето я следващата ми кола :)
  • 2 Поредният

    9 3 Отговор
    ... паркетен "лъв"
  • 3 Перър

    6 12 Отговор
    Сега тея дето не могат да си я купят ще кажат ли че е грозен боклук

    Коментиран от #8, #13

  • 4 концепция

    2 3 Отговор
    .............................
  • 5 555

    3 9 Отговор
    Атрактивен, но морално остарял дизайн, защото е подходящ за автомобил с ДВГ, а те искат да правят с него електрически. Според мен ще си остане на макет. Първият, който дръзне да направи истински дизайн за масови електромобили, ще стане легенда.
  • 6 Boxer

    9 3 Отговор
    Дано да си остане само като макет. Харесвам овалните форми и извивките , а тук само остри ръбове . Даже и гумите са ги направили ръбати , доколкото могат. Такива модерни чупки не ме радват.
  • 7 Batushka

    7 7 Отговор
    Уникална грозотия... като от тъпите им анимации...
  • 8 Да го кажем направо.

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Перър":

    Пешо-аз карам само японско-сегашната ми е Нисан Х трел-2016г-ама баце тия новите са си грознички-немога да си кривя душата.Каква е тая кривашка мода в автомобилната индустрия незнам-ама колкото са по-нови колите и иновационни-толкова са по-грозни...
  • 9 Gogo

    1 2 Отговор
    А батериите ръждясват ли като купето на 6-та година.Само визия ми предлагат напоследък.Изглежда добре и 60000 е.
  • 10 монтйор

    3 1 Отговор
    Пише японците тези двамата до автомобила евро... не ми приличат на японци за съжаление нисан все повече се превръща в рено по добре дачия по евтина е.
  • 11 Ужас

    4 5 Отговор
    Имаше подобна грозна Тойота, но този модел е още по грозен.
  • 12 ГОСПОДИН

    1 1 Отговор
    АКО МИ СТИГНАТ ПАРИТЕ ЩЕ СИ Я КУПЯ. КАТО Я ГЛЕДАМ-ХАРЕСТВА МИ.И МАЙ ЩЕ ВЪРШИ РАБОТА.:):):):).
  • 13 Ганьо

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Перър":

    Ами че то е не грозно. Извращение е! Явно между кашоно-производителите има някакъв вид съревнование кой ще направи най-широкия, най-високия, и с най-бутафорната решетка кошник от всички.
  • 14 Даниел Иванов

    3 0 Отговор
    Така бензинов мотор , който захранва батериите😂😂😂.Ами то по добре бензинов Нисан .Ефекта е същият.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 1888

    0 0 Отговор
    Прилича на смачкана ламарина