Last news in Fakti

8 Март, 2019 14:55 10 485 9

Женева 2019: Една легенда се завръща

  • hispano-suiza-
  • carmen-
  • женева 2019
Женева 2019: Една легенда се завръща - 1

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

През 20-те и 30-те години на миналия век, автомобилите с марка Hispano-Suiza са едни от най-престижните в света. Те се конкурират доста успешно с Rolls-Royce и Bugatti, но така и не успяват да преживеят предвоенната финансова криза.

Заради изключителната популярност на Hispano-Suiza от онези години, впоследствие са правени доста опити за възраждането на марката, но до момента - без успех. Сега, на салона в Женева марката отново изгря на небосклона. Hispano-Suiza представи суперкара Carmen.

Женева 2019: Една легенда се завръща

Както се вижда от снимките Hispano-Suiza Carmen изглежда доста необичайно, но от марката заявиха, че дизайнът е направен в духа на автомобилите от преди Втората световна война, като за най-точен образец е използван модела Hispano Suiza H6C Xenia.

Въпреки ретро формите, техническата част е възможно най-съвременна. Под обвивката на новата Hispano Suiza са монтирани два електромотора, задвижващи задната ос, които разполагат с мощност от 1 019 конски сили.

Женева 2019: Една легенда се завръща

Ускорението от място до 100 км/ч отнема само 3 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Колата ще се предлага с два вида батерии - с капацитет 80 и 105 киловат часа.

Hispano-Suiza Carmen и по-конкретно вариантът с по-голямата батерия разполага с автономен пробег от 400 километра. През 2019-а ще бъдат произведени 19 Carmen-а, всеки от които ще се предлага на цена от 1.5 млн евро.

Женева 2019: Една легенда се завръща


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    13 0 Отговор
    То тва кат Бентли континентал, ама е пет пъти по-скъпо.Не знам кой би си го взел.
  • 2 Салца

    6 3 Отговор
    Може да греша, но това е четвърта кола на базата на Rimac C Two след самия Rimac, Paninfarina и необявения още Aston Martin...
  • 3 сектант

    3 4 Отговор
    да се завръща по светофарите и по паркингите, че съм българин и имам МНОГО ЗЛИ КЛЮЧОВЕ В ДЖОБА СИ

    Коментиран от #6

  • 4 ЗигЗаг

    9 1 Отговор
    Уж имат екип там, пък 1 снимка сами не мога да направят и ползват от чужди медии
  • 5 незнайко

    8 1 Отговор
    Тава не са електромобили а големи играчки за богати непораснали момчета !!! Смисъла за тяхното съществуване са ПАРИТЕ !!!
  • 6 Един

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    А аз имам камери, приятели скрити в тъмното и куршуми
  • 7 trol

    1 0 Отговор
    как се мият подкалниците
    ?
  • 8 БАРС

    2 0 Отговор
    Каквато и да излиза нова спортна кола не чувана до сега то много трудно щте пробие на пазара каквато и да е красавица .Имаедни за всички времена ФЕРАРИ ЛАМБОРГИНИ и ФОРД МУСТАНГ по прдажби и популярност
  • 9 РЗС

    2 0 Отговор
    като им гледам творението, по-добре да не се бяха завръщали