Last news in Fakti

16 Април, 2012 10:46 27 688 55

Новата Lada Largus струва 8200 евро

  • lada-
  • largus-
  • автоваз-
  • dacia

 

Руският автомобилен завод АвтоВАЗ обяви цените, на които ще се продава новата Lada. Тя, както вече е известно е пълно копие на Dacia и ще носи моделното име Largus.
 
Цената в най-базовото изпълнение стартира от 8 200 евро. За тези пари в оборудването са включени 1.6-литров бензинов двигател с по два клапана на цилиндър и само две предни седалки.
С други думи това е товарната версия, която няма ел.стъкла, климатик, серво на волана и ABS. Тези екстри се появяват постепенно в по-високите нива на оборудване.
 
Пътническата версия започва от цена 9 000 евро, а във версията Lux, тя достига до 11 100 евро. В последната са включени екстри като две въздушни възглавници, ел.пакет и климатик.
 
Най-скъпа е седемместната версия, която във високото си ниво на изпълнение разполага със салон от изкуствена кожа, 15-цолови лети джанти, кожен волан климатик и ABS. Тази Lada струва 11 600 евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леле

    3 3 Отговор
    пРилича на Дачия Логан хахахха

    Коментиран от #15

  • 2 апостол

    2 1 Отговор
    Като за България е супер И за наше село става и то много Мързи ме да пиша зашо
  • 3 Брежнев

    2 1 Отговор
    Продължават да стават все по грозни и по постни от към екстри.
  • 4 Путин

    4 0 Отговор
    Ами то хората ви казват, че това е пълно копие на Логан, ама кой да чете.
  • 5 Путин

    2 0 Отговор
    Другарю Bрежнев, по ваше време не бяха ли постни ?
  • 6 бръмбърррррр

    1 2 Отговор
    копие на ДАЧИЯ ЛОГАН :)
  • 7 Maurice

    1 3 Отговор
    Това на какво е "копие" вълнува само неграмотната част от форумците.Може все още да не са разбрали за сватбата м/у Рено-Нисан и Лада.Нищо неочаквано.Интересно ми е обаче,тези руснаци до кога ще живеят в комунизма и ще правят автомобилите си с 30 години назад спрямо останалия свят.Аз лично не се сещам за автомобил-модел след 2000г. да няма климатик,серво и ABS!!! Ако посечените цени бяха в лева,може и да ги разбера.Ама да ми искат 23000 за Дачия Логан-модел от преди 5-6 години си е чист тероризъм над руските граждани!!
  • 8 Брежнев

    1 7 Отговор
    Другарю Путин в своя живот съм имал щастието да карам основно Мерцедеси и автомобили от този калибър не представляват интерес за мен.Просто стил на живот или класово разделение.Както искате го разбирайте.
  • 9 Марио

    7 1 Отговор
    Айде айде цял живот си карал някоя 123-ка пък вече тръгваме отгоре да гледаме хората....
  • 10 ANONIMEN

    1 1 Отговор
    ДАЧИЯ-ЛОГАН!!!!
    NI6O NOVO
  • 11 Пламен Кисьов

    1 3 Отговор
    .. после китайците били пладиати хехех
  • 12 Путин

    3 2 Отговор
    @Maurice, всъщност доста автомобили след 2000 година базово нямаха нито климатик, нито ел.огледала, а някои и сега продължават да нямат като Фолксваген Поло FLY ( без ел.огледала). Някои бяха дори без ABS за нашия пазар. еърбеците бяха кът и ако имаше поне един, всичко бе ОК. Сега също доста производители не предлагат климатик за базовите си версии. От една страна на север хората не се интересуват толкова много от тая екстра, от друга, в БГ се цели и ниска базова цена за привличане на клиенти. За Русия е същото. Все още руснаците не са толкова претенциозни. Там, за разлика от нас, е по-изгодно да купиш евтина кола, отколкото някоя нов внос. Причините са доста прозаични - тежките зими, които се справят набързо с техниката :) Другарю Брежнев, извинявам се, че в предния си пост обърках името ви :) Чудя се, откога един фен на Мерцедес се интересува и от Лади?

    И между другото в Русия почти никой не знае, че тяхната Лада тук се продава под името Дачия. Там името е Renault Logan.

    Коментиран от #17

  • 13 FASFA

    1 1 Отговор
    Да китайците не само са били пладиати, а и още са, но тук не говорим за пладиатство, защото такова е , когато се начертае нов автомобил, който е взаимстван от друга фирма, пример ще дам мерцедес и някоя китайска марка точно не мога сега да се с етя за производителя. Така че това не е пладиатство, защото лада е част от алианса рено- нисан и като таква са и преотстъпили модела логан. Всъщност това не е единствения логан ето и други http://www.dacia-bg.com/dacia/forum/viewtopic.php?f=13&t=2255.
  • 14 Kofti

    3 1 Отговор
    Za poreden put se ubejdava kolko mnogo durveni filosofi i kompleksari ima i VSEKI SI PISHE NAIZUST, bez daje da e chel statiqta.
    "Руският автомобилен завод АвтоВАЗ обяви цените, на които ще се продава новата Lada. Тя, както вече е известно е пълно копие на Dacia и ще носи моделното име Largus."
    Kakvi kopia, kakvi plagiati, mi chetete malko puk togava se izkazvaite...
  • 15 Lotus Omega

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "леле":

    @1 "пРилича на Дачия Логан хахахха". Сигурен ли си ? :D:D:D
  • 16 nik

    1 2 Отговор
    bazoviq model e s dve sedalki az vse edno 6te q kupuvam na 4asti e.a.ti i tapie rusnaci

    Коментиран от #20

  • 17 Maurice

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Путин":

    @12 Първо-никъде не съм упоменал ел.огледала!!Вземи си сложи очилата като четеш.Второ-никоя автомобилна компания на планетата Земя не се интересува от нашия "пазар",когато си оборудват моделите!!! Посочи ми 3 модела след 2000 година,без ABS!!! За възглавници никой не говори.Ти виж че те броят като екстра наличието на 4 гуми,а ти си тръгнал да ми говориш за въздушни възглавници.Явно соц-а в теб живее на пълни обороти,щом заставаш толкова яростно в битка за комунизма...
  • 18 Мариян Костадинов

    3 1 Отговор
    чиста DACIA Logan
  • 19 Всичко е реклама и пари

    2 1 Отговор
    Нищо ново под небето.Практика навсякъде по света е една и съща изработка да излиза в различните страни под различно име и модел.Въпрос на маркетинг и пазар.Примерите са много.
  • 20 Maurice

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "nik":

    @16 Не знам руснаците ли са по-тъпи или .... Ти знаеш ли какво значи товарен автомобил?? Или искаш и тях да ги оборудват с по 7 седалки!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 митрата

    1 2 Отговор
    Срам и позор!!!
  • 23 гост

    8 2 Отговор
    Оплюхме китайците, румънците, немците сега са на ред руснаците ! Да се готвят марсианците !Но първо да приключим с лунатиците в България и ги почваме и тях......ха-ха-ха. Много ми е интересно дали ще се намери нещо на този свят за което да кажем - това е! Не харесваме нито нашето, нито чуждото. САМО МОЕТО Е НАЙ - ДОБРО !Стил на живот,класове разделение, АДИДАС - най-доброто официално облекло и други бг глупости ....правилно Брежнев - по-добре първи на село, отколкото последен в града......за това живеем така. Много бързо забравихме времето когато се внасяха 1500 лв. в МОТОТЕХНИКА, след 10-15 години изкарваш нова ЛАДА 1600 и ставаш "царя" на квартала,гледаш надменно и всички да завиждат.....е сега разликата е, че се смениха марките, но простотията си остана същата.
  • 24 Путин

    3 2 Отговор
    @Maurice, не съм виновен, че света ти е крив. Вземи се ограмоти малко, погледни ценови листи и тогава дрънкай глупости. Много автомобили се предлагат дори след 2000 година без доста екстри от споменатите от теб. И без климатик има и без серво има. За какво му е климатик примерно на един финландец? В грешна посока са заключенията ти. Руснаците вървели 30 години назад. Преди 30 години какво имаше на Запад? Това е 1982 година ако не може да смяташ. Не се излагай момче!

    Коментиран от #55

  • 25 Йосиф

    4 0 Отговор
    Абе Брежнев, откога класово-разделените почнахте да влизате из форуми?Туй място не е ли за простосмъртния народ?
    Ама май няма къде другаде да се хвалиш!
  • 26 Фифи

    3 5 Отговор
    Тия руснаци как са копирали от Дачия.
  • 27 liglio

    2 1 Отговор
    abe vie ne razbrahte li che reno sa kupili lada i to oshte zimata,kakvo se uchudvate ot tova che si e chista dacia logan,samo deto v rusia shte e lada
  • 28 Брежнев

    3 2 Отговор
    Марио @9 123ка наистина съм карал доста ,но когато бяха по на 10години.И когато ти ако си бил достатъчно голям си карал москвич.Сега карам пак мерцедес естествено много по нов и ще карам докато господ реши нещо друго.А на теб Йосифе ще ти кажа не става дума за класово разделение а за това,че човек сам си гради съдбата и ако има желание не е толкова трудно да си изживее живота с малко финес и самоуважение.

    Коментиран от #31, #33

  • 29 Бял човек

    4 2 Отговор
    Това си е Дачия, а нашия Great Wall e в пъти по-съвременен и по-добър
  • 30 Путин

    2 2 Отговор
    Брежнев, че ние не се ли самоуважаваме, като караме различно от Мерцедес? Когато ти смениш Мерцедеса си, тогава аз ще сменя и Форда :P Така става ли? Айде да се уважаваме. Винаги съм се чудел, защо някои типове с Мерцедес са нагли на пътя, а то каква била работата - самоуважавали се, защото имали повечко парички :)

    Коментиран от #34

  • 31 Жоро

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Брежнев":

    @28 Хехе умрех от смех , тия с мерцедесите били с финес. Тая марка дето моделите им нямат никаква стойност. Грозните двуфарови Е-класи струват по 1000 евро , а прослувутите S-класи от 70 000 евро за 10 години станаха по 3000 евро - И ти на това ако викаш финес и самоуважение...
  • 32 Maurice

    4 0 Отговор
    Путин,дай да не го превръщаме в свада този диалог.Руснаците за 20 години пуснаха Москвич Алеко и Лада Самара.По 40 години произвеждаха 12-така и ВАЗ 2101.Коя развиваща се нация има такава политика.
  • 33 ВИП АМГ

    0 4 Отговор

    До коментар #28 от "Брежнев":

    @28 evala kolega znaesh kakvo da karash.
  • 34 ВИП АМГ

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Путин":

    @30 pich po nagli po patishtata ot Golfajiite niama.
  • 35 Христо

    3 2 Отговор
    Чудя се дали Мерцедес да си купя или Фолксвген? За сега повече ми харесват фолксвагените. Вие какво ще ме посъветвате?

    Коментиран от #40

  • 36 Путин

    1 1 Отговор
    Французите увеличават дяловото си участие в Лада така, че е нормално да правят каквото си искат. вярно, че руснаците нямат кой знае какви успехи в автомобилостроенето, но ако погледнем света сега ще видим, че дори Мерцедес си сътрудничи с Рено, Рено с Лада, Лада с GM, GM с Пежо, Пежо с БМВ и така нататък, като отгоре на всички е Бош. Сега какво излиза? Мерцедес и Рено имат бъдещи планове за малък автомобил. В същото време Рено притежава голям дял от Лада. И как така се завъртяха нещата, та Мерцедес да прави малки автомобили като Лада? Бъдете сигурни, че ще имат доста общи неща в бъдеще. Вероятно общи доставчици. Тогава ще е все едно какво караш - Лада или Мерцедес. Падение за едни, възход за други.
  • 37 Христо Христов

    3 0 Отговор
    Нашите колички са по красиви
  • 38 ford

    0 4 Отговор
    i milioni da imam nqma da karam mercedes nikoga prez jivota si hubavi sa no sa nadejni kolkoto kitaiska decka koli4ka
  • 39 gogo

    2 1 Отговор
    Чакайте малко, да уточним: и румънците и руснаците правят RENO от еднакво дълго време - 2005. Разликата е, че в Румъния отначало ги пишат Dacia Logan, а в Русия Reno Logan. Сега братушките са си извоювали името Lada да се изписва на моделите които произвеждат в своите заводи. И между другото продават не по-малко бройки от Dacia Logan.
  • 40 Брежнев

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Христо":

    @35 В никакъв случай не си купувай Мерцедес защото тук някакъв"разбирач" написа ,че били адски ненадеждни.Най добре си вземи едно голфче от Перник хем части има за тях хем с него никой няма да те забележи даже и жена ти.А относно коментара на @31 да има Е класи по 1000евро но има и по 10000евро явно Жоро е гледал тези които са по джоба му.А пък за Фордовете изобщо има ли смисъл да говорим нали знаете кой е най хубавия Форд.Тази фирма не е успяла да произведе дори и един читав автомобил.Не случайно има най много вицове за тях.
  • 41 Путин

    1 1 Отговор
    Брежнев, наистина живееш с миналото и по-точно с легендите, които се носеха за Мерцедес по време на комунизма. Аз десетки пъти съм давал примери с линкове към статии и статистики, как Форд е по-напред от Мерцедес, що се отнася до надеждността. Да не говорим, че Форд последните 2 години имат нечувани печалби чисто в парично отношение. И докато Форд се разделя с фирми като Пежо, то БМВ и Мерцедес се насочват към тях. Защо ли Мерцедес се кооперира с Рено, а БМВ с Пежо? Нали дизелите на вторите били най-калпавите? И нали рендетата не били автомобили. А Дачията си е Ренде и то с доста части от старото Клио. Накъде се е запътил Мерцедес? Казваш, Форд не били направили и един автомобил. Ами какво да ти кажа. Ще дам пример с най-бързия автомобил с предно предаване - RS500. Всички твърдяха, че 300 к.с. не могат да се озаптят от автомобил с предно предаване, но ето, Форд пуснаха дори сериен модел с 350 к.с. върху предната ос. Освен това врътнаха и обиколка на Нюрбургринг с предното си предаване под 8 минути - постижение, недостижимо за много модели на Мерцедес, БМВ и дори малките Поршета. Обикновеният Фокус пък от своя страна е вторият по продажби в света за миналата година след Корола. Дори Голф диша праха му. Още един автомобил, който конкурентите се мъчат да настигнат, ама трудна работа - Фиеста. Няма да ти развивам теории, какви са предимствата на Фиеста и как конкурентите не могат да се противопоставят. Цифрите говорят сами за себе си. Единствено Поло успява да се държи на ниво. Да отидем към Мондео. Сегашният модел е един от малкото автомобили, които са били в тестове на Ауто Билд Пасат. Това се е отдавало единствено на Шкода, но тя си е пак Пасат. Какво да говорим повече? А, да, да поговорим за 50 годишнината на Мустанг. Чудя се, кой Мерцедес се е задържал толкова на върха. Че те през 10-15 години сменят имената. А кога се сменя име, всички знаят- когато нещата не вървят както трябва.
  • 42 Путин

    2 1 Отговор
    И още нещо за резила на Мерцедес. Всички се сещат, как А-класата се обърна при 60 км/ч при лосовия тест, докато Трабант мина дори без да се наклони със 75 км/ч. Когато се спомене думичката "ръжда", всички писват, как Опел и Форд ги гонела. Когато обаче Мерцедесите почнаха да ръждясват масово, си затворихте очите и носа, защото видите ли, това били малки проблеми. Когато почнаха да загиват хора с Мерцедес заради скапаните им спирачки, пак си замълчахте докато се потулят нещата. Мерцедес били сигурни...колко сигурна може да е една кола, която се обръща и при коята спирачките не държат?

    Коментиран от #43

  • 43 maxmaxmax

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Путин":

    @42 Браво брат,перфектно обосновано и написано мнение.
  • 44 Брежнев

    1 0 Отговор
    Ех Путин Путин.Доста рецензии си изчел докато го скопосаш това мнение да изглежда технически издържано ам не е.Нямам толкова свободно време.че да водим безмислени диалози,но ще ти кажа.Казваш,че на 10тина години мерцедес сменяли моделите е не смяташ ли ,че така е редно.Те всички ги сменят на 10години ама я ми кажи колко ФОРДОВЕ по на 25-35г все още вървят.Искаш ли аз да ти кажа.Нито един.Това е защото са много качествени.А знаеш ли колко 123ки все още се движат по улиците.Ами кажи речи на всеки 10 коли минава поне по една японка.Знаеш ли и след 10г все още ще се движат.Защото там е ползвана технология която от Форд дори не са виждали.Защото в мерцедес уважават качеството и възпитанието им не позволява да мамят клиентите си.Когато видиш Форд на 35г да се движи по улиците без да са правени някакви съществени ремонти ми се обади та да си променя и аз отношението към тези автомобили.А относно корпорациите много добре знаеш,че всичко е в интерес на печалбата.Мерцедес А класа и Смарт са модели с които от фирмата са решили да си направят та..к така,че не се броят.А да кажеш ,че спирачките на мерцедес са скапани си е доста смело и безотговорно от твоя страна.Да наистина имат малко по неефективна ръчна спирачка както и БМВ тата но то си има причина за по добра ремонтопригодност на възела е.А относно печалбите нормално е Форд да продават повече коли като бройка ама колко струва един Форд а колко един Мерцедес.Вземи си калкулатора за да не ставаш за смях.И не намесвай автомобилите от пистите те нямат нищо общо с тези от пътищата освен емблемите.
  • 45 Национал демократ

    1 0 Отговор
    Тази машина не е руска, а френска. Руснка само завинтва болтовете и дупе да ти е яко, ако е не е изтрезнял от вчера.
  • 46 Путин

    0 1 Отговор
    Много неточности каза. Ще почна от спирачките. Направи си справка в нета и ще разбереш за какво говоря. Става въпрос за иновативната система на Мерцедес преди няколко години, която фирмата се принуди да махне от моделите си. Второ, ти каза, че Форд нямали и един модел. Тия на пистата се продаваха и серийно. Това е доказателство докъде може да стигне техническата мисъл - 350 к.с. към предните задвижващи колела. Всички врякахте преди 2 години, как повече от 250-260 к.с. не можели да се предават отпред. Е, видя се, че и 350 може и то в сериен модел. Не говоря за разните тунинговани версии, които разполагат дори и с повече. Трето, аз говоря за печалба, а не за брой продадени автомобили. Защото Форд намали продажбите си през последните десетина години, намали и моделите си от близо сто на 20-25, разкара губещите дъщерни фирми, а сега продължава с това разкарване. През 2006 г Форд бе оглавен от бившия шеф на най-голямата самолетостроителна компания Боинг - Алън Мълали. Всички тия финансови резултати са главно негово дело. А дали има Фордове на по 35 години или не...ами има. Даже сега се сетих, че един колега все още се движи с Фиеста 1 отпреди кажи речи 35 години. Въпрос на поддръжка и отношение към автомобила. Иначе, бегом към съседната тема за баничарките на Мерцедес. Скоро ще има и тема за Лада баничарка. Прави си сам заключенията.
  • 47 ford

    0 0 Отговор
    az imah tranzit i go prodadoh na 500 000km forda be6e 2002 i samo ena pompa na saidinitel i 2 kareta koga edin sprinter 6te mine tolkova km s samo tezi remonti mojebi nikoga za6toto dokato da stigne do 500 000 6te go e izqla rajdata pozdravi ot ford
  • 48 гост

    0 1 Отговор
    Брежнев е прав, че колите от пистите и ралитата нямат нищо общо с тези които се продават. Но тук нещата отидоха малко на хвалби кой какво кара. Мисля, че тук е редно да сравняваме коли от един сегмент, а не кон с кокошка. Принципно за всички статии които коментираме. Може би, тук трябва да сравняваме Опел Комбо, Рено Канго, Форд Кънект, Фиат Добло и т.н. Иначе нещата отиват на - "виж ме колко пари имам и колко съм голям" а не това е идеята според мен......и вместо да си мерим колите, самочувствието и парите, в тези празнични дни да бяхме си премерили човещината с едно Христос Возкресе....

    Коментиран от #49

  • 49 Брежнев

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    @48 Е абсолютно прав.Деиствително не бива да правиме аналогии между такива класове автомобили защото те просто нямат допирни точки.Той спора малко се отплесна а всъщност мисълта ми беше дали си струва човек да даде толкова пари за една нова лада или е по добре с тези пари да си вземе една запазена кола втора употреба от по висок клас.
  • 50 гост

    0 0 Отговор
    А, ей така вече всеки може да разисква според парите си, опита, това с какво се е сблъскал и какво знае. Моето мнение е, че руснаците за толкова години ако имаха желание щяха да се развият в областта на автомобилостроенето......а те наблегнаха на военна и космическа техника. За това пазара им е залят от почти всички марки които се продават в света. И може би са решили, че вместо да откриват топлата вода (собствена марка автомобилостроене) по-добре да произвеждат чужди (китайски,корейски и т.н) които са хем по-иновативни, хем излиза по-изгодно за тях. А в същото време Русия спокойно да си се съсредоточва в космонавтиката и военната промишленост (което и за миг не са спирали да правят). А, и да си вземат парите (един милиард) от реактора дето им поръчахме за Белене....:))). Та ако този автомобил е с участието на Рено, но правен с руско "автомобилно" съзнание - 100% съм за кола втора употреба. А ако са се променили, каква е разликата дали ще е Лада или Дачия след като майката е една - Рено ?
  • 51 Путин

    0 0 Отговор
    Брежнев, прав си, но ако се върна към спора - Мондео със всички екстри и мощен мотор или базов C-клас, може да направим аналогия с долния ти коментар - тая Лада или нещо на старо, но голямо и с екстри. Виждаш ли, спорим на малко по-високо ниво - нови, качествени автомобили. Вторият спор е на по-ниско ниво - по-некачествена Лада или стар автомобил с неизвестно качество, вероятно доста амортизиран вече. Защото няма вечни неща. Според мен, и двете сравнения са на кантар. Имат своите привърженици и противници. Всъщност, може да направим всякакво сравнение, включително малък или по-голям автомобил от една и съща марка.
  • 52 Стоян Желязков

    0 0 Отговор
    Dacia с емблема на Лада!!!
  • 53 Лада

    0 0 Отговор
    До Стоян Желязков: Нали, истинска гавра да се принизява Лада до Дачия,и едно време дачиите си бяха каруци и сега са...
  • 54 Грую

    0 0 Отговор
    Какво падение. Руснаците имат възможностите да направят нещо много по-добро от някакво си копие на Дачия (Рено). Не ми го побира умът защо са избрали този начин на действие? Ако беше само за да е евтино, то всъщност не е 8200 евра са според мен за плагиатство твърде много пари.
  • 55 Andon Andonov

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Путин":

    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/546701_2949660630562_738116745_n.jpg?oh=1ff13731e1ac0b3e5ec1241f1091bc1f&oe=561C95AC