18 Март, 2019 10:44 15 313 21

САЩ продължават да се гаврят с VW

  • volkswagen-
  • сащ-
  • дизелгейт
САЩ продължават да се гаврят с VW - 1

Комисията за ценни книжа на САЩ (SEC) обвини Volkswagen и бившият генерален директор Мартин Винтеркорн в мошеничество. Информацията за обвинението е публикувана на сайта на SEC.

По данни на регулатора, за периода 2014 - 2015 година, германската автомобилна компания е пуснала акции на стойност $13 млрд., като по същото време е прикривала реалните показатели за изхвърляните от автомобилите вредни вещества.

В резултат на тази измама, според комисията, Volkswagen е получил големи инвестиции и е повишил неправомерно цената на акциите си. От концерна заявиха, че обвиненията са юридически и фактически грешни и подчертаха, че инвеститорите изобщо не са пострадали от това.

Германският концерн се оказа в центъра на огромен дизелов скандал през 2015-а, а в началото на 2017-а беше постигнато споразумение между VW властите в САЩ да компенсира канадските собственици на проблемните VW-та. През лятото на същата година подобно споразумение беше подписано и за територията на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волт

    21 56 Отговор
    скоро Вагените ще ги продават само в путинландия и менте-китай

    Коментиран от #2, #11, #13

  • 2 гост

    19 41 Отговор

    До коментар #1 от "волт":

    Те да се благодарят , че въобще не им забраниха завинаги да продават в Америка , гаврели се били с тях !!!! Ама то така или иначе едни продажби , хахах !!

    Коментиран от #3, #12

  • 3 АLFA Q 4

    24 24 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    А ТЪПИТЕ ВАГАДЖИЙ, НЕ СЕ ЛИ ГАВРЕХА С ХОРАТА, КОИТО СИ И ПЛАЩАХА ЗА ТОВА

    Коментиран от #21

  • 4 Зелено

    59 14 Отговор
    Американците са най- големите мизерници и злодеи. Само един среден пръст заслужават и нищо повече.
  • 5 Razbirach

    27 6 Отговор
    Волт само щи кажа че до супер неграмотен. Всички големи производители на коли дори и мерцедес и бмв се натискат за китайския пазар защото са много население и имат наи много печалба. Ама голям разбирач си ама неграмотен
  • 6 Опела

    22 12 Отговор
    Те и бмв и мерцедес ги хванаха за провокации и кво стана фолксваген си е фолксваген кой ще ги стигне някога
  • 7 Иво

    5 6 Отговор
    Кенеди са ваг

    Коментиран от #8

  • 8 Иво

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "Иво":

    Кенефи
  • 9 Ганьо

    18 7 Отговор
    Крайно време е да спрат с тези фалшиви политики за емисиите а вместо това да вземат да забранят дизела за леки автомобили, да наложат закони срещу емисиите на индустрията и срещу некачественото (свръх) производство! А да, и да спрат да пръскат по небето! ТЪПАЦИ!
  • 10 Jack Bauer

    14 3 Отговор
    Мммм дааа така е. Прави са американците. А немците ще "духат супата" след като не изпълняват американските съвети за спиране на Cеверен поток II.

    Коментиран от #17

  • 11 Ганьо

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "волт":

    Вагените в путинландия не вървят. Там карат японско.
  • 12 Ами

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Като гледам за американските автомобили няма много голям пазар като не могат да го докарат с конкуренция явно ще трябва да ги подпират с протекция от държавата .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 12345

    24 2 Отговор
    Това е свободен пазар по американски. Така се бранят фалиращите американски производители. Налагай конкурентите с глоби и ограничения, арести и др.подобни и всичко това в името на потребителя и екологията разбира се. Време е Европа и Азия да създадат един икономически, а защо не и военен съюз и да смачкат краварите. Санкции до дупка и пълна изолация. Само дето, ако това стане със сигурност лобитата, управляващи САЩ ще дадат старт на ТСВ.

    Коментиран от #15

  • 15 Ганьо

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "12345":

    И дай, по френски така, един акциз 200% върху бензина, а в моторния отсек: цилиндър и половина моторче 300 кубика, но за сметка на това с 15 степенна ръчка! Супер ще е, дааа! Американците са тъпи, ние тук сме умни. Даже, абе, я дай-напълно да забраним автомобилите за лично ползване, защо не? Само за синовете на министрите да има че да се открояват в кръчмата!
  • 16 (€)+($)=рубл@

    14 0 Отговор
    Те се гаврят с Volkswagen а пък онез, ще се изгаврят със The Boeing Company и ще падне една ГолямА гавра.
  • 17 Mdaaaa

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Jack Bauer":

    Ами си мисля да ги ду.хат американците.
    Техните таралясници за нищо не стават, не са вече част от международните договори за ограничаване на въглеродните емисии- пълни лицемери! Да не говорим, че никой не знае колко щети нанася производството на всяка една "зелена" тесла, или безсмислени те хибриди. Да си плащат да нациите в Европа всички американски мултимедийни милярди корпорации. Десетки са, а нито една не плаща! Защо?
    Затова ме боли за САЩ- не всичко американско. Не на ВСИЧКО американски и руско(където е възможно).
    Скоро смятам да си купя чисто нова кола и ще е фв- боли ме кой какво пропагандира.
    Само дето няма да е дизел, но не за скалъпения дизелгейт.
    След някоя и друга година истината ще се появи на яве. Да не забравите да си при помните този момент и как лесно сте се подали на американската евтина манипулация и пропаганда.
  • 18 ASD

    11 2 Отговор
    САЩ се опитват с всички възможни методи, включително и нечестни да убият конкуренцията, но са технологично изостанали.
    Тойота, Фолцваген, мерцедес и БМВ са на светлинни години. Американските марки умират или с фалити или с поглъщане. Подобна е ситуацията и в останалите области. САЩ обявиха Хауаей в потенциален шпионаж, поради невъзможността да наваксат технологично в изграждането на 5Джи мрежи.
  • 19 Все тая

    8 4 Отговор
    За маняка който хейтваше немските автомобили има един стар мохабет
    -Мотора трябва да ти е Японски,Колата да е Немска,Италиянците жаби да ядът а Французина освен свирка друго нищо не може да направи
  • 20 Дарт Вейдър

    1 1 Отговор
    Хора много сме време за война аз си имам бункер
  • 21 Венцислав

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "АLFA Q 4":

    Не са се гавререли с хората а просто с държавни изисквания и то не с всички двигатели само 2 ако не греша