Last news in Fakti

18 Март, 2019 12:46 4 539 10

До 70 км на ток с обновения Superb

  • skoda-
  • superb-
  • фейслифт

Третото поколение на Skoda Superb е на пазара от 2015 г. и вече се нуждае от модернизация. Обновеният чешки флагман най-вероятно ще дебютира на салона във Франкфурт през септември, но благодарение на множеството папарашки снимки и дизайнера Никита Чуйко външният му вид вече не е тайна.

Фейслифтът ще внесе незначителни, но въпреки това забележими промени в дизайна на Superb. Радиаторната решетка ще запази формата си, но рамката Я ще стане по-дебела. Предната броня ще бъде съвсем нова, с хромиран кант.

На пръв поглед фаровете няма да се различават от сегашните, но всъщност ще станат по-тънки и ще опират в решетката. Газоразрядните лампи пък ще отстъпят място на светодиодна оптика.

Съществени изменения предстоят за стоповете. Те ще получат по-обемни форми и различна графика в стила на Kodiaq. Флагманската роля на Superb ще подчертава тънка хромирана лайстна по цялата широчина на задницата, а традиционната кръгла емблема с индианеца ще бъде заменена от надпис.

Вече не е тайна, че Superb ще стане първият хибрид на Skoda. Той ще бъде снабден с бензинов двигател с мощност 150 к.с. и електромотор с 95 коня и ще може да изминава до 70 км само на ток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 13 Отговор
    И пак ли ще гори по 3-4 л./100 масло по "каталог"!?
  • 2 Лопатата

    22 4 Отговор
    Проблема е, че мааааалко ги надцениха. Наточен Сюпърб 4х4 идва между 80-90 хил. лв., което ми идва малко повече. Иначе да, много е хубава, но си е много пари. Сега хибрида ще оскъпи допълнително.
  • 3 anti vag

    16 6 Отговор
    Teзи 70км реално ще са 15км.Собственик на Голф GTE ми е разказвал за ел.пробег.За 80000лв само митове за икономия.
  • 4 куку

    13 3 Отговор
    Електричеството няма бъдеще в автомобилите.Бъдещото гориво ще е водород.Има го навсякъде в природата и след изгаряне се получава вода.
  • 5 Педали

    8 15 Отговор
    Забелязал съм, че шкодаджиите са като тия с дачиите.

    Коментиран от #6

  • 6 321

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Педали":

    Да разбираме, че не харесваш тези с по-новите коли. Да нямаш някакъв комплекс?
  • 7 Matalafoforo

    6 0 Отговор
    То е видно,че се е комплексирал човечеца,като няма пари за нова кола. Иначе супърба си струва парите и по нищо не отстъпва, дори превъзхожда конкурентите от класа си. Имам такъв модел 2018, 4х4, 190к.с. tdi. Който се двоуми за нова кола ,няма да сбърка,ако си купи такава.С всички екстри излиза около 83-84000 лв.
  • 8 12345

    1 3 Отговор
    Интересно мие кой си купува хибрид? Това до 70 км. реално е не-повече от 20 км. И после минаваш на 150 к.с. от 1400 кубиков турбо мотор. И заради хибридната установка плащаш луди пари. И това ти е премиум колата на марката. Жалка история. Друго си е да и лепнат един трилитров шестак.

    Коментиран от #9

  • 9 321

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "12345":

    Всеки трезвомислещ човек. За града - даже са София ще стига с едно зареждане за 2 дена. Извън града не ти трябва ток. Този двигател върви перфектно и разхода му е 5-6 литра. Има достатъчно тяга и сигурно върви малко по-зле от трилитровия шестак, с който ако сложа и едни 28 цолови гуми - направо мога да ора нива. Аман от земеделци комплексари в БГ.
  • 10 Ботев

    0 1 Отговор
    С нетърпение очаквам догодина статии със заглавия: ВАГ изтегля ?????хиляди автомобила заради проблем с хибридната система, освен ако не са копирали Тойота на 100%, която пусна подобни автомобили преди 20години, когато от конвейера на ВАГ излизаха само нафтови печки.