Last news in Fakti

19 Март, 2019 10:55 2 658 7

Porsche Taycan става Bugatti Royale

  • bugatti-
  • royale-
  • porsche-
  • taycan

Bugatti разработва свръхлуксозна електрическа лимузина, която ще наследи легендарния Type 41, по-известен като Royale, твърди британското сп. Car. Автомобилът ще бъде построен на удължената платформа J1 на Porsche, която лежи в основата на бъдещия Taycan.

Прероденият Royale ще се появи не по-рано от 2023 г. От Bugatti се надявали дотогава да бъдат достатъчно усъвършенствани батериите от твърдотелен тип, които рано или късно ще заместят акумулаторите с течен или гелообразен електролит.

Лимузината на Bugatti ще бъде доста по-дълга от 4.8-метровия Taycan. Новият Royale ще има и допълнителен трети електромотор, с който мощността ще достига 870 к.с. срещу 600 за електрическото Porsche.

Идеята за голяма лимузина никога не е излизала от дневния ред на Bugatti. Още през 1993 г. наскоро възродената марка представя фастбека EB 112 с дизайн на Джорджето Джуджаро. Италианецът създава и осемнайсетцилиндровия му наследник EB 218 от 1999 г. по поръчка от новия тогава собственик Volkswagen. Преди 10 г. пък прототипът 16C Galibier трябваше да влезе в серийно производство под името Royale, но Bugatti се отказа от проекта в полза на Chiron.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    6 10 Отговор
    дачия логан мцв става рено талисман
  • 2 anti vag

    11 5 Отговор
    Време и Голф да стане Бугати Цървулосел.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Собственика на Бугати

    2 6 Отговор
    Цъкайте с език и плюйте семки...............

    Коментиран от #5

  • 5 Ганьо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Собственика на Бугати":

    И какво? От 3 десетилетия с всяко следващо поколение все по-друсащи нископрофилни гуми, все по-бутафорни решетки и по-груби форми.
  • 6 Зелено

    0 2 Отговор
    Великия Джуджаро това ли е успял да предложи? Тези две недоразумения? В доста отношения немците са по- добри дизайнери от италианците
  • 7 911 Ало Ричи...

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "anti vag":

    Не,не в грешка си, благодарение на ВАГ и следователно голф можеш да се порадваш на картинките и съществуването на Bugatti;-*