Last news in Fakti

25 Март, 2019 13:04 3 198 4

Ще има ново "Rambo Lambo"

  • lamborghini-
  • lm002-
  • rambo lambo

Lamborghini проучва възможностите за разширяване на гамата си с нов корав всъдеход, който да стане идеологически наследник на LM002, разкрива шефът на компанията Стефано Доменикали в интервю за сп. Motor Trend.

Новото "Rambo Lambo", както е известен LM002, ще бъде истински офроудър, който няма да отстъпва по проходимост на Jeep Wrangler, но все още няма яснота по какъв път ще поеме проектът. Единият вариант бил да се създаде по-утилитарна версия на Urus, а другият - самостоятелен модел с уникален дизайн.

Lamborghini LM002 се произвежда между 1986 и 1993 г. Всъдеходът е първият и единствен сериен модел от програмата Lamborghini Militaria (LM) за разработка на автомобили за моторизираните подразделения на американската армия.

"Rambo Lambo" се оборудва с 5.2-литров V12 от Countach с мощност 426 к.с. и максимален въртящ момент 500 Нм. Като опция може да се поръча и 7.2-литров V12, разработен за състезателни морски катери.

Това няма да е първият опит за възраждане на култовия всъдеход. През 1997 г. тогавашният собственик на Lamborghini - индонезийската компания Megatech - поръчва на Zagato да разработи наследник на модела с 10-цилиндров V-образен двигател, но проектът не стига до никъде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    36 8 Отговор
    това ме кара да гледам на хъмъра като красив автомобил

    Коментиран от #4

  • 2 анти ваг

    17 7 Отговор
    Дано да няма. Вай прецакаха още една хубава марка.
  • 3 anti vag

    16 7 Отговор
    И тази марка потъва под VAG ръководство.
  • 4 Ицо Багера

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Пич без иронии. Хамъра си е една икона с необикновен дизайн и е с окачване като на камион. Всеки си има вкус и той определено ми харесва.