26 Март, 2019 14:11 2 101 5

Нов голям Jaguar на ток

  • jaguar-
  • range rover-
  • j-pace

Голям кросоувър с името J-Pace ще поеме ролята на флагман в SUV-гамата на Jaguar, съобщава британското сп. Autocar. Новият всъдеход ще бъде един от първите автомобили на марката, построени на изцяло нова платформа на JLR за модели с изцяло електрическо или комбинирано задвижване.

J-Pace ще бъде готов след две години и ще се появи по същото време, по което и изграденото на същата база пето поколение Range Rover. Новият кросоувър ще бъде един от трите нови модела на Jaguar "със средна височина".

Платформата MLA, която ще лежи в основата на всички автомобили на JLR до 2025 г., е изцяло алуминиева и значително по-лека от сега използваните архитектури D7 и D8. Тя позволява монтаж на двигател с вътрешно горене на предния мост, което е важно за плановете на компанията.

От JLR прогнозират, че през 2025 г. делът на изцяло електрическите автомобили в продажбите им ще бъде едва 20%. Ето защо J-Pace ще се предлага не само във вариант на ток, а и в различни хибридни модификации.

Новият Jag ще бъде дълъг около 4.9 метра. Плоският под ще осигурява впечатляващ вътрешен простор и 650-литров багажник. За разлика от сходния като архитектура Range Rover обаче J-Pace ще има значително по-нисък покрив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    7 2 Отговор
    След известно време няма да има ... Suv - ve krossover ии .... всички ще са нещо средно ...
  • 2 фжр

    5 3 Отговор
    Тва мяза на повдигнато комби. Тея да не влизат в нишата на Субару Аутбек, Волво ХС70 и Ауди Олроуд??
  • 3 ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕКАНЕТО

    3 6 Отговор
    ДА ПРОДЪЛЖАВА .НЕЩАСТНИЦИ ОСВЕН ХРАЛУПИ НА ЧЕТИРИ КОЛЕЛА ДРУГО НИ МОАТ СДЕЛА А И ТЕ СА КАНЯТ.....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гощо

    1 0 Отговор
    Нов голям кокал на ток треее е заглавието!